Pasty do zębów

Blend - a - med Pro-Expert Clinic Line, Gums Protection Pasta do zębów `Ochrona dziąseł` (nowa wersja)

peppa5
    20 stycznia 2021 o 19:09
    Miała być petardą, ale wystrzału nie było.
    Pastę kupiłam zachęcona tym, co oferuje producent - czyli kompletną ochroną i pielęgnacją jamy ustnej. I już po pierwszym użyciu pomyślałam sobie "serio? to jest to?". Cóż, lubię produkty Blend a Med, ale ta pasta jest totalnym średniakiem. Zero szału. Po prostu myje zęby, ale ani oddech nie jest świeższy, ani zęby bielsze, ani jakos fenomenalnie doczyszczone, nie zauważyłam również żadnego działania pro-zdrowotnego no i ten koszmarny smak - niby mięta, ale z czymś sztucznym. Zużyłam ją, bo przecież nie wyrzucę. Ale dodać muszę, że nie jest ona jakaś najtańsza, coś koło dyszki w promocji. Zdecydowanie wolę te "zwyklaki" od Blend A med. One coś przynajmniej robią!
    Zalety:
    • myje zęby
    • wydajna
    Wady:
    • niedobry smak
    • mało odświeża
    • nie pielęgnuje zębów tak, jak deklaruje producent
  • 24 lutego 2019 o 14:04
    Jest ok
    Miewam problem z krwawiącymi dziąsłami i denerwującą płytką nazębną. Ta pasta to rozwiązanie, myślę, że warte polecenia. Blend a med pro expert to pasta w opakowaniu 75ml, czyli o średnim rozmiarze. Sama pasta ma odpowiednią konsystencję. Nie ma mocnego miętowego zapachu ani smaku. Jest dość stonowana. Myślę, że wolałabym coś mocniejszego. W trakcie stosowania ustąpiło moje krwawienie dziąseł, chociaż ciężko jest mówić o długoterminowym wpływie tej pasty na dziąsła, ale jestem dobrej myśli.
  • 10 stycznia 2018 o 22:50
    Podrażnia dziąsła
    Konsystencja Pasta ma dość leistą konsystencję, która sprawia, że łatwo spływa ze szczoteczki. Wyczuwalne są w niej małe granulki. Poza tym nie pieni się ona zbyt mocno. Jest mało wydajna. Działanie Pasty tej używałam zaledwie tydzień, gdyż to co zrobiła z moją jamą ustną nawet nie jestem w stanie opisać. Po pierwsze okropnie podrażniła moje dziąsła. Podrażnieniu tym towarzyszył ból. Po drugie pasta ta okazał się również zbyt mocna dla błon śluzowych czego efektem było ich złuszczanie oraz napuchnięcie wewnętrznej strony warg. Problemy te ustąpił po odstawieniu pasty i kilkudniowym robieniu płukanek z szałwii. Nie jestem wstanie ocenić jej pod żadnym innym kątem. Jedyny plus jaki dostrzegłam to jest to, że odświeża ona oddech i dość dobrze czyści zęby. Bardzo jednak zawiodłam się na tym produkcie i jedno jest pewne już na pewno więcej nie kupię nic tej marki. Dodam tylko, że identyczną reakcję na tą pastę zanotowała moja współlokatorka, wiec myślę, ze nie jest to odosobniony przypadek.
    Zalety:
    • Odświeża oddech
    • Dobrze czyści zęby
    Wady:
    • Konsystencja
    • Nie pieni się
    • Mało wydajna
    • Podrażnia dziąsła
  • 26 maja 2017 o 14:10
    Polecam
    Użyłam tej pasty może z 2 razy kiedy tylko pojawiła się na rynek. Pasta faktycznie działa na wrażliwe dziąsła, przyniosą ulgę im. Dobrze oczyszcza jamę ustną, daje lekką świeżość, choć bez płukanki do ust to się nie obędzie. Ogólna dobra pasta do zębów dla tych, którzy miewają lub mają wrażliwe dziąsła i zęby.
  • 30 stycznia 2017 o 17:22
    Koszmarek
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Po pierwsze pasta jest okropna w smaku - słono-kwaśna, po drugie pozostawia ten smak po myciu zębów, po trzecie mam wrażenie, że bardziej podrażnia niż łagodzi. Po myciu zębów pieką mnie usta i mam "poparzony" język. Dwie gwiazdki za to, że dobrze myje.