Les Argiles du Soleil, Argile Blanche de Provence en Pate (Glinka biała kaolin w postaci pasty)
0 HIT!
100 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiBiała glinka dokładnie oczyszcza suchą i wrażliwą skórę. Dzięki zawartości krzemianu glinu wykazuje silne właściwości lecznicze. Łagodnie oczyszcza skórę. Odżywia ją poprzez remineralizację.
Cechy produktu
- Właściwości
- oczyszczające, matujące, regenerujące, wygładzające
- Rodzaj
Kupi ponownie
Używa produktu od: nie określono
Bardzo dobra.
* Pojemność: 100 gr.
* Opakowanie: Zakręcana tuba z miękkiego, białego plastiku.
* Forma: Gładka. Kremowa. Odpowiednia.
* Funkcja: Maska do twarzy. Maska do włosów. Środek myjący do twarzy.
* Zapach: Brak.
* Oznaczenia: Brak.
* Skład: Krótki. Aqua + Kaolin.
Maska ma idealną konsystencję. Nie za rzadką i nie za gęstą. Kremową. Przy pierwszym użyciu wypływa z niej nadmiar wody ale potem nie ma już problemu z rozwarstwianiem się. Łatwo się ją nakłada, nie ślizga się i nie spływa. Ma biały kolor. Nie została wzbogacona substancjami zapachowymi.
Bardzo odpowiadają mi jej właściwości pielęgnacyjne. Maska oczyszcza ale nie robi tego w tak intensywny sposób jak większość gotowych, glinkowych masek. Nie wysusza i nie powoduje pieczenia, idealnie nadaje się do cery wrażliwej. Ale to co sprawia, że moim odczuciu jest bezkonkurencyjna to, to że zostawia twarz gładką i delikatną jak pupa niemowlaka. Na mnie biała glinka od Les Argiles du Soleil DZIAŁA.
Jako MASKA DO TWARZY i jako KREM DO MYCIA TWARZY:
* Nie powoduje pieczenie.
* Nie ściąga.
* Nie wysusza.
* Oczyszcza pory.
* Zwęża je.
* Rozjaśnia cerę.
* Sprawia, że skóra jest niesamowicie miękka, gładka i delikatna.
* Ma raczej umiarkowane właściwości absorbujące.
* Nie zauważyłam aby na dłuższą metę regulowała/matowała.
Jako MASKA DO WŁOSÓW:
* Zwiększa objętość.
* Oczyszcza.
* Zostawia włosy miękkie w dotyku.
* Może trochę wysuszać więc trzeba zachować ostrożność i stosować ją w odpowiednich odstępach czasowych (1 x w tygodniu).
LES ARGILES DU SOLEIL kontra LOGONA.
To moja druga biała glinka w paście/kremie i powiem tak: Les Argiles du Soleil bije na głowę Logonę. Biała glinka wulkaniczna do mycia włosów i ciała Logony: 1. Piekła w poliki. 2. Rozwarstwiała się i wypływała z tuby. 3. Była śliska i trudna w obsłudze. 4. Nieprzyjemnie pachniała. Żadnej z tych cech nie odnotowałam stosując recenzowany produkt.
Używam tego produktu od: listopada 2013.
Ilość zużytych opakowań: 1 x 100 ml.
5 /5
23 stycznia 2014, o 22:22
Kupi ponownie
Używa produktu od: nie określono
Skuteczna
Polecam do cery wrażliwej. Maseczka nie powoduje uczucia ściągnięcia skóry ani podrażnień. Po zmyciu maseczki, koloryt cery jest ładnie wyrównany i rozjaśniony. Zmniejszają się wypryski, a skóra jest wyraźnie czystsza. Po kilku aplikacjach zauważyłam lekkie zwężenie porów.
W przypadku glinek w proszku, miałam problemy z uzyskaniem odpowiedniej konsystencji. Dolewałam za dużo wody i musiałam dosypać trochę glinki. Zwykle wychodziła mi za duża porcja maseczki. Tutaj mam glinkę rozprowadzoną w wodzie, więc maseczka ma już idealną konsystencję. Po prostu wyciskam porcję gotowej maseczki z tubki. Poza tym oszczędzam czas potrzebny na rozprowadzenie glinki w wodzie.
Trzymam maseczkę maksymalnie 5 minut, bo potem zaczyna się osypywać z twarzy. Zmywa się bardzo łatwo. Wystarczy trochę ciepłej wody.
Używam tego produktu od: kilku miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
produktów113
recenzji530