Wody perfumowane damskie

Bourjois Glamour Chic Woda Perfumowana 50ml

psorio
    28 września 2018 o 14:30
    Zakochana!
    Przepiękny, intensywny zapach, który trzyma się cały dzień! Dodatkowo na stronie emipku kupiłam 50 ml za 25 zł! Mam nieco mieszane uczucia co do wyglądu flakonika, ale jakoś mnie to zbytnio nie razi.
    Zalety:
    • trwałość
    Wady:
    • mam mieszane uczucia co do wyglądu, ale tak naprawdę to nie jest najważniejsze ;)
    W perfumerii
  • 14 sierpnia 2018 o 21:15
    Koszmarna butelka z pięknym wnętrzem
    Bardzo cenię zapachy Bourjois, szczególnie te męskie, więc nie mogłam przejść obojętnie obok kolekcji damskiej. Niestety pierwsze wrażenie psuje stylistyka opakowania. Butelka przypomina perfumki dla małych dziewczynek. Ale ja nie z tych, których odstrasza taki wygląd. Jak wielokrotnie już pisałam w recenzjach dla mnie liczy się przede wszystkim wnętrze a tutaj jest bardzo przyjemnie. Sam zapach określany jest jako orientalno-kwiatowy, dla mnie nie ma tu orientu, są za to owoce, kwiaty i cudowny zamsz. Znajduję również nutkę wanili na pudrowym podszyciu ale to dopiero po ułożeniu się zapachu na skórze. Czy z czasem uznam go za banał, nie sądzę, raczej wyląduje na półce z bezpiecznymi i komfortowymi zapachami.
    Zalety:
    • Kompozycja zapachu
    • Dostępność
    Wady:
    • Flakon
    W perfumerii
    lifrete
    5 stycznia 2016 o 18:46
    odpowiednie na co dzień
    Pełnowymiarowe opakowanie kupiłam po przetestowaniu próbki. Uznałam, że będzie to dobry zapach na co dzień, żadne wieczorowe glamour jak sugeruje producent. +zapach jest delikatny, ale intensywny. Jest taki idealny na co dzień - wyczuwalny, ale nie nachalny. Stanowi elegancką kropkę nam i w codziennym stroju, + pachnie słodko, ale nie za mocno - generalnie według mnie słodkość jest w punkt, + zapach jest również zaskakująco trwały, ponieważ wystarczy jedna ponowna aplikacja w ciągu dnia, aby zapach był wyczuwalny cały dzień, + opakowanie jest ładne, pasuje do każdej damskiej toaletki PODSUMOWUJĄC zapach jest słodki, dobry do codziennego stosowania, a przy tym niedrogi i łatwo dostępny. Jeżeli kogoś nie stać na flakonik perfum za 400zł to zdecydowanie warto kupić zapach Bourjois. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 22 lutego 2015 o 13:01
    Baw się z pączkiem!
    Chic porównałabym do pączka z nadzieniem waniliowym obsypanym sporą ilością cukru pudru. Nuty pudrowe grają tu pierwsze skrzypce, wanilia stoi trochę dalej, za nią jakaś morelka, poziomka i liczi, które nie do końca chce być zdemaskowane. Trwałość nikła podobnie jak siostra „Lovely”, po czasie zapach jeszcze bardziej się wysładza i w zasadzie zostaje nam tylko duża ilość sypkiego pudru (nawet lichego pączka już ktoś skosił). Zapach sztubacki, jak pozostałe „kokardkowce” z tej serii. Wszystkie nuty płaskie jak stół i nudne jak trzytysięczny odcinek telenoweli argentyńskiej. Stara śpiewka, którą gdzieś ktoś już wystukiwał. Ja jej nie chcę słuchać, bo poczułabym się pewnie znów jak gimnazjalistka podkochująca się w panu od matmy ;). Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: testy
    Figa634
    5 lutego 2015 o 7:39
    Piękny, ale...
    drażni mojego męża... Strasznie podoba mi się ten zapach. Piękny Pudrowy Intensywny Trwały Te cztery słowa idealnie opisują zapach. Osobiście nie wyczuwam w nim żadnych nut kwiatowych. Natomiast figa i drzewo sandałowe towarzyszą mi niemal cały dzień, kiedy ich użyję. Dzięki swojej intensywności perfumy są bardzo wydajne i trwałe. Używam tego produktu od: Roku Ilość zużytych opakowań: W trakcie jednego

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie