Balsamy do ciała

Bodyland.pl
Tołpa enzymatyczny krem do ciała, 250 ml

Iwona_C
    20 lutego 2025 o 19:42
    Ciekawy krem enzymatyczny z ładnym zapachem i dobrym działaniem, jednak konsystencja jest zbyt rzadka i raczej do kremu to jej daleko.
    Krem wyskoczył mi w promocji w aplikacji Rossmanna 1 plus 1, tak więc od razu stałam się posiadaczką dwóch opakowań tego produktu. Ogólnie to całokształt działania w miarę mi odpowiada, ale jest parę cech tego produktu które nie polubiłam. Do dyspozycji mamy 250 ml produktu który został ulokowany w plastikowym wysokim słoiczku z dużą zakrętką, nie ma żadnych problemów z wybraniem zawartości, natomiast opakowanie jest zupełnie niedostosowane do konsystencji produktu. Słoik posiada e etykietę z ładną grafiką, charakterystyczną dla wersji z enzymami z nadrukiem owoców ananasa i papai. Dodatkowo znajdziemy tu bardzo szczegółowy opis produktu. Konsystencja ma biały kolor i zupełnie nie przypomina kremu, jest bardzo lejąca. Jest to bardziej balsam lub Lotion a nie krem. Zapach jest całkiem przyjemny z wyczuwalną papają i ananasem takie tropikalne nuty. Jestem w zasadzie identyczny jak wszystkich kosmetykach z tej linii pielęgnacyjnej. Skład jest pozbawiony parabenów, SLS, silikonów, oleju parafinowego, mikroplastiku i sztucznych barwników. Znajdziemy tutaj ekstrakt z torfu, papainę, bromelainę, olej z nasion baobabu, witaminę E, substancje zagęszcające, zapach i delikatne konserwanty. Jak dla mnie największą wadą tego produktu jest opakowanie gdyż przy tej lejącej konsystencji, przy nabieraniu na dłoń po prostu ten "ala krem" lubi sobie uciekać i przy nakładaniu na ciało lata w nieokreślonym kierunku. Zdecydowanie bardziej sprawdziłaby się tutaj tuba, lub jakiekolwiek opakowanie z pompką dozującą. Wolałabym również żeby konsystencja była bardziej skoncentrowana i mniej lejąca w postaci kremu tak jak określa ten produkt producent. W zasadzie to są te dwie główne wady jakie znalazłam w tym kosmetyku bo działanie jest dobre, ale też nieco odbiega od danych obietnic. Produkt świetnie wygładza skórę i nadaje jej blasku, i jest to już widoczne od pierwszego zastosowania. Nawilżać, nawilża, ale przy mojej suchej skórze to działanie jest zbyt delikatne i po porannym nałożeniu kremu wieczorem czułam już że skóra jest delikatnie ściągnięta i potrzebuje kolejnej dawki kosmetyku. Co do odżywienia to też nie zauważyłam tutaj jakiejś zbytniej różnicy, niemniej jednak krem ma wpływ na poprawę jej wyglądu, ładnie wyrównuje kolor, dobrze ją wygładza i delikatnie napina. Atutem kremu jest również jego zapach który bardzo długo pozostaje na skórze po aplikacji i delikatność w działaniu. Wydajność ze względu na tą lejącą konsystencję która sobie lubi ucieka i jest średnia, cena regularna też wydaje mi się lekko zawyżona. Podsumowując jest to fajny kosmetyk z dobrym składem i przyzwoitym działaniem pielęgnacyjnym, natomiast zupełnie nie pasuje mi tu konsystencja i forma opakowania. Sama nie wiem czy zakupię go ponownie.
    Zalety:
    • śliczny zapach papai
    • dobrze się wchłania, nie bieli i nie tłuści skóry
    • świetnie wygładza
    • delikatnie nawilża i odżywia
    • wizualnie poprawia wygląd skóry
    • nie podrażnia
    • dobry naturalny skład
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • zbyt rzadka konsystencja
    • opakowanie nie nadaje się do tej konsystencji kosmetyku
    • krótkotrwałe działanie nawilżające
  • 24 lutego 2024 o 21:58
    Nie dla mojej skóry.
    Krem kupiłam z wielką nadzieją na widoczne odnowienie i odbudowę naskórka. Oczekiwałam, że efekt będzie namacalny, jednak się mocno rozczarowałam. Mam wrażenie, że ten krem nie zrobił u mnie nic. Ani na plus, ani na minus. Neutralny dla skóry. Nie tego oczekiwałam, zwłaszcza patrząc na fakt, że nie należy on do najtańszych. Ma przyjemny zapach i konsystencję, łatwo się rozprowadza po skórze i dość szybko się wchłania. Jednak jego działanie jest nieodczuwalne, być może moja skóra tak na niego reaguje, więc nie skreślam tego produktu, tylko przekazuję dalej, by ktoś inny sprawdził go na sobie.
    Zalety:
    Wady:
    • brak deklarowanego działania
    Edytaj7
    18 października 2023 o 21:21
    Całkiem w porządku
    Całkiem fajny krem do ciała. Dostałam go od kuzynki.Opakowanie to plastikowe pudełko o pojemności 250 ml. Zapach jest bardzo przyjemny, delikatnie słodki. Konsystencja jest gęsta, typowa dla kremu ale dobrze się rozprowadza na skórze. Szybko się wchłania ale przyjemnie nawilża skórę na długo. Bardzo wydajny.
  • 20 lutego 2023 o 20:01
    Balsam,nie krem , który skradł mi serce
    Uwielbiam kosmetyki Tołpa a serię Enzyme w szczególności. W zasadzie jestem jej wierna od czasów peelingu 3enzymy,więc kiedy tylko marka stworzyła całą serie na bazie tych składników, jakiś czas temu sprezentowałam sobie całą paczkę produktów przy okazji promocji na stronie producenta,które sukcesywnie odkrywam. Krem był jednym z tych produktów,których byłam bardzo ciekawa. Od razu zaznaczam,że albo zostałam rozpieszczona kremami z wyższej półki,albo zaszło pewne nieporozumienie w nazewnictwie, gdyż recenzowany "krem" to dla mnie balsam. Konsystencja jest dość rzadka, niemniej nie potrzeba użyć dużo produktu,aby nasmarować ciało. Cos,za co uwielbiam tę serię to zapach, dla mnie idealny. Co do walorów samego produktu,to dobrze on nawilża,fajnie wygładza i regeneruje skórę. Używanie tego balsamu to dla mnie przyjemność, żałuję jedynie,że opakowanie jest takie małe i szybko się kończy:(
    Zalety:
    • Zapach, skład,polska marka, właściwości regenerujące
    Wady:
    • Jest to bardziej balsam niż krem, pojemność
  • 7 grudnia 2022 o 17:13
    Zero efektów
    Mam wrażenie, że tylko mnie ten kosmetyk się kompletnie nie sprawdził. Jest faktycznie bardzo lekki, ultra szybko się wchłania. Problem tkwi w tym, że kompletnie nie nawilża ani nawet nie wygładza. Po kilku sekundach od nałożenia na skórę mam takie wrażenie jakbym się niczym nie smarowała. A nie mam skóry jakiejś wyjątkowo suchej czy wymagającej - raczej normalną. Natomiast gdy używam balsamu do ciała to chce żeby jednak dawał uczucie nawilżenia i żeby było czuć delikatną powłokę na skórze a w tym przypadku nie czuć nic. Tak samo z wygładzeniem - zero efektu. Lepszy efekt dało 2 szczotkowania na sucho niż zużycie całego opakowania tego kremu. Jedyny plus to może zapach owoców, ale co po zapachu jak działania żadnego.