Maseczki klasyczne

Organic Shop Algae & Mud, Face Mud Mask Maseczka do twarzy `Algi i błoto z Morza Martwego`

kidaya
    23 marca 2022 o 12:56
    Maseczka która nie robi nic
    Jak w temacie. Zużyłam całe opakowanie, a efektów jak nie było tak nie ma. Ani nie nawilżyła, ani nie oczyściła. Po zmyciu maseczki nie odczuwałam żadnej różnicy chociażby w miękkości skóry. No po prostu nic nie zrobiła. Dobrze, że chociaż nie wyrządziła żadnej krzywdy i użytkowanie było w porządku. Konsystencja i zapach na plus.
  • 23 lutego 2021 o 21:40
    Maseczka
    Maseczka bardzo dobrze nawilza skórę. Do tego posiada bardzo przyjemny zapach czyniąc pielęgnację twarzy samą przyjemnością. Łatwa do zmywania dzięki kremowej konsystencji. Polecam :)
  • 5 czerwca 2020 o 23:25
    Bez szału
    Produkty Organic Shop kupuje w Zielarni, mam pewność że mają dobre, naturalne składy. Bardzo polubiłam się z peelingiem tej firmy, maska jest niestety nieskuteczna. Nie zrobiła mojej wymagającej cerze krzywdy, ale też nie zauważyłam widocznych efektów.
    Zalety:
    • skład
    • gotowa formuła
    Wady:
    • słabe działanie
  • 5 czerwca 2020 o 13:58
    Mieszana z glinką lepiej działa
    Maskę kupiłam ponieważ, chciałam gotowy produkt. Zazwyczaj robię je sama lecz chciałam mieć coś, co mogę szybko użyć. Markę Organic Shop znam od dłuższego czasu. Cenię ich za naturalne składy oraz dobrą jakość w niskiej cenie. Produkt jest zamknięty w tubce, dzięki czemu łatwo się go aplikuje nie brudząc wszystkiego dookoła. Kolor mocno szary, rzeczywiście wygląda jak błoto. Nie ma nieprzyjemnego zapachu. Mam cerę mieszaną, skłonną do podrażnień. Maseczka delikatnie odświeża cerę. Dla mnie używanie jej solo było trochę za słabe. Postanowiłam wzmocnić jej działanie dlatego mieszam ją z glinkami. Wybieram różne w zależności od potrzeby. Takie połączenie sprawdza się u mnie idealne. Glinki mieszane z wodą szybko zastygają na twarzy co jest dosyć uciążliwe i trzeba ciągle zwilżać twarz. Dodatek gotowej maski sprawia, że nie trzeba się już tym martwić. Poza tym maska jeszcze lepiej działa. Cera jest oczyszczona i jednocześnie nawilżona. Produkt łatwo się zmywa, nie wchodzi w pory. Nie podrażnia skóry. Dla mnie same zalety, warta uwagi tym bardziej że jest bardzo tania.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • naturalny skład
    • dobrze współpracuje z glinkami
  • 20 września 2019 o 17:52
    Była sobie maseczka...
    Lubie sięgać po produkty z Organic Shop. Raz, ze względu na ich przyzwoite składy; dwa, ze względu na ich przystępne ceny. Tak też było z Maseczką Algi i Błoto z Morza Martwego - w znośnej cenie nabywamy kosmetyk z całkiem bogatymi i mogącymi przynieść wiele korzyści skórze składnikami. Zużyłam już praktycznie całe opakowanie, zostało mi tylko odrobinę produktu, na symboliczny ostatni raz. Dlatego jestem w stanie wystawić adekwatną opinię. U mnie działanie niestety mało spektakularne. Mam cerę mieszaną, w porywach tłustą, więc maseczka algowa z błotem z Morza Martwego jest teoretycznie stworzona dla mnie. To już nie pierwszy tego typu produkt w mojej łazience i wiem doskonale, jakiego mniej więcej efektu `po` powinnam się spodziewać... Niestety do uzyskania zadowalającego efektu po zastosowaniu tej maseczki jest daleko. Produkt stosowałam 1-2 razy w tygodniu, po uprzednim użyciu gruboziarnistego peelingu. Barwa zielono- szara- adekwatna do użytych przez producenta składników. Bardzo łatwo się ją nakłada i rozprowadza, nie ma większych problemów z jej usunięciem. Co mnie zaskoczyło po pierwszym użyciu to to, że część maseczki po upływie sugerowanych 10 minut wchłania się w skórę ( pozostałą część należy oczywiście zmyć). UWAGA! Maseczka nie zasycha ! Co było dla mnie też zaskoczeniem, bo zazwyczaj tego typu produkty po kilku minutach zasychają do suchości. Efekty : skóra przyjemnie odświeżona, odrobinę rozjaśniona, na następny dzień ze zdrowym kolorytem. NAWILŻONA! (przyznam szczerze, że tego efektu tu się zupełnie nie spodziewałam, ale tak, to prawda! Podejrzewam, że to zasługa obecności olejków i gliceryny w składzie). Oczyszczenia brak, ale też nie zauważyłam negatywnych skutków, czytaj: blokowania porów. Podsumowując: są plusy, ale jednak nie są to spektakularne efekty. Można używać dla kosmetycznej przyjemności.