Preparaty punktowe

Payot Pate Grise Purifiante Preparat o działaniu oczyszczającym i antybakteryjnym do stosowania punktowego na wypryski skórne

• 21 listopada 2015 o 10:24
    Wysusza pryszcze
    Właściwie to można powiedzieć, że pate grise to trochę tormentiol, trochę pasta cynkowa, ale jednak jest jedyna w swoim rodzaju. Nakłada się ją PUNKTOWO na pryszcze i po dwóch dniach nie ma śladu po niespodziance. Natomiast na pewno nie jest to lek na trądzik, nie zwalcza jego przyczyn, nadaje się raczej na pojedyncze, okazjonalne wypryski, działa objawowo a nie przyczynowo. Jest droga, ale wydajna, zawsze w mojej kosmetyczce. Używam tego produktu od: od bardzo dawna Ilość zużytych opakowań: wiele
    oei
    18 czerwca 2013 o 23:25
    doraznie najlepszy
    nadaje sie najlepiej na noc. doskonale pozbywa sie wszelkich krostek i wypryskow. do tego mega wydajny, wystarczy odrobina pasty punktowo, rano po pryszczu nie ma sladu. bez dwoch zdan zasluzyl na piec gwiazdek. cena wysoka ale naprawde warto Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w polowie pierwszej tubki
    werka89
    26 maja 2013 o 11:08
    Drogi, zapach nieprzyjemny i zapycha
    Mam wielką tubę tego urojostwa. Dostałam go od siostry z Londynu. Preparat pachnie jak świeżo kładziony asfalt. Zapach dla nieprzyzwyczajonych do dziegciu może zniechęcić. Ja jestem przyzwyczajona, bo zapach ma podobny do wycofanego (niestety :() szamponu Polytar. Konsystencja - ultra tępa pasta. Kolor ziemisty. Nie nadaje się na dzień, bo będzie rolować się pod makijażem. Nie można też jej szybko zastosować na gulę gdy za dnia wyskoczy (powodem jest właśnie konsystencja i zapach - za dnia pachnienie świeżo kładzionym asfaltem nie należy do przyjemności). Działa, ale niestety przy okazji zapycha. Powodem (znowu :rolleyes: ) jest konsystencja. Jest za ciężka dla skóry z tendencją do zapychania - czyli takiej jak moja. Trzeba około 3 dni by pryszcz zlikwidować, choć tak jak mówię potrafią wyskoczyć nowe. Wysusza i likwiduje. Ale za cenę nowych "gości". Produkt jest pakowany w wielką białą tubę. Tuba - ze względu na kolor - strasznie się brudzi. Cena wysoka, wydajność ok. Ze względu na powody - kolor, przymus stosowania na noc, możliwość zapychania - nie zapach, bo jestem przyzwyczajona 3,5 gwiazdki, nie dam więcej, bo wolę i to zdecydowanie cudo z TBS-a. Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: wciąż ta sama tuba.
    Joko123
    7 sierpnia 2011 o 15:27
    Nieskuteczny
    Nie wiem, co Was urzekło w tej maści, ale u mnie kompletnie się nie sprawdza. Już lepiej działa maść cynkowa za pare złotych. Smarowanie Payotem jest bezsensowne - w niczym nie pomaga - no, może nie zaszkodzi. Gojenie się pryszczy trwa tak samo długo jak i bez tego preparatu. Zakupiłam pełna nadziei, a teraz sobie leży w szufladzie bezużyteczny. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: połowa tubki
    Caila
    11 marca 2011 o 9:55
    Jestem bardzo zadowolona
    Jako, że mam tendencję do pojawiania się niemiłych niespodzianek na twarzy, czy to związanych z oczywistymi momentami w życiu każdej kobiety, czy po prostu kiedy najem się ciemnej czekolady, potrzebowałam czegoś co pomoże mi załagodzić te objawy. Poczytałam sobie o tym produkcie i postanowiłam wypróbować - znalazłam w internetowej perfumerii za ok. 65 zł. Bardzo wygodna i higieniczna tubka zawiera 15 ml pasty o gęstej konsystencji, pachnącej i wyglądającej nieciekawie. Stosuję na noc, nakładając punktowo na zmiany, bądź okazjonalnie cienką warstwę głównie na strefę T. Ponieważ pasta się nie wchłania należy uważać śpiąc, bo pozostawia ślady na pościeli. Efekty: rano skóra jest złagodzona, zaczerwienienia znikają, w przypadku bardzo dużych wyprysków pasta bardzo ładnie łagodzi i zmniejsza zmiany. Jestem bardzo zadowolona z działania tego preparatu, nie zauważyłam żadnych nieporządanych efektów. Na pewno ponowię zakup.