Peelingi do twarzy

Apis Professional Line, Peeling enzymatyczny z bioenzymami i algami morskimi

Apis Peeling Enzymatyczny Z Bioenzymami I Algami Morskimi 100 ml

• 3 listopada 2024 o 11:37
    Brzydki zapach
    Peeling w białym plastikowym opakowaniu z pompką. Konsystencja biała jakby żelowa. Nie podobał mi się zapach tego serum. Wydawał mi się jakiś sztuczny. Peeling ma średnie działanie. Znam lepsze. Skład ciekawy. Dosyć drogi. Duże opakowanie. Nie podrażniał skóry.
    Gogo145
    1 grudnia 2023 o 7:11
    Peeling , jakich wiele !
    Peeling enzymatyczny z bioenzymami i algami morskimi kupiłam spontanicznie robiąc większe zakupy online w sklepie internetowym Apis . Lubię i preferuję peelingi enzymatyczne z racji delikatnej i wrażliwej skóry . Opakowanie - wygodna , higieniczna obudowa z pompką , która sprawnie dozuje produkt . Konsystencja - średnio- gęsta, kremowa ,mleczna , kolor- biały, zapach - delikatny, świeży, przyjemny . Peeling łatwo rozprowadza się na skórze ( twarz, szyja i dekolt ) , po zalecanym czasie 5-7 minut łatwo spłukuje . Po aplikacji skóra jest gładka i przyjemna w dotyku ukojona , rozluźniona i „ prawie” przygotowana do kolejnych zabiegów pielęgnacyjnych . Niestety tu zalety produktu się kończą , pomimo wrażenia gładkiej skóry jest ona wyraźnie sucha i dopomina się natychmiastowej porcji nawilżenia . Myślę, że oczekiwałam czegoś więcej !
    Zalety:
    • po aplikacji uczucie gładkiej i rozluźnione skóry
    • wygodne opakowanie z pompką
    • duża wydajność produktu
    Wady:
    • brak uczucia nawilżenia po aplikacji
  • 17 października 2020 o 16:59
    Peeling enzymatyczny jakich wiele
    Peeling ten poprawnie rozpuszczał martwy naskórek, pozostawiając skórę gładką i lekko rozjaśnioną. Był w zasadzie prawie bezzapachowy. Miał lekką kremową konsystencję. Biorąc pod uwagę cenę spodziewałam się czegoś Wow, a tymczasem nie różnił się on od wielu innych peelingów enzymatycznych.
  • 20 lutego 2019 o 20:49
    Peeling ładnie oczyszcza i delikatnie złuszcza - rewelacyjny do cery naczynkowej i wrażliwej
    Jako posiadaczka cery naczynkowej i wrażliwej nie mogę pozwolić sobie na peelingi ziarniste. Niektóre peelingi enzymatyczne w ogóle nie dają żadnych rezultatów... ;-/ Kupiłam ten produkt w cenie około 29 zł za opakowanie 100 ml - jak dla mnie jest to cena normalna, nie jakaś wygórowana. Produkt starcza spokojnie na wiele miesięcy. Aktualnie używam drugiej butelki i mam ją otwartą około 5 miesięcy. Stosuję peeling zazwyczaj 2 razy w tygodniu. Peeling nakładam na oczyszczoną skórę twarzy (w zaleceniach jest jeszcze szyja i dekolt). W instrukcji jest, aby pozostawić produkt na 5-7 minut, po czym dokładnie zmyć i stonizować. Ja przeciągam ten czas zazwyczaj do 15 minut, a nawet czasem i 20. Spokojnie można zostawić go na dłużej (moja kosmetyczka przedłuża czas swojego peelingu do 30 minut zazwyczaj). Peeling przeznaczony jest do każdego typu cery, natomiast wskazany na pewno jest do właśnie takiej jak moja - naczynkowa, wrażliwa. Po stosowaniu produktu nie mam żadnego uczucia pieczenia, zbyt mocnego ściągnięcia, ani podrażnień. Peeling ma delikatną, przyjemną konsystencję bardziej wodnistego kremu. Bardzo łatwo rozprowadza się na buzi. Nie potrzeba wiele produktu, aby nałożyć go na całą twarz. Po zabiegu i stonizowaniu buzi, cera jest widocznie odprężona i delikatna. Policzki są bardzo gładziutkie - jak u pupci niemowlaka ;-) Cera na pewno jest odżywiona i nawilżona, ponieważ nabiera zdrowszego koloru. Natomiast dopiero przy regularnym stosowaniu zauważyłam zmniejszenie się porów na nosie i dobry efekt złuszczania. Także nie zniechęcajcie się, że po pierwszym razie nie zauważycie w tym temacie dużych różnic. Widzę u siebie, że o wiele rzadziej mam do czynienia z różowymi, dużymi wykwitami na twarzy czy trądzikiem grudkowatym, podskórnym, który bardzo trudno schodzi.. W składzie w substancjach aktywnych mamy Alantoinę, która jest pochodną kwasu moczowego. Ma właściwości zmiękczające, regenerujące oraz przyśpiesza gojenie się ran. I to też zauważyłam. Mam wrażenie, że moje przebarwienia i blizny powoli się zmniejszają i wtapiają. Oczywiście nie oczekujmy tutaj GIGANT zmian, ponieważ takie daje nam chyba tylko laser, jednak o wiele łatwiej jest mi zatuszować te blizny korektorem niż wcześniej. Dodatkowo mamy tutaj ekstrakt z zielonej herbaty - ja osobiście używam nawet napar ze zwykłej zielonej herbaty, który idealnie radzi sobie z odświeżeniem buzi oraz pomaga w gojeniu się podrażnień. Wielokrotnie po wietrznym dniu, kiedy buzia mnie szczypie warto sięgnąć po produkt z zieloną herbatą. Często wtedy stosuję ten peeling trochę jako okład na zmarnowaną buzię :-) Ja jestem za tym produktem całym sercem. :-)
    Zalety:
    • nawilża i odświeża buzię - efekt widoczny po jednym razie
    • odpręża
    • wygładza buzię, która jest delikatna i miękka
    • zmniejsza ewentualne podrażnienia na twarzy
    • uspokaja stany zapalne
    • zmniejsza widoczność porów - po systematycznym stosowaniu
    • pomaga w zmniejszeniu widocznych przebarwień i blizn
    • wydajny
    Wady:
    • niedostępny stacjonarnie w drogeriach, zazwyczaj mogę go dostać przez internet
  • 30 stycznia 2015 o 14:59
    Toż to jakaś tragedia!
    Ten produkt przesądził o tym, że firma APIS już więcej nie trafi do mojej pielęgnacyjnej kosmetyczki. Nie lubię zakupów w ciemno. Lubię sobie \'obmacać\' kosmetyk oczywiście w granicach przyzwoitości - sprawdzam skład, opakowanie, czytam wypociny producentów. Tak się zdarzyło, że składy kosmetyków APIS to jakiś top secret, nie ma ich nigdzie. A że marka zawsze kojarzyła mi się z dobrymi jakościowo produktami o naturalnym składzie - zdecydowałam się na ten peeling. Nie pierwszy raz z resztą. Tak, miałam ten peeling wcześniej. Wówczas widniał na nim taki skład jak na wizażu. Producent nie wspomniał też o żadnych poprawkach w INCI więc beztrosko kupiłam go ponownie, kosztował ponad 30 złotych. I co? Skład ma niewiele wspólnego z wcześniejszym, lubianym przeze mnie peelingiem. Produkt nafaszerowano parafiną i gliceryną, przypomina drogeryjne, beznadziejne peeligi i jeszcze nie działa. Ekstrakty oczywiście w symbolicznej ilości. Nienawidzę takiego jeżdżenia po taniości, o takich rzeczach trzeba informować swojego klienta.. Czuję się nabita w trąbkę i nigdy nie żałowałam tak wydanych 3 dych. Owszem, są tu ekstrakty, kwasy, ale w żałośnie niskim stężeniu. Chyba tylko są po to, by odwrócić uwagę od reszty składu. Peeling ma gęstą, śliską, kremową konsystencję. Jest ciężki, muszę nałożyć go dosyć sporo, by pokryć nim twarz. Odruchowo spojrzałam na skład.. i wiedziałam od samego początku co jest bazą tego produktu... Nie cierpię parafiny w takiej ilości, nienawidzę, gdy moja skóra sprawia wrażenie ciężkiej, tłustej, nie oddycha. Wytrzymanie z tym czymś 15 minut było dla mnie udręką, a jeszcze gorszym doznaniem było spłukiwanie peelingu. Miałam wrażenie, że ta maź ciągle jest na mojej skórze. Ale dałam mu szansę. Użyłam go 4 razy pod rząd (2 razy w tygodniu) i moja cera jak nigdy zaczęła się buntować. Mam cerę trądzikową, oczyszczanie skóry z martwego naskórka to podstawa,a ten produkt tego NIE ROBI. Dla mnie działa jak tłusty krem, i sprawdzi się u osób ze suchą skórą, ale absolutnie nie jest to peeling enzymatyczny. Wiem, jak moja skóra wygląda po dobrym peelingu - jest świeża, czysta, jasna, zdrowa. A tutaj? Sprawia wrażenie brudnej, wygląda jak po tragicznie dobrym kremie, a moje drobne pory przypominają kratery. Że już nie wspomnę o zaostrzeniu trądziku. Moja cera nigdy nie wyglądała tak staro, poszarzale i po prostu ..brzydko. Jedyny plus, a raczej minus to 100ml pojemność produktu. I higieniczna pompka dozująca produkt. I ta cholerna wydajność, mimo że nakładałam go dość sporo!! Żałuję, że ten produkt trafił w moje ręce, nigdy nie skuszę się na nic z APISa, tak się nie robi! Albo podaje się skład na stronie, nie żyjemy w średniowieczu. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie