Wody toaletowe damskie

Guerlain Mitsouko EDT

Guerlain Les Légendaires Mitsouko
Guerlain Mitsouko

Nasi użytkownicy zostawili 60 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 września 2021 o 22:58
    ostry, nieprzyjemny, przestarzały
    Bardzo piękne są poniższe pozytywne recenzje, aż mi przykro stawiać moją, ale może komuś to się przyda. Disclaimer: nie jestem wcale fanką "różowych ulepów". Zapach w pierwszym zetknięciu kręci w nosie, świdruje, kojarzy się z wodą kolońską dziadka lub mocnymi perfumami babci. Nie ociepla się ani nie wysładza, z czasem wietrzeje do nieokreślonych męskich perfum z interesującą chłodną nutą. Zapach, którego mentalność zatrzymała się 50, 80, 100 lat wstecz. Może na wampach z lat 20. pachniał inaczej, może inna formulacja.
    Zalety:
    • ładna buteleczka
    • historia i oryginalna receptura
    Wady:
    • aromat
    Elinese
    5 maja 2021 o 22:04
    Zmysłowy zapach ziemi
    Ellin04/21/20 02:44 Podobno jest się albo Mitsouko, albo L'heure Bleue...czytając opisy, wybrałabym ten drugi zapach ze względu na artystyczne konotacje i inspirację światłem - ale nie :) Jestem po stronie Mitsouko pachnącej rozgrzaną ziemią, słodką żywicą i słońcem. To zapach bardzo ciepły i balsamiczny. Może się dziś podobać, ale czuć w nim klimat dawnych perfum...można za ten zapach zebrać komplementy, można pachnieć bardzo zmysłowo, ale można też wylądować w szufladce "babcine". Jak to więc jest, że jednocześnie babcia i zmysłowa? To wciąż ona, ale z czasów swojej młodości, kiedy życie było inne, a ziemia i natura bliższe ludziom.
    Zalety:
    • niesamowicie oryginalny zapach
    • kawał historii we flakonie
    Wady:
    • coraz trudniejsza dostępność
  • 13 sierpnia 2020 o 6:23
    Ciekawe czy uniesiesz ten ciężar?
    Ja nie podołałam. Zbyt ostry, duszący. Można go wrzucić do zagrody ze Słoniem i Shalimarem. Jeśli ktoś lubi tego typu zapachy będzie zachwycony. Ja dziękuje. Trwałość wybitna, jak to już przytało na tego typu pachniuchy - skóra 8/9h, na ubraniu czuć na 2/3 dzień. Zimna, dzień/wieczór - obojętne. NIE na prezent, NIE zakupuj w ciemno.
    Zalety:
    • flakon, bardzo miły dla oka
    • trwałość,
    missimo
    5 lipca 2020 o 11:21
    Zawód
    Na Mitsouko zbierałam się długi czas. Kocham ciężkie, stare zapachy, kocham zapachy Guerlain i nie mogłam się doczekać tego. Niestety ogromnie się zawiodłam, a do recenzji zmuszałam się od dłuszego okresu. Przede wszystkim, zapach jest bardzo nietrwaly. Znika po 2 godzinach, momentalnie zmieniając się na skórze i tracąc kadzidlaność. Tuż po psiknięciu, zapach przypomina starą, złośliwą babę noszącą Panią Walewską. Bardzo pudrowo-kwaśno-ostry. Szybko to traci i zostaje puder z wanilią, który znika w 100% po godzinie-dwóch. Bardzo się zawiodłam i nie polecam.
    Zalety:
    • stary zapach
    Wady:
    • niesamowicie nietrwały
    • ostry i nieprzyjemny
    • pachnie jak bazarkowa stara baba
  • 23 października 2019 o 12:17
    Tajemnica...
    Zapragnęłam ostatnio klasyków; starych dobrych dzieł perfumiarstwa, w czasach dominacji różowych ulepów... Na Mitsouko trafiłam w Tk Maxxie. Nie zawahałam się ani chwili żeby ją kupić po przeczytaniu składu, a potem historii romantycznej miłości i przeznaczenia, która była inspiracją do ich stworzenia. Mitsouko nie potrafi wybrać, którego mężczyznę kocha bardziej i czeka aż los i wojna zrobią to za nią... Jej imię w tłumaczeniu oznacza tajemnicę. I takie są też te perfumy; tajemnicze, o zmiennym obliczu. W korku, gdy postoją kilka dni nieużywane, pachną kremem Nivea i babciną szafą, szalikami, które noszą namiastkę użytych perfum. Po spryskaniu nadgarstka czujemy bardzo wyraźnie korzenie przyprószone mchem. Przy pierwszym kontakcie z nosem, kręci nas w nim cynamon. Na mojej skórze bardzo mocno się on wybija. Dziwnym trafem czuję też kadzidło, choć nie ma go w składzie. Tej stuletniej babci nie można odmówić klasy i wyjątkowości. Z upływem czasu, na skórze wyłania się brzoskwinia i jaśmin. Mimo swojej mocy, zaryzykowała bym noszenie ich w chłodne dni i gorące noce... Niesamowity, szykowny flakon zdobi pięknie toaletkę, a zapach ciągnie się za nami kaszmirowym ogonem... Aż strach pomyśleć, że taki zapachy niedługo całkowicie znikną z perfumeryjnych półek, wyparte przez plastikowe twory... Polecam.
    Zalety:
    • trwałość,
    • falokn,
    • nietuzinkowa kompozycja,
    Wady:
    • słaba dostępność