WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Melaleucea Tea Tree Oil Naturalny olejek z drzewa herbacianego

Patapat
    21 kwietnia 2020 o 17:46
    Must have
    Olejek herbaciany po prostu trzeba mieć. Wykorzystać można go na różne sposoby - jest wspaniały na wypryski (nakładany punktowo), można go mieszać z glinkami, kąpać się z nim, pomaga walczyć z onycholizą i podobno nawet grzybicą ze względu na swoje właściwości antyseptyczne. Polecam wlać również kilka kropel do kubeczka na szczoteczki :)
    Zalety:
    • Ma wiele zastosowań
    • Jest antyseptyczny
    • Świetnie radzi sobie z wypryskami na twarzy
    Wady:
    • Może to nie wada, ale trzeba uważać, by nie przesadzić - szczególnie jeśli chodzi o twarz, bo mocno złuszcza i wysusza
  • 27 października 2019 o 20:41
    Super na wypryski :)
    Nakładam zawsze punktowo na krostkę lub dodaje kilka kropli do maseczki glinkowej :) Olejek dobrze wysusza wypryski, które najpierw robią się suche a później po około 2 dniach znikają całkiem. Olejek ma dość mocny zapach, ale dla efektu warto stosować. Można również dodać kilka kropli do szamponu, pozostawić na skórze około 2 minuty i spłukać- taka metoda normalizuje swędzenie skóry głowy oraz nadmierne przetłuszczanie .
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • mocny zapach
  • 5 marca 2019 o 21:00
    Obowiązkowy w mojej kosmetyczce!
    Olejek herbaciany tej, czy innej marki, to produkt must have w mojej kosmetyczce. Stosuję go bardzo często, nie tylko jako kosmetyk na twarz. Olejek ten ma bowiem szerokie medyczne zastosowania. Pomógł mi już w walce z opryszczką i rozwiązał problem z uczuleniem na hybrydy. Od tamtej pory co jakiś czas profilaktycznie zapuszczam go pod paznokcie. Jeśli jednak skupić się stricte na olejku marki Melaleucea mam kilka zastrzeżeń. Przede wszystkim cena całkowicie nieadekwatna do pojemności opakowania. Szukałam konkretnie tego olejku w różnych aptekach i wszędzie jego cena nie schodziła poniżej 20 zł. To trochę dużo, jeśli wziąć pod uwagę, że buteleczka mieści zaledwie 7 ml. Tutaj z kolei nasuwa się kolejny minus - wydajność. Niestety takie niewielkie opakowanie nie jest zbytnio wydajne. Pomijam kwestię zapachu oraz tego, że olejek wysusza skórę - taka jego natura. Ogromnym plusem tego produktu jest zawartość, a więc tylko i wyłącznie olejek z drzewa herbacianego w najczystszej postaci, bez żadnych domieszek - to decyduje o ostatecznej ocenie 5 gwiazdek.
    Zalety:
    • 100% zawartości olejku (bez domieszek zapachowych)
    Wady:
    • Mała pojemność
    • Wysoka cena
    Drogeria Super-Pharm
  • 4 czerwca 2018 o 21:27
    Olejek który czyni cuda
    Antybakteryjny olejek z drzewa herbacianego ma wskazania do stosowania jako łagodny środek antybakteryjny na zmiany trądzikowe , grzybicze , oparzenia , ukąszenia oraz nawet przy bólu gardła i Katarze Ja stosuje go przede wszystkim w infekcjach gardła jako środek do płukania i bakteriobójczy na afty w buzi i w tej kwestii sprawdza się znakomicie Używam go zamiast innych płukanek do gardła i przyznaje ze świetnie się sprawdza , obrzęk gardła zmniejsza się już po 48 godzinach stosowania a płuczę się gardło rozcieńczonym roztworem olejku Olejek nadaje się wyłącznie do użytku zewnetrznego ale jest bardzo wydajny i kilka kropli (10) wystarcza na płukankę do gardła Jest świetna alternatywa w walce z trądzikiem , idealnie sprawdza się na ukąszenia i oparzenia
    Zalety:
    • Skuteczny
    • Wydajny mimo niewielkiej pojemności
    Wady:
    • Zapach bardzo apteczny , ziołowy
    • Smak bardzo gorzki
    alex_91
    17 marca 2018 o 12:24
    Pomaga
    Produkt uratował mnie po jednym z kosmetyków Garnier, który zniszczył moją cerę. Na początku używałam go raz na tydzień na całą twarz - używałam w ten sposób produktu przez trzy tygodnie + codziennie na zmiany skórne. Dzięki temu skutecznie wyleczyłam się z trądziku. Nie potrzeby (aktualnie nie mam problemów z cerą), z chęcią do niego wrócę. Mam cerę mieszaną.
    • działanie!!!
    • niszczyciel pryszczy
    Wady:
    • może wysuszać - jeżeli wieczorem stosowałam ten produkt na całą twarz - rano nakładałam na cerę mocniejszy krem nawilżający