Wody perfumowane męskie

5 na 51 opinię

Carner Barcelona Cuirs woda perfumowana 50 ml

• 14 stycznia 2014 o 18:54
    Drogi Watsonie...
    Słynę z zamiłowania do pasztetów i geriatryków. Taaak... Mężczyźni, którzy podobają się mojej skromnej osobie są albo okrutnie nadgryzieni zębem czasu, albo o wątpliwej, właściwie mocno dyskusyjnej urodzie. Nie dla mnie Brady Pitty, Ryany Goslingi czy inne Hemsworthy. Mi imponuje zabójcza inteligencja. Choćby w najbrzydszej oprawie. Tą oprawą może być koszmarna buźka Sherlocka Holmesa. Niee...Nie Robert Downej Jr. Ten brzydszy. Wiadomo kto;) Yes, Mr. Bilbo, yeeeeesssssss...prrreciuosssssss.... Dlaczego tak? Bo zawsze wychodziłam z założenia, że jak się już rozwinie śliczne opakowanie, to dobrze znaleźć w środku coś ciekawego... A doświadczenie pokazuje mi, że w najbrzydszych pudełkach kryją się najpiękniejsze skarby;) Nie inaczej jest z perfumami. Przeto przeprowadźmy dedukcję, drogi Watsonie. Otwarcie... jest zdominowane szafranem, suchym i pylistym a nawet lekko odymionym, oplecionym kminem w subtelny, niemal jedwabny sposób, a to pozwala nam poszukiwać gdzieś w niedalekiej odległości czasoprzestrzennej niejakiego... ...serca... przytłoczonego obecnością drzewa cedrowego w towarzystwie paczuli, które z zachłanności chce grać pierwsze skrzypce, lecz obecność gwajaku uniemożliwia mu tę zdradę pozostałych towarzyszy, co skutkuje domniemaniem, iż za chwilę pojawi się drzewo sandałowe, które w obecności fiołka stara się zapomnieć o swoich pierwotnych zamiarach i w efekcie pozwala odkryć... ...bazę... w której, drogi Watsonie, dominuje bób tonka, a to z kolei pozwala wysnuć wniosek, że gdzieś w pobliżu znajdziemy drewno agarowe będące w powiązaniach z bursztynem, które z kolei odsłoni przed nami nieznane oblicze labdanum, a obecność rzeczonego niechybnie doprowadzi nas do wielkiej... ...skórzanej torby. I... tak. Cuirs to wielka skórzana torba, najlepiej surowa, od Dzikiego Józka, pełna różności, a właściwie przypraw. Skóra przesiąka zapachem ziół, ogniska przy którym są suszone i z biegiem lat ten zapach tylko się umacnia, utwardza, stając się zapachem w stanie stałym. Takiej torby nie ma nikt inny, jest jedyna w swoim rodzaju. To jest moja na wskroś rzecz, pachnąca mną, tożsama z moją osobą. Nikt takiej nie posiada. Tak jest z Cuirsem. Moja skóra wyciąga z niego wszystko czego jej potrzeba, czego musi dodać do własnego aromatu, żeby stał się tym jedynym, oryginalnym. Ten flakonik jest kwintesencją wszystkiego co w zapachach cenię najbardziej: perfumiarskiego kunsztu, odwagi w mieszaniu składników, ich szlachetności i oryginalności końcowego efektu. Bez efekciarstwa. To, że zbieram wiele komplementów na temat Cuirsa, którego właściwie nikt z zadających pytanie o ten zapach nie zna...to mnie niewiele obchodzi. Noszę zapach jedynie dla siebie i po to, żeby mój nos, wdychając mój zapach wysyłał mi do mózgu impulsy z informacją "Takiej drugiej jak ty nie ma". Tak jak z mężczyznami;) czego należało dowieść. Nazwa: bardzo adekwatna Flakon: piękny, prosty Trwałość: zabójcza, nawet po dwóch praniach wciąż się unosi Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: próbka, od niedawna flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie