Cienie do powiek

Vipera Magnetic Play Zone Cienie w modułowym systemie magnetycznym

• 13 sierpnia 2018 o 11:34
    Nie podoba mi się efekt
    Sam system wymyślony przez firmę genialny - w końcu coś kreatywnego. Ale to chyba jedyny plus w odniesieniu do cieni. Mój jest z serii półmatowej, cielisty odcień, który zachwycił mnie na początku. Niestety strasznie się osypuje, ciężko uzyskać pożądany efekt na oku. Nakładam zawsze na bazę, bez niej nie trzyma się długo. Nie kupię więcej.
  • 30 kwietnia 2018 o 11:20
    Bardzo je lubię
    Fajne cienie które nie osypuja się podczas nakładania, ładnie się rozcierają, mocno na pigmentowane, sa w wygodnym opakowaniu, nie rolują się, bardzo trwałe bo wytrzymają spokojnie cały dzionek, duzy wybór odcieni bardzo fajne i godne polecenia :)
    Zalety:
    • tanie
    • dobra jakość
    • nie ścierają się
    • nie podrażniają oczu
    • nie osypują się
    • wydajne
    • wygodne opakowanie
    • duży wybór kolorków
  • 15 lutego 2017 o 17:20
    System jest świetny, cienie słabiutkie
    System magnetic jest dobrze pomyślany – mogę wziąć pomadkę, cień, małe aplikatorki i szybkę i wrzucić je spokojnie do kieszeni. A mogę nabrać tych pomadek i cieni mnóstwo, tworząc zgrabny słupek. I zrobić dowolny zestaw za każdym razem. Naprawdę zmyślne i wygodne. Chciałabym, żeby Vipera dopracowała formuły swoich kosmetyków, bo sam system uważam za genialny. Tylko ze względu na niego są dwie gwiazdki, a nie jedna. Gorzej z jakością kosmetyków, szczególnie cieni. Raz, że uczulający – ale powiedzmy, ze nie każdy ma alergię. Wyciągnijmy drugi argument – źle się aplikuje (osypywanie na potęgę). Gdyby tego było mało, trzyma się na powiekach króciuteńko (ze 2 godziny bez bazy, a i z bazą marne 3). Cienie są miękkie, pigmentacja średnia, wykończenia różne, chociaż maty zmierzają trochę w kierunku satyny. Ogółem - nic specjalnego.
    errola
    3 listopada 2016 o 21:17
    Podoba mi się
    Posiadam kolor jasnokremowy z drobinkami błyszczącymi - ładnie wygląda w codziennym makijażu oczu. Delikatnie rozświetla powieki i nadaje taki wypoczęty charakter. Ładnie się komponuje z moimi oczami. Cień ma jedwabista konsystencję, jest "miękki" i bardzo dobrze się nakłada i rozciera. Nie podrażnia oczu (jeszcze). Nie osypuje się. Bardzo lubię używać.
  • 15 sierpnia 2015 o 22:13
    Przyzwoite
    Cały system magnetyczny Vipery ma parę plusów i minusów, jak i same cienie również. Przede wszystkim na uznanie zasługuje fajny wybór paletek i ich przystępność cenowa. Mamy paletki na 4, 8, 16, 24, 32 i 36 cieni. Ponadto bardzo czytelne oznakowanie cieni - są trzy wykończenia: perłowe (CV), satynowe (CG) i matowe (CM). Po dwadzieścia z każdego rodzaju, czyli łącznie 60 odcieni. Nieźle. Niestety jakoś palet jak i cena jest niższa od chociażby palet magnetycznych Inglota, które przy Viperze sprawiają wrażenie pancernych. Viperka strasznie się brudzi, smuży, bardzo szybko wygląda po prostu brzydko. Ich matowy plastik jest cieńszy i mniej twardy. Na Inglocie mogłabym usiąść i nic by się nie stało, Viperę boję się dociążać, nosić w kosmetyczce, przykładać innymi rzeczami itd. Ponad to magnesy są o słabszej sile i zdarzyło się, że paletka upadła i cienie wypadały z niej (przy Inglocie również tego problemu nie miałam). Niestety w tym wypadku niższa cena oznacza niższą jakość samej palety. Jeśli zaś chodzi o cienie, których cena oscyluje w okolicy 7,50zł za 2g. Mam ich parę, różne wykończenia. Głownie odcienie nude. One są naprawdę w porządku, delikatne, niezła pigmentacja, fajnie się blendują, dołożyć jakiś i ciemniejszy odcień w załamanie nie jest przecież problemem. W sam raz na dzienny, neutralny makijaż. Ciężko się do nich przyczepić. Na dobrze zagruntowanej powiece trzymają się cały dzień. Jeśli chodzi o szukanie bardziej wyrazistych odcieni - tu możemy się nieco rozczarować. Ciemniejsze odcienie słabo się blendują i tworzą plamy (jak chociażby granat), a jasne mają za słabą pigmentacje i przy rozcieraniu totalnie gubią swój kolor (jak chociażby koral). Podsumowując - odczucia mam mieszane. Dużo zależy od wymagań i na jakie odcienie trafimy. Jeśli w makijażu oczu jesteś laikiem, ale chciałabyś mieć małą paletkę do delikatnego podkreślenia oka w beżach i brązach - kup sobie, zaoszczędzisz omijając droższe propozycje, a prawdopodobnie będziesz zadowolona. Jeśli chcesz komponować większą paletę, szukasz ciekawych odcieni i wykończeń - lepiej się zastanów. Prawdopodobnie lepszym wyborem będzie Kobo czy pojedyncze cienie My Secret, Essence - półka podobna, a jakoś lepsza. Ja nie kupię ani jednego cienia więcej i większej paletki pewnie się w końcu pozbędę. Pomijając przeciętną, loteryjną dość jakość cieni, paletka jest dla mnie zbyt dziadowska i źle wygląda na mojej toaletce. Nie dla ekstremalnej estetki. Używam tego produktu od: paru miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedna paletka, parę cieni