Preparaty punktowe

Mizon Trouble Clinic, Acne Blemish Out Pink Spot Dwufazowy preparat punktowy na niedoskonałości

• 17 maja 2022 o 18:01
    Nie rozumiem zachwytów
    Produkt jest dość drogi, 60 zł za kiepską maść cynkową to dużo. Rzeczywiście jest wydajny ale nic nie robi. Mam cerę wrażliwą, moja skóra nie potrzebuje nie wiadomo jak silnych specyfików żeby pozbyć się problemów skórnych typu trądzik. Jednakże ten produkt nie robi absolutnie nic. Z tego co wyszukałam, mizon to taka różowa maść cynkowa + płyn, który ma rzekomo uspokajać skórę. Nakładałam produkt na większe pryszcze, małe krostki, zaczerwienienia itd., absolutnie nic nie robi. Wielkie rozczarowanie. Nie kupujcie bo szkoda pieniędzy. Jak jesteście ciekawi to zwyczajnie kupcie maść cynkową, będzie taniej.
    Zalety:
    • Nic
    Wady:
    • Działanie (a raczej jego brak)
  • 8 stycznia 2021 o 21:42
    Dwufazowy sprzymierzeniec
    Raz na jakiś czas lubię przetestować sobie nowy kosmetyk- tym razem padło na Mizon. Postanowiłam przymknąć oko na niemałą cenę i był to strzał w 10! :) Produkt idealnie wysusza zmiany skórne. Do niewstrząśniętej wcześniej mieszaniny wkłada się patyczek higieniczny, a następnie nakłada się kosmetyk punktowo na twarz. Produkt szybko wysycha i się nie rozmazuje. Kosmetyk nie brudzi i ma neutralny jasno różowy kolor. Może lekko szczypać zaraz po nałożeniu. Łatwo zmyć go z twarzy. Warto go mieć w swojej apteczce na wypadek budowania się pryszcza, żeby szybko mu przeciwdziałać! :) Edit: Muszę niestety dodać, że mam wrażenie, że po 2 tyg. regularnego stosowania produkt jakby gorzej działa...jakby jedynie hamował budowanie się pryszcza, ale nie przyspieszał jego gojenie się.
    Zalety:
    • Ładny flakonik
    • Wysusza zmiany skórne
    • Zmniejsza stany zapalne
    Wady:
    • Cena :(
  • 24 grudnia 2019 o 3:07
    Bardzo drogi, ale wydajny
    Produkt MIZON był pierwszym tego typu, jakiego próbowałam, ale po nim , szukając czegoś nieco tańszego zapoznałam się też z innymi preparatami dwufazowymi. Niestety (przez wzgląd na cenę) MIZON wypadł najlepiej. Działa obsuszająco, najlepiej na już białe lub wyciśnięte wypryski. Pomaga unikać powstawania po nich blizn. Aplikacja nie jest wygodna, ale za to po nałożeniu wysycha i się nie rozmazuje.
    Zalety:
    • Działanie obsuszające.
    • Prewencja powstawania blizn.
    • Neutralny kolor (można użyć pod makijaż).
    Wady:
    • Cena.
    • Opakowanie (niewygodne do wydobycia produktu).
    • Dostępność.
    • Szczypie
    Olmusia
    21 lutego 2017 o 19:28
    Świetny produkt!
    Ten preparat to mój numer 1 na niedoskonałości, jak dotąd nie używałam niczego lepszego. Nałożony na wyprysk grubszą warstwą na całą noc ładnie go minimalizuje, wysusza i łagodzi zaczerwienienie. Czasem nakładam go też pod makijaż, delikatnie wcierając - jest niewidoczny, a skutecznie neutralizuje nieprzyjaciół ;) Poza tym jest bardzo wydajny, wystarczy dosłownie odrobina na patyczku kosmetycznym. Jednym słowem - polecam!
  • 22 stycznia 2017 o 17:40
    Skuteczny
    Używałam podobny dwufazowy preparat na niedoskonałości z Lieraca i uważam go za prawdziwy hit. Ten również się dobrze sprawdza i pomaga wysuszać wszelkie niedoskonałości. Jeżeli zostanie szynko użyty już w fazie swędzenia to powstrzymuje wychodzenie zmian. Pomaga szybko je wysuszyć, zaleczyć, minimalizuje ryzyko zrobienia się blizny i pozostania śladu po krostce. Komfortowy w użyciu, najlepiej patyczkiem kosmetycznym nanosić punktowo na miejsce przeznaczenia. Choć ciężko go dostać, warto próbować bo jest naprawdę bardzo dobry, Polecam!