Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Ducray Keracnyl, Gel Moussant Visage et Corps Żel oczyszczający skóra skłonna do trądziku

Ducray Keracnyl Żel do mycia twarzy i ciała, 200 ml 200 ml
Ducray Keracnyl

• 3 czerwca 2024 o 12:47
    Niesamowity żel do mycia twarzy
    Żel jest bardzo przyjemny w użyciu, po dodaniu kilku kropel wody zmienia się w przyjemną piankę, którą bardzo dobrze oczyszcza się twarz. Skóra po nim jest czysta i gładka, lekko napięta. W dodatku żel jest bardzo wydajny, 400 ml starcza na rok na spokojnie, przy codziennym użytkowaniu. Plus za opakowanie z pompką, łatwe w użyciu oraz transporcie (on-off). Zapach bardzo subtelny, ładny, pachnie jak typowy dermokosmetyk. POLECAM, szczególnie do cery trądzikowej i wrażliwej, jak moja :)
    • subtelny zapach
    • rezultaty na twarzy
    • butelka z pompką
    Wady:
    Drogeria Super-Pharm
    Kataska
    2 listopada 2021 o 21:09
    Niezastąpiony przy cerze problematycznej!
    Ten żel jest świetny dla osób borykających się z problemami skórnymi typu trądzik wieku dorosłego, nadmiar produkcji sebum i zmiany skórne. Łagodzi wszelkie wykwity i zapobiega ich powstawaniu. Opakowanie jest bardzo wydajne i starcza na naprawdę długo. Wersja 400 ml z wygodną pompką pozwala na użycie odpowiedniej ilości produktu (do umycia twarzy wystarczy zaledwie pół pompki). Pierwsze opakowanie 200 ml używałam 6 miesięcy, natomiast drugie 400 ml używam od 8 miesięcy i starczy na pewno do końca okresu przydatności ;). Produkt kupiłam w bardzo atrakcyjnej ofercie około 35 zł, co przy jego zaletach jest naprawdę wyjątkową okazją. Poleciła mi go konsultantka w aptece i zdecydowanie przekonała mnie do marki. Posiadam kilka innych produktów z serii Keracnyl i jestem naprawdę zadowolona. Połączony z serum działa cuda. Przy tonizowaniu polecam użyć kosmetyku o łagodniejszym działaniu, żeby nie bombardować skóry nadmierną kuracją przeciwtrądzikową i pozwolić jej "się wyciszyć". Po użyciu skóra jest czysta, gładka, nawilżona i miękka. Nie powoduje ściągnięcia. Może być delikatnie zbyt agresywny dla skóry nadwrażliwej.
    • efektywność
    • nie powoduje ściągnięcia
    OlkaP23
    2 października 2021 o 16:24
    Taki nijaki
    Zel ma niebieski intensywny kolor, myjąc pod prysznicem twarz trochę dusił zapach, nie robił ani szkody ani pożytku, po czasie zauważyłam czerwone policzki, które trochę piekły jakby podrażnione.
  • 11 kwietnia 2021 o 19:45
    wypróbujcie koniecznie
    Produkt posiada aż 200 ml. Możemy go jednak stosować zarówno na twarz, jak i na ciało. Więc wydajność tej tubki w głównej mierze zależy od tego, jak będziecie ten produkt stosować. Idealny dla osób, które zażywają doustnie leki na trądzik. Gdy ktoś boryka się z suchością całego ciała, to ten kosmetyk zdecydowanie polecam. Produkt posiada dość lejącą konsystencję. Żel ma błękitny kolor. Wystarczy niewielką ilość nałożyć na skórę, a po chwili wytworzy się przyjemna piana, którą możemy umyć twarz i ciało. Bardzo przyjemna aplikacja, żel jest miły dla skóry, bardzo lubię go używać. Produkt ten otrzymuje ode mnie wielki plus za wydajność. Przy pierwszym użyciu faktycznie nieco więcej użyłam produktu, niż trzeba. Przy tak lejącej się konsystencji należy zachować ostrożność. Później już załapałam jaka ilość jest wystarczająca i po miesiącu mam jeszcze tego żelu na kilkanaście użyć! W składzie produktu nie znajdziemy mydła, a więc to kolejny aspekt działający na plus. Żelu głównie używałam na twarz, nie na ciało, w taki też sposób go przetestowałam i polubiłam. Produkt posiada bardzo przyjemny, ale delikatny, subtelny zapach. Delikatnie unosi się w powietrzu podczas mycia. Po zastosowaniu skóra jest przyjemnie miękka, delikatna, gładka i nawilżona. Nie mam po nim uczucia ściągnięcia skóry, napięcia i nieprzyjemnego szczypania. Dlatego też polecam go osobą, ze skórą wrażliwą. Będą zachwycone tym, jak delikatny jest ten żel, mimo tak skutecznego oczyszczania. Jest wyjątkowo przyjemny zarówno dla ciała, jak i dla cery. Produkt nie zawiera mydła, nie blokuje porów, nie zawiera substancji komadogennych.
  • 9 lutego 2021 o 15:21
    Świetny żel do skóry trądzikowej
    Kupiłam ten żel z polecenia mojej pani Dermalog. Używałam go razem z bratem który ma również skórę trądzikową ale suchą i delikatną, ja za to mam dość wytrzymałą, mieszaną skórę którą bardzo trudno podrażnić. Dla nas obu żel świetnie się sprawdził, bardzo dokładnie oczyszczał twarz. Największym zaskoczenie było dla mnie wydajność. Opakowanie 200 ml starczyło dwóm osobom, przy myciu twarzy rano i wieczorem na PÓŁ ROKU. Było to możliwe tylko dla tego, że przelałam żel do butelki z pompką ,ponieważ oryginalne opakowanie jest TRAGICZNE, wylewa się z niego strasznie dużo produktu który się po prostu marnuje. Żel bardzo mocno się pieni, więc na jedno użycie wystarcza minimalna ilość. Z całego serca mogę polecić ten żel.
    Zalety:
    • mocno się pieni
    • działa antybakteryjnie
    • nie podrażnia nawet delikatnej skóry
    • WYDAJNOŚĆ
    Wady: