Podkłady

Kryolan Ultrafoundation Kryjący podkład w kremie

Kryolan Ultra Foundation Podkład w kremie dobrze kryjący ELO

• 12 czerwca 2021 o 7:39
    Polecam!
    Kupiłam, bowiem szukałam dla mojej cery podkładu, który oprócz tego, że będzie dobrze na niej wyglądał, to jeszcze odżywi i nawilży skórę oraz wytrzyma długo bez poprawiania. Prawie niemożliwe, a jednak... Moja cera jest skłonna do wysuszania, dużo podkładów nie daje rady i podkreśla suche skórki. Nie mam wiele do ukrycia, bardziej zależy mi na wyrównaniu koloru no i to nawilżenie oraz trwałość. To jest to, co ten podkład ma. Rozprowadzam go gąbeczką typu BB lub po prostu palcami. Podkład jest w słoiczku. Niby w szkle wszystko jest bardziej higieczne i elegantsze oraz zdrowsze. Podkład jest gęsty, nie zasycha, nie towrzy smug. Rozprowadza się go trochę jak taki treściwy krem (przynajmniej ja mam takie wrażenie). Przypudrowany, nałożony ok 6.30 rano, wytrzymuje do 15.00 dobrym stanie. Nie wchodzi w pory, nie podkreśla zmarszczek, brak suchych skórek!!! Jak ktoś ma dojrzałą cerę, skłonną do wysuszania polecam wypróbować!
  • 3 września 2019 o 16:30
    The best
    Nie wiem, dlaczego tracilam czas na inne fluidy, podklady, pudry itp. Wyprobowalam ten i podejrzewam, ze juz taki zostanie. Marka stara, ale szkoda, ze nie tak wypromowana, jak inne. Dowiedzialam sie o niej calkiem przez przypadek. Pierwszy plus jest taki, ze mozna dobrac odpowiedni odcien z ponad 70 dostepnych odcieni. Podklad ma swietna kremowa konsystencje, latwo sie rpzprowadza, skutecznie kryje nawet najciemniejsze przebarwienia. Megatrwaly. Nic dziwnego, ze jest uzywany na wybiegach i w teatrze badz na planie filmowym. Rozprowadzam go palcami, ale na pewno bedzie lepiej aplikowac go pedzlem. Dla osob, ktore sa posiadaczkami tlustej cery, polecam uzyc na podklad puder, bo moze sie lekko swiecic. Efekt murowany!
    Zalety:
    • Krycie
    • Trwalosc
    • Wydajnosc
    • Bogata paleta dostepnych odcieni, dla kazdego
    Wady:
    • Jedyne, co bym poprawila to dostepnosc w buteleczce z aplikatorem dla wygody:) Ale to kwestia gutsu i przyzwyczajenia!
  • 5 marca 2018 o 15:03
    Nie dla wszystkich dobry
    Postanowilam kupić podkład o mocniejszym kryciu na wesele chcąc uzyskać efekt pięknej, nieskazitelnej cery. Mam cerę mieszaną z umiarkowanie przetłuszczajacą się strefą T i normalnymi bokami twarzy. Powiem tak... bezpośrednio po nałożeniu twarz wyglądała bardzo świeżo, krycie faktycznie bardzo dobre, bez efektu maski. Mialam nadzieję, że trwałość będzie na tyle satysfakcjonujaca, że przebrne przez wesele bez poprawek. Dodatkowo na koniec utrwalilam makijaż fixerem w atomizerze również z kryolana. Niestety po jakims czasie zauważyłam, ze podkład zaczął sie ważyć na nosie, skora zrobiła sie bardzo przesuszona. Podkład powchodził w zmarszki mimiczne. Następnego dnia również użyłam tego podkładu, nie traktując go jednak utrwalaczem, gdyż mialam wrazenie, że przesuszenie i ostatecznie niezbyt świeży wyglad skóry mógł być spowodowany właśnie nim. Faktycznie bylo nieco lepiej, użyłam go jednak ostatecznie tylko 3-4 razy i to jak moja cera zareagowała było wystarczające by raz na zawsze go przekreślić. Na policzkach i na czole dostałam trądziku kosmetycznego. Ujścia gruczołów łojowych zostały pozatykane, co w efekcie dało mi liczne zamknięte zaskorniki na policzkach(grudki). Doprowadzenie skóry do normalnego stanu zajęło mi trochę czasu, ale się udało :) ostatecznie nie polecam :) +podkład kupiłam w sklepie stacjonarnym Kryolana i użyłam dzień po zakupieniu, więc zła data ważności i nieprawidłowe przechowywanie odpada :)
    Zalety:
    • kolorystyka
    • dobre krycie
    • bez efektu maski
    • łatwy w aplikacji pędzlem/gąbką
    Wady:
    • doprowadzenie skóry do trądziku kosmetycznego/zatyka ujścia gruczołów łojowych
    • ciężki
    • w połączeniu z fixerem podkreśla zmarszczki mimiczne i wysusza skórę
    weasley
    22 lutego 2017 o 17:54
    extra krycie
    Zdecydowanie mój ulubiony podkład ! Szeroka gama kolorystyczna w różnych podtonach- myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Podkład super kryje, radzi sobie z przebarwieniami i niedoskonałościami. Fajna konsystencja, nie zostawia smug ( nakładam beauty blenderem ), nie wysusza, myślę, że cena w porównaniu do jakości nie jest wysoka ! Polecam !
  • 26 marca 2016 o 19:17
    Najlepszy
    Mój ulubiony podkład, cera robi się po nim na prawdę ładna, dodaje świeżości, nie robi efektu maski, aczkolwiek dobrze kryje . Długo się utrzymuje, nie wchodzi w załamania i co ważne nie zapycha porów. (bogata kolorystyka) Jednym słowem ideał. Nakładam go Beauty Blenderem i jest dość wydajny. Polecam bo warto go zakupić.