Peelingi do twarzy

Palmer's Cocoa Butter Formula, Gentle Exfoliating Facial Scrub Delikatny peeling do twarzy

• 6 lipca 2021 o 14:01
    Wygładzający, przyjemny w użyciu i bardzo wydajny peeling
    Peeling kupiłam w aptece, bo był akurat w promocji w cenie około 25zł. Nie wydała mi się ta cena wysoka z uwagi na pojemność, peeling ma aż 150g i służył mi przez około pół roku regularnego stosowania 2 razy w tygodniu. Dla osiągnięcia optymalnych efektów dokupiłam też maseczkę z glinką, ale dla niej poświęcę odrębny czas, teraz skupię się na produkcie złuszczającym. Peeling zamknięty jest w sporej, plastikowej tubie zamykanej na zatrzask. Ma ziemisty kolor ze sporą ilością zatopionych drobinek złuszczających. To, jak będzie złuszczał zależy od nas samych i tego jak energicznie się z nim pracuje. Można robić to lżej a i tak wygładzi skórę, ale można i zrobić sobie porządne złuszczanko. Jego formuła została tak stworzona, że nawet przy mocniejszej pracy z nim nie zauważyłam efektu zaczerwienionej czy podrażnionej skóry a wygładzenie było odczuwalne od razu po zmyciu kosmetyku. Skóra stawała się gładka, przyjemna w dotyku, czysta i super odświeżona. Lubiłam go zmywać letnią a nawet lekko chłodniejszą wodą, aby to odświeżenie było jeszcze bardziej odczuwalne. Pory skóry były odblokowane i gotowe na przyjęcie jakiejś maseczki, która wchłaniała się znacznie lepiej. Wspomniałam o ziemistym kolorze peelingu, ziemisty jest także jego zapach. Dla mnie to aromat charakterystyczny dla glinek albo tego typu produktów. Spodziewałam się zapachu kakaowego, nieco bardziej przyjemnego, ale ten odbierałam jako neutralny i nie drażnił mnie do samego końca opakowania. Peeling nie był oporny w spłukiwaniu, nie osiadał na skórze, pięknie się wymywał pozostawiając gładkość i elastyczność skóry. Nie wpłynął wysuszająco czy ściągająco i w moim odbiorze robił 'robotę', której oczekiwałam. Dzięki dużej pojemności był wydajny pomimo stosowania dość sporej ilości na każde użycie, nie kosztował miliona monet i nie zrobił krzywdy skórze. Nietrudno więc zgadnąć, że spełnił moje oczekiwania i jest szansa, że jeśli kiedyś go spotkam to ponowię zakup. Nie jest może najłatwiej dostępny, bo w drogeriach i aptekach widuję go bardzo rzadko, w drogeriach online tak samo. Ogólnie nie jest to zbyt znany produkt a już na pewno słabo rozreklamowany, stąd pewnie i słaba dostępność. Ja mimo wszystko polecam jeśli go spotkacie, czy to przy skórze suchej, normalnej czy mieszanej. Na mojej suchej zdał egzamin :-)
    Zalety:
    • bardzo dobrze złuszcza
    • wygładza skórę
    • odblokowuje pory i poprawia wchłanianie innych kosmetyków pielęgnacyjnych
    • łatwo zmywa się z twarzy
    • nie wysusza, nie ściąga skóry
    • odświeża cerę
    • nie podrażnia i nie powoduje zaczerwienienia skóry
    • wydajny
    • duża pojemność
    • neutralny, lekko ziemisty zapach
    Wady:
    • słaba dostępność
  • 30 marca 2017 o 20:25
    Za delikatny
    Kupiłam go na Allegro za 26zł.Troche dużo jak na tego typu kosmetyk. Opakowanie ładne, lekko spłaszczone dobrze leży w dłoni , miękka tubka z której można wydobyć peeling do końca. Zapach którego nie mogę znieść! Nie wiem co w nim jest takiego że mnie po prostu odrzuca. Peeling bardzo delikatny ale dobrze oczyszczający skórę. Stosuje go kilka razy w tygodniu także do peelingu dłoni-daje fajne efekty. Duże brązowe drobinki mam wrażenie że przeszkadzają podczas mycia, migrują po twarzy i nie wiele robią. Zużyje do końca ale raczej nie kupię ponownie- wolę mocniejsze peelingi Kosmetyk dobry ale do cery delikatnej i wrażliwej.
  • 15 września 2014 o 16:48
    Bez rewelacji
    Z pewnością każda z nas weszła kiedyś w posiadanie kosmetyku, który choć niby spisuje się przyzwoicie, jednak nie rzuca nas na kolana. W moim przypadku to jest właśnie ten produkt. Kupiłam go na fali zainteresowania marką Palmer\'s i choć z pewnością nie jest to kosmetyczna porażka (co to to nie) nie wiem, czy jeszcze do niego wrócę. Jak słusznie zauważyła Cora peeling zawiera drobiny o różnym stopniu ścieralności i istotnie te najgrubsze-ciemnobrązowe są z nich najmniej użyteczne, bo właściwie ślizgają się po twarzy, niczego pożytecznego nie robiąc;P Peeling ma konsystencję gęstej, łatwej do rozprowadzenia pasty, przez co jest również wydajny (przeszło miesiąc stosowania go co drugi dzień i wciąż nie widzę dna, a naprawdę chciałabym go już "wykończyć";)) Podobnie jak w przypadku peelingu do ciała, podczas zmywania go, peeling staje się kremowy i łatwo można go usunąć, a po osuszeniu twarzy, skóra nie jest nieprzyjemnie napięta, czy nadwyrężona - co należy zaliczyć na plus. Jest jednak coś, co mi w nim przeszkadza, a mianowicie to, że lekki film jaki po sobie pozostawia, odbiera mi uczucie świeżości i oczyszczenia, tak bardzo pożądanego po takim zabiegu. Chciałoby się, żeby skóra wolna od wszelkich mazideł choć na chwilę mogła odetchnąć, a tymczasem czuję się tak, jakbym nadal miała coś na twarzy, co chciałabym zmyć. Nie wiem, czy wyraziłam się wystarczająco jasno:S Peeling jak większość kosmetyków tego typu dostępny jest w wygodnej miękkiej tubie, co również jest jego walorem, jednak wg mnie mógłby być ciut tańszy. Reasumując, w moim odczuciu jest to produkt działający delikatnie, aczkolwiek skutecznie (podczas stosowania go problem zaskórników praktycznie przestał dla mnie istnieć), więc sprawdzi się w przypadku osób o delikatnej skórze. Jednak dla tych, którzy poszukują silniejszego oczyszczenia bez warstwy ochronnego filmu pozostającego po zabiegu ten produkt może być rozczarowaniem. Używam tego produktu od: Ponad miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 cały czas w użyciu
    dzoanax
    15 września 2014 o 10:10
    przyjemne złuszczanie
    Peelingu używam od maja, a moja sucha i wrażliwa skóra przeżywa drugą młodość ;-) + delikatnie złuszcza; likwiduje zrogowaciały naskórek; pomaga skutecznie oczyścić skórę; + drobinki nie drażnią skóry; nie powoduje uczulenia; nie ma reakcji alergicznych po peelingu; + peeling pozostawia delikatną warstwę nawilżenia na skórze; nie wysusza skóry całkowicie, nie ściąga; skóra nie jest napięta, lecz odżywiona i zregenerowana; -/+ cena średnia; - trudnodostępny; Używam tego produktu od: maja 2014 Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
    zazwi27
    28 sierpnia 2014 o 10:34
    idealny
    teraz to moj ideal!!! lubie wszystko z palmersa, wszystko mi podpasuje, ten peeling kupilam na promocji za 2.50 funta, ma dosc duze drobinki ale nie sa one jakos strasznie drazniace na skore twarzy, swietnie zmiekcza skora jest gladziutka, jasniejsza, zluszcza drobne skorki ,nie podraznia, nie uczula, lubie i bede kupowac bo uwielbiam!!! Używam tego produktu od: 1.5 mc Ilość zużytych opakowań: pierwsze w trakcie