Wody perfumowane damskie

Calvin Klein Downtown EDP

Calvin Klein Downtown Woda Perfumowana 90ml

Nasi użytkownicy zostawili 74 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Marza97
    3 maja 2023 o 10:23
    Nie lubiłam ich
    Dostałam te perfumy na prezent kilka lat temu i dopiero teraz się skończyły, a przez to, że ich nie lubiłam i rzadko używałam. Zapach ten jest jak dla mnie trochę męski, mógłby być unisex. Jest drzewny, pieprzowy. ciężki jak dla mnie. To kompletnie nie było to. Flakon także nie podoba mi się, jest trochę tandetny, taka beczułka ;) Zapach ten jest na codzien, nie jest elegancki, nie ma żadnego ogona, nie rozwija się na skorze, trwałość taka sobie- do 4-5 godzin. Bardziej na jesien- zimę niż na lato. Bardzo się cieszę, że ten zapach się już skończył. Poczułam ulgę ;)
    Wady:
    • wszystko, zmęczył mnie jak żaden zapach
  • 13 stycznia 2022 o 8:52
    Bardzo męczący na dłuższą metę
    Perfumy te zakupiłam od razu w dużej pojemności. Był to zakup troszkę pod wpływem w chwili, nie do końca przemyślany. W pierwszym momencie bardzo przypadł mi do gustu. Jest to typowo słodko-owocowy zapach- czyli taki, jaki lubię najbardziej. Różowa butelka tutaj też dużo mówi na temat nut zapachowych, jakie towarzyszą tym perfumom. Nie jestem specjalistą w określaniu nut zapachowych jakie zawierają te perfumy, więc nie będę nawet próbować wypowiadać się na ten temat. Zapach w pierwszej chwili naprawdę mnie zauroczył, stwierdziłam,.że może zaliczyć się do moich ulubieńców. Początkowo stosowałam je bardzo często, ale z czasem ten zapach zaczął mnie okropnie męczyć. Miałam wręcz bóle głowy, gdy zbyt długo czułam go na sobie. Bo tego nie można mu odmówić jest, jest to bardzo intensywny i długo utrzymujący się zapach. Pachnie cały dzień. Używając go rano jeszcze wieczorem dostawałam zapytania, czym pachnę. Więc zapach ten jest też bardzo wydajny, wystarczą naprawdę 2 psiknięcia, aby każdy wiedział, że jesteśmy w pobliżu :) Ale nie jestem w stanie go skończyć. Ten zapach stał się dla mnie tak uciążliwy, że wręcz przełożyłam go na koniec półki i teraz leży i czeka na swój czas, który może nigdy nie nadejść :p Może kiedyś jeszcze wrócę do niego, ale teraz jednak muszę odpocząć. Flakonik jest dość prosty, bardzo gruby i ciężki. Podsumowując, zapach jest ładny, ale nie trafi na listę moich ulubieńców.
  • 20 sierpnia 2021 o 13:52
    Całkiem udany zapach.
    Nie jest to mój ulubionych zapach rzecz jasna, ale okazał się być miłą niespodzianką. Wbrew pozorom lekki, choć wieczorowy. Przyjemny. Niestety dosyć szybko się ulatniał ani też nie rozchodził warstwowo. Mimo to - sam zapach zasługuje na choć lekkie uznanie.
  • 9 maja 2021 o 7:25
    Uniwersalne
    Gdy tylko przeczytałam opinie na temat recenzowanego, że nudny,że nijaki, wiedziałam,że mi się spodoba...;) Lubię po prostu ostatnimi czasy (czyżby to już starość?) sięgać po takie proste, nieskomplikowane oraz "bezpieczne" pachnidła, w których czuje się komfortowo. Downtown takie właśnie jest. Nie jest to może moja ulubiona zapachowa pozycja spod szyldu Klein'a ,aczkolwiek lubię czasem się nią psiknąć do pracy ,na zakupy czy spacer. Otwarcie jest dość mocne,cytrusowe ale szybko łagodnieje przeobrażając się w kremowo-pudrową słodko -kwaskowatą całość. Przez chwilę czuję szczyptę pieprzu, który uwielbiam w pachnidlach, natomiast niestety dość szybko ulatnia się z mojej skóry. Nuty gruszki próbują przebić się na prowadzenie, ale reszta składu nie pozwala im na to za bardzo. Całość jest owocowo-kwiatowa, mydlana , odrobinę słodka i świeżą jednocześnie. Przyjemna dla zmysłu powonienia. Zapach pasuje zarówno do szortów jak i letniej sukienki. Właściwie jest to pachnidło uniwersalne pasujące do wszystkiego. Niezobowiązujące, nie przyprawiające o mdłości czy zawrót głowy. Ładne po prostu:) Jego parametry jak i trwałość okreslilabym jako całkiem niezłe. Woń dość długo utrzymuje się zarówno na skórze jak i na ubraniach.
  • 1 maja 2021 o 14:05
    Niecodzienny
    Zdecydowanie jest to moja ulubiona perfuma. Zapach jest świeży, kwiatowy, bardzo dobrze nadaje się na wiosnę i lato, chociaż ja go używam cały czas. Niestety jego jedynym minusem jest trwałość. Zapach dość szybko się ulatnia i po kilku godzinach trzeba spryskać się ponownie . Produkt nie powoduje alergii i nie uczula.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie