Olejki do ciała

Zrób sobie krem Olej kokosowy organiczny

• 2 listopada 2021 o 15:56
    Wielofunkcyjny kokosowy umilacz
    Pięknie pachnie kokosem. Używam go: - do zmywania wosku twardego po depilacji, - do demakijażu dolnych rzęs przy używaniu wodoodpornej mascary, - podczas farbowania odrostu, do włosów od ucha w dół, by nie dostała się tam farba, - zdarzało mi się olejować nim całe włosy, - zdarzało mi się używać go jako składnik kremu pod oczy, - po prostu jako balsam do ciała. We wszystkim tym sprawdza mi się rewelacyjnie. Pozostawia skórę przyjemnie natłuszczoną. Jego dużą zaletą jest również szybkie wchłanianie się, zwłaszcza gdy nałoży się go niewiele. Przezroczysty kolor umożliwia lepsze operowanie nim, nie zmienia koloru produktów, a tego nie lubię w olejach o kolorach żółtym czy zielonym.
    Zalety:
    • Działanie natłuszczające
    • Szybkie wchłanianie się
  • 12 grudnia 2017 o 19:12
    Super dla włosów niskoporowatych
    Żeby być w pełni zadowolonym z tego oleju trzeba wiedzieć jakie ma właściwości i kiedy powinno się go stosować. Mam włosy niskoporowate i dla takich olej kokosowy jest cudotwórcą, dodatkowo zmniejsza wydzielanie sebum na skórze głowy więc właścicielki przetłuszczających się włosów powinny być bardzo zadowolone z jego stosowania i między innymi właśnie dlatego go tak lubię. Jeśli chodzi o stosowanie na skórę twarzy to trzeba być ostrożnym bo mimo że potrafi pięknie nawilżyć skórę to może bardzo zapychać. Olej który może być naprawdę bardzo fajny jeśli potrafimy się z nim obchodzić.
  • 4 lutego 2014 o 11:22
    Kocha, nie kocha ..
    Olej kokosowy jest takim olejem, który albo się kocha,albo nienawidzi. Albo zapcha nas niemiłosiernie, albo wybawi z problemów, spuszy, lub nabłyszczy i wygładzi, wchłonie się, lub pozostawi tłustą, kolejącą się powłokę. Olej jest bardzo specyficzny (podobny budową do olejuz babassu) - składa się głównie z kwasu oleinowego (omega-9) i kwasów tłuszczowych nascyconych. Dzięki takiej budowie jest olejem wnikającym, ochronnym, regenerującym. Olej kokosowy firmy ZróbSobieKrem jest świetnej jakości. W temperaturze pokojowej olej ma postać stałą, topi się pod wpływem ciepła ciała. Nie wchłania się całkowicie, pozostawia delikatną, ochronną powłoczkę. Ma cudny, kokosowy zapach, mogłabym wąchać go non stop. Jest bardzo wydajny i nie żałuję jego kupna. Produkt dostajemy w zamykanym, prostym, białym, typowym dla ZSK słoiczku - nakrętka niestety pęka. Jak olej kokosowy sprawdził się na moich włosach i skórze? Mam cerę mieszaną w kierunku tłustej, wrżliwą, naczyniową z ogromną tendencją do zaskórników. Dla takiej cery, nałożenie kokosa na twarz to samobójstwo. Kilka dni po użyciu oleju kokosowego mam wysyp zaskórników, stanów zapalnych, podskórnych, bardzo bolących gul. Nie wiem jak osobyz zaskórnikami są w stanie go używać, naprawdę. Dla mnie to kompletny strzałw stopę - bardzo mi szkodzi, nawet gdy przypadkiem dotknę twarzy podczas olejowania włosów, brwi, czy rzęs. Absolutnie się nie wchłania, przyspiesza przetłuszczanie skóry, zostawia tłusty, wręcz odpychający lepki film i ma bardzo podobną konstsencję do parafiny..Aż jestem zdziwiona, ze ten sam olej inaczej zachowuje się na mojej skórze twarzy, a inaczej na ciele. Moja bardzo sucha skóra na ciele i dłonie (skutek uboczny przyjmowania antybiotyków przeciwtrądzikowych) uwielbiają ten olej. Cudownie rozprowadza się po skórze i zostawia delikatny, bardzo przyjemny film. Nie klei się, nie lepi, nie tłuści jak skóry warzy. Skóra jest głęboko nawilżona i natłuszczona, gładka, mięciutka i pachnąca :) Widzę jak poprawia jej stan - dodatkowo chroni przed nadmeirnym parowaniem wody z naskórka. Jest takim opatrunkiem dla skóry typowo suchej, podrażnionej, uwielbiam dodawać go do mleczek, balsamów. Oleju używam także do dłoni - zabezpiecza przed czynnikami zewnętrznymi i regeneruje. Załuję, żerobi takie spustoszenie na mojej skórze twarzy, bo na ciało jest niezastąpiony. Olej kokosowy nakładam na także moje spierzchnięte, czasami aż krwawiące usta. Chroni je przed zimnem, mrozem, wiatrem. Olej pokochały takżew moje włosy - cienkie, delikatne, zdrowe, porowatości niskiej. Nie obciąża, ale dociąża, zawsze go domywam. Włosy są bardzo błyszczące, mięciutkie, gładkie, wygładzone, ich kondycja jest w znacznie lepsza. Świetnie nawilża, włosy są bardzo mięsiste w dotyku. Olej sprawdza się także do zabezpieczania kocówek - odrobinę oleju dokładnie rozcieram w dłoniach i nakładam na jeszcze wilgotne włosy. Świetnie zabezpiecza i nabłyszcza. Wyjątkowo przypadł mi także do gustu w pielęgnacji rzęs i brwi - nabłyszcza, wzmacnia, zagęszcza. W połączeniu z olejem rycynowym jest w stanie diametralnie odmienić stan naszych rzęs i brwi! Komu polecam olej kokosowy? Miłośnikom zapachu kokosa (ten jest wyjątkowo intensywny, mocny, słodki, taki jaki lubię), osobom ze skórą bardzo suchą i podrażnionioną, włosami porowatości niskiej, oraz tym, którzy chcą wzmocnić swoje brwi i rzęsy. Jeśli macie cerę trądzikową, tedencję do zaskórników - omijajcie go szerokim łukiem, sieje spustoszenie ;) Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: ponad 300g
  • 9 grudnia 2013 o 20:10
    Nie wyobrażam sobie bez niego pielęgnacji
    Nie odczuwałam przy jego stosowaniu uczucia chłodu jak zapewnia producent. Stosowałam do mydeł, maseł do ciała i maski do włosów, a także bomb kąpielowych i gorącej czekolady :). Czasami nakładam solo na suche końcówki włosów. Bardzo lubię, w sumie nie potrafię już żyć bez oleju kokosowego. Nie wiem nawet co o nim napisać, o stosowaniu olejku kokosowego tyyle już napisano, że nic nowego nie wniosę. Stosuję go do wyżej opisanych celów, sprawuje się bardzo dobrze. Nie daję kompletu gwiazdek, bo wolę olejek fair trade :) Sam olejek niczym się nie różni od innych tradycyjnych olejów kokosowych, natomiast zdecydowanie słabiej działa od oleju ze świeżego miąższu. Używam tego produktu od: kilka lat Ilość zużytych opakowań: w sumie będzie jakieś 400g
  • 6 grudnia 2013 o 16:48
    Na co komu to?
    Nigdy nie zrozumiem fenomenu tego oleju. Do włosów wysokoporowatych się nie nadaje, ale to wiedziałam już przed zakupem. Mieszałam go z balsamem do ciała, kremem do rąk, do stóp i stosowałam solo na wysuszone partie skóry. U mnie jednak nie nawilża skóry, a wręcz przeciwnie, okropnie ją wysusza, zarówno solo, jak i mieszany z innymi kosmetykami. Usta po zastosowaniu go są suche jak wiór (przez chwilę piękna, lśniąca tafla, a po minucie usta staruszki). Łokcie, kolana czy dłonie to samo (szczególnie dłonie). Zapach owszem powalający, aż ślinka cieknie. :) Szkoda, ale to nie pierwszy raz, kiedy kosmetyk, który dla wielu dziewczyn jest KWC, dla mnie jest bublem. Z trudem wymęczyłam najmniejsze opakowanie i cieszę się, że nie kupiłam większego, bo nawet moja (zazwyczaj niewybredna, jeśli chodzi o kosmetyki) mama nie chciała go używać (u niej dojrzałą cerę wysuszył, na włosach się nie sprawdził i do ciała również). Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno, 40g