Balsamy do ciała

Nuxe Reve de Miel, Creme Corps Ultra - Reconfortante Ultrakomfortowy balsam do ciała

Nuxe Reve de Miel Balsam do ciała 400 ml
NUXE Reve De Miel Ultrakomfortowy Balsam do Ciała 400ml

• 20 czerwca 2022 o 14:10
    Cudo
    Zazwyczaj kupowałam drogeryjne balsamy, bo nie chciałam przepłacać za produkt do ciała. Ten balsam dostałam w prezencie i jednak różnica jakości w porównaniu do tanich balsamów jest kolosalna. Skóra po jego użyciu jest tak cudownie miękka, że aż trudno mi to opisać. Nawilżona dogłębnie i na długo. Budzę się rano i aż głaszczę po nogach, skóra jest tak mięciutka i gładka. Uwielbiam go nakładać na ciało, a inne balsamy nakładałam z musu. Jest wart każdej złotówki.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Mocno nawilża
    • Przyjemny, nieuciążliwy zapach
    Wady:
    • Nie ma
  • 26 marca 2022 o 6:29
    Kolejna perełka z serii miodowej Reve de Miel od Nuxe :)
    Posiadam balsam o pojemności 400 ml z pompką, która idealnie dozuje produkt i nie zacina się. Balsam jest bardzo lekki w formie mleczka, wystarczy niewielka ilość nałożona na skórę. Natychmiastowe odżywienie i nawilżenie skóry wrażliwej na długie godziny. Wyraźnie czuć ukojenie, szczególnie skóry mocno przesuszonej. Na wielki plus szybkość wchłaniania, natychmiastowa i można założyć ubranie bez problemu, że coś się zabrudzi. Wystarczy stosować raz z rana i czuć nawilżenie skóry i przyjemny miodowo-kwiatowy zapach, aż do wieczora. W połączeniu z resztą kosmetyków z serii Reve de Miel umila nam czas za każdym razem użytkowania. Naturalny skład w 98%. Jedna butelka starczy na dwa-trzy miesiące stosowania.
    Zalety:
    • obłędny miodowo-kwiatowy zapach, szczególny dla serii Reve de Miel
    • lekka konsystencja mleczka
    • wystarczy niewielka ilość nałożona na skórę
    • natychmiast się wchłania
    • opakowanie z pompką, która idealnie dozuje produkt
    • 98% składników pochodzenia naturalnego
    • nawilża skórę na długie godziny
    • wydajność zaskakuje
    • cena adekwatna do jakości, a można spotkać w promocji.
  • 18 września 2020 o 16:03
    Bogaty skład, skuteczne działanie
    Potrzebowałam czegoś kojącego i nawilżającego do suchej i podrażnionej skóry. Produkt sprawdził się pod tym względem. Skóra była ukojona i nawilżona. Zmniejszył także uczucie napięcia po całym dniu, przywrócił komfort. Konsystencja balsamu jest przyjemna, nie za gęsta nie za rzadka. Zapach lekko miodowy, lekko kwiatowy, taki dosyć specyficzny, z którym nie spotkałam się w żadnym innym produkcie. W składzie znajdziemy m.in. olej kokosowy, olej sezamowy, masło shea, alantoinę, olej z kiełków soi, ekstrakt z marchwi, olejek arganowy, frakcję oleju słonecznikowego, beta karoten i oczywiście glicerynę. Kosmetyk jest bardzo wydajny.
    peszy
    23 grudnia 2018 o 13:37
    Bardzo dobry ale za drogi
    Balsam trafił do mnie jako prezent, raczej sama bym go nie kupiła ze względu na cenę. Moja butelka jest bez pompki, zamykana na klasyczny klik, na tyle duży i płaski, że można bez problemu postawić butelkę do góry nogami aby zawartość mogła swobodnie spływać na dół. Pojemność to 200 ml i jak dla mnie trochę mało. Zazwyczaj kupuję duże opakowania, ponieważ używam balsamu conajmniej 2 razy dziennie w dość dużych ilościach, szczególnie zimą, więc bieganie co 2-3 tygodnie po nową butelkę się nie opłaca. Zapach jest bardzo miodowy. Nie jest bardzo zły, ale należy do takich które mogą zmęczyć. Jest intensywny, szczególnie podczas aplikacji, ale na ciele nie utrzymuje się bardzo długo, choć też nie znika po minucie. Jeśli ktoś nie przepada za zapachem miodu to zdecydowanie odradzam. Jak ktoś lubi to ten jest ok, jak dla mnie nie trąci sztucznością. Konsystencja jest pośrednia ale raczej w kierunku treściwej i odżywczej. Bardzo mi odpowiada. Lubię odżywcze, konkretne balsamy zimową porą. Moja skóra zdecydowanie potrzebuje solidnej porcji dobrego odżywienia. Ten balsam spełnia swoje zadanie bardzo dobrze. Po nocy skóra jest gładka, nawilżona. Po porannej aplikacji również wytrzymuje cały dzień. No i wszystko byłoby super gdyby nie cena. Uważam że cena regularna w granicach 60 zł jest dużo ponad to co oferuje ten balsam. W sieci można znaleźć ten produkt nieco taniej ale z wysyłką wychodzi niewiele lepiej. Balsam jest dobrym produktem, zapach jest dyskusyjny ale to już zależy od indywidualnego gustu. Idealnie odżywia i nawilża skórę, szczególnie zimą. Wydajność jest przeciętna, szczególnie jak ktoś używa regularnie 2 razy dziennie, balsam ma pojemność 200 ml, co mi z reguły wystarcza na 2-3 tygodnie. W tej cenie jest to dla mnie zdecydowanie za dużo. Porównując z tańszymi, równie dobrymi balsamami, ten produkt przegrywa w kategorii "cena".
  • 16 września 2018 o 18:34
    Lubię bardzo
    Jestem fanką miodowej serii Nuxe - zarówno kremów do rąk, pomadek jak i peelingu, dlatego nie mogłam przejść obojętnie obok balsamu do ciała z tej samej serii.
    Zalety:
    • cudowne nawilżenie, chyba żaden balsam nie daje tak długotrwałego uczucia komfortu;
    • zapach: mi odpowiada, koi, relaksuje, ale znam osoby, które go nie lubią;
    • długo się wchłania, ale pozostawia wrażenie "otulenia", ciężko to opisać;
    • bardzo ładne i praktyczne opakowanie z pompką;
    • ydajny;
    Wady:
    • nie ma wad;