Rozświetlacze

Hourglass Ambient Lighting Powder Puder rozświetlający

• 23 maja 2024 o 14:11
    Magiczny puder wykończeniowy
    Dla mnie ten produkt jest totalnym hitem. Tworzy efekt Photoshopa nie zostawiając przy tym pudrowego wykończenia. Wygląda na skórze elegancko, nie nachalnie. Świetnie współgra z innymi kosmetykami. Jest dosyć drogi, ale to mu wybaczam.
    Zalety:
    • efekt
    Wady:
    lumiaa
    22 marca 2024 o 19:29
    Magia
    Produkty Hourglass jako bezwstydnie drogie są z pewnością dyskusyjne i wiem czemu. Spróbuję to opisać. Posiadam kilka, z tej kategorii kolory Difussed Ligt i Dim Ligt. Ten pierwszy jest jaśniutki, wręcz biały, lekko błyszczący. Drugi beżowy, zdecydowanie ciemniejszy. Wypiekane poduszeczki pudrów schowane są w lustrzanych pudełeczkach. Gramatura ogromna. Brak jakiegokolwiek pędzla czy nawet puszka uważam za skandal. Ogólnie produkt ma charakter wykończeniowy. No właśnie. To ile tych pudrów człowiek może mieć, tak sobie myślałam. Początkowo wydawało mi się że puder jest zwykłym pudrem który nakładam na podkład. No nie jest. Nic bardziej mylnego. Jest pół przezroczysty, nie matuje nie daje glow nie ma drobinek no to co to właściwie robi??? No ten puder optycznie zmiękcza rysy, wygładza, odbija światło na zmarszczkach bez brokatu, słowem upiększa. Coś jak Meteoryty ale level wyżej. Twarz wygląda na wypoczętą i zadbaną. Jest ultra zdrobny, prawie go nie widać na pędzlu. Nie wiem jak to się dzieje nie wiem jak to działa po prostu jak mam go na twarzy to cały makijaż wygląda świetnie, zero pudrowości. No i tyle by było na temat opisu po co. Jeśli ktoś to ma bez żadnych ulepszaczy to ten puder po prostu nic mu nie ulepszy. Ale jeśli już potrzebujecie troszkę oszustwa przy peselu to cóż, daje radę. Na pocieche powiem tyle że jest bardzo wydajny, a na początku najlepiej zainwestować w paletkę świąteczną. Zawsze można sprzedać jak coś bo cieszą się ogromnym wzięciem.
    W strefie wolnocłowej
  • 16 marca 2024 o 5:33
    Puder nadający twarzy lekko świetlisty, bajkowy wygląd. Żałuję, że kupiłam tak późno.
    Fantastyczny kosmetyk, który poprawia wygląd skóry. Sprawia, że wyglądam jak księżniczka z bajki. Tak wygląda skóra, gdy utrzymuje się mgła. Używałam jak dotąd tylko odcienia Diffused Light, który w puderniczce wygląda na lekko piaskowy z niuansami żółtymi i miedzianymi. Jest to odcień inny, niż ma moja skóra, ale na twarzy wygląda bardzo dobrze. Jest to odcień blady. Puder wtapia się w skórę i wygląda jakby go tam nie było. Mimo to, daje efekt skóry wypoczętej o poranku. Delikatny, świetlisosatynowy look. Jeden z moich ulubionych kolorowych kosmetyków.
    caveira
    28 czerwca 2023 o 19:49
    Chyba mam za duże oczekiwania
    Spodziewałam się efektu glow from within, delikatnego, jednak poprawiającego wygląd skóry subtelnego rozświetlenia, dodania jej życia, a kupiłam puder nie robiący praktycznie nic. Wygląda dobrze na skórze pod oczami, ale na policzkach nie daje żadnego efektu. Szkoda. Ładne opakowanie, luksusowe, ciężkie.
  • 7 sierpnia 2021 o 14:14
    Kolor Dim Light oraz Diffused Light
    Postanowiłam zacząć przygodę z produktami tej marki kupując paletkę z mini sześcioma różnymi produktami (każdy po 1,4 g). Najbardziej przypadły mi do gustu właśnie te dwa pudry wykończeniowe i po zużyciu palety sprawiłam sobie pełnowymiarowe opakowanie (10g) w kolorze Dim Light, planuję dokupić Diffused Light na mniej opalone miesiące. Po pierwsze należy pamiętać, że są to rozświetlające pudry wykończeniowe (finnishing powder) a nie rozświetlacze. Rozswietlacze znajdziemy w innej linii produktu czyli strobe powder. Pudry wykończeniowe stosujemy na sam koniec, na wykończenie, na wierzch makijażu i te właśnie produkty od Hourglass dają nam przepiękny rodzaj jakby powłoczki, efekt blurowania, lekkiego świetlistego wykończenia , warstwę mgiełki załamującej i odbijającej światło. Przepiękny efekt. Kolor Dim Light nie jest dla bladej cery, może lekko podbijać różowe tony. Diffused Light to kolor śmietankowy, kremowy lekko żółtawy, nie widać go na bladej skórze. W dni „bez makijażu” często sięgam po te pudry, skóra omieciona tymi kosmetykami nabiera zdrowego blasku. Niby nie pomalowana ale dużo lepiej wyglada niż bez niczego. Kiedy nie mam czasu na cienie do powiek to na szybko pudruję powieki tym pudrem i tez wyglada to bardzo naturalnie, niby nic wielkiego a światło rozproszone, kolor nude sam sie robi, wystarczy tylko pomalować rzęsy. Opakowanie porządne, z lusterkiem w środku, dobrze się zamyka, eleganckie. Konsystencja produktów świetna, w kamieniu a rozprowadza się jak masełko.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Solidne opakowanie
    • Efekt na twarzy
    Wady:
    • Cena ale i tak warto kupic