Samoopalacze do ciała

Bielenda Samoopalająca drogocenna mgiełka arganowa

• 4 stycznia 2021 o 11:48
    opala i pięknie nabłyszcza
    Chyba marzę o lecie, bo mi w głowie samoopalacze. Mgiełka od Bielendy jest jednym z moich ulubionych produktów. Samoopalaczy używam w zasadzie tylko do nóg. Zwłaszcza nie lubię bladych łydek, gdzie skóra z wiekiem niestety nie zawsze ma równomierny i zdrowy koloryt. Mgiełka świetnie się rozpyla, bardzo ładnie pachnie. Jest tłusta (ojeje). Nie zostawiam jek oczywiście tam gdzie wyląduje, tylko staram się równomiernie rozprowadzić. Opala subtelnie. Trzeba 3 - 4 aplikacje, by efekt był zauważalny. Ale i tak zdecydowanie ją wolę od innych samoopalaczy. Nawet zanim skóra nabierze koloru już jest ładnie błyszcząca i wygląda zdrowiej.
    Zalety:
    • ładny kolor opalenizny
    • nawilża, natłuszcza
    • rozświetla
    Wady:
    • trzeba kilku aplikacji, by kolor był widoczny
  • 3 lutego 2019 o 14:44
    Mieszane odczucia
    Zakupiłam mgiełkę w Rossmanie na promocji za jakies 10zł, w kwadratowej butelce. Co mnie zaskoczyło to kolor! Piękny, naturalny nie wpadający w pomarańcz i w przeciwieństwie do innych samoopalaczy pachnie bardzo przyjemnie. Opakowanie dość spore, całkiem przyjemne dla oka, niby 150ml ale jest wydajna, co na minus to zdecydowanie sposób aplikacji,szybko się zciera i lubi zostawiać smugii.
    • Kolor
    Wady:
    • Pompka
    • Tworzy smugi
  • 12 września 2018 o 21:37
    jeden z lepszych samoopalaczy jakie miałam
    Mgiełkę samoopalającą z Bielendy kupiłam dawno temu, spontanicznie bo była w promocji. Wcześniej miałam kilka innych samoopalaczy, ale mgiełka Bielendy od razu pobiła je na głowę. Wbrew negatywnym opiniom, mgiełka u mnie spisała się znakomicie. Opalenizna była delikatna, ale mi to akurat odpowiadało. Skóra była brązowa, nie pomarańczowa, nie było też żadnych smug. Nie zauważyłam żeby samoopalacz działał z opóźnieniem, ale też nie zwracałam uwagi na to po ilu godzinach pojawiają się efekty. Mgiełka była wygodna w użyciu, świetnie się rozprowadzała, jedynym minusem było to, że atomizer lekko przeciekał. Zapach był typowy dla samoopalaczy, trzeba się z tym liczyć ;) Jestem bardzo zadowolona z tego produktu i z pewnością sięgnę po niego ponownie!
    Zalety:
    • dobre działanie
    • nie zostawiał smug
    • opalenizna była naturalna
    • brak pomarańczowego odcienia skóry
    • korzystna cena
    Wady:
    • przeciekający atomizer
    issay26
    8 lipca 2018 o 1:02
    Naturalna opalenizna
    Tak czytam Wasze recenzje o mgiełce i szczerze mówiąc nie wiem dlaczego część z Was ma tak negatywne opinie o tym produkcie. Moja skóra jest jasna, w odcieniu oliwkowym - bardzo szybko opala się na brąz. Niestety ze względu na dużą ilość znamion pigmentowych nie powinnam wystawiać się na działanie Słońca. Blado wyglądam fatalnie, dlatego nie wyobrażam sobie życia bez samoopalaczy. Może to kwestia wprawy i stosowania różnych marek od wielu lat, ale moim zdaniem ta mgiełka jest SUPER. Bardzo prosto się rozprowadza - wystarczy się popsikać, nie ma intensywnego zapachu samoopalacza, efekty są widoczne już po paru godzinach. Ja bardzo często aplikuję ją na twarz i dekolt. Wręcz idealnie nadaje się do równomiernego "opalenia" dłoni. Nogi wypsikane mgiełką mają naturalny kolor - nie żółty. To prawda, że na rynku jest spora konkurencja i jest w czym wybierać - ale dla mnie ten produkt jest naprawdę udany.
    Zalety:
    • Aplikacja
    • Efekt
    Wady:
    • Nie widzę wad
  • 3 lipca 2018 o 9:34
    Poczekasz, a będzie ok
    Uważam, że mgiełka ma swoje plusy, ale również minusy. Nie wiem dlaczego ktoś pisze, że szybko opala? Według mnie bzdura! Ja jednego wieczoru użyłam mgiełki, rano budząc się nie zauważyłam zbytniej różnicy, dopiero kolejnego wieczoru powtórzyłam czynność i kolejnego poranka moje nogi rzeczywiście były ładnie brązowe. Spokojnie dwa dni przed imprezą możecie go użyć i spodziewać się efektów ;) Ogólnie opalenizna jest ładna, przede wszystkim nie sztuczna i brązowa. Na moich nogach wygląda bardzo ładnie, bez żadnych plam i śladów samoopalacza. Myślę, że tutaj duże znaczenie ma sposób i dokładność rozprowadzania olejku po ciele. Niestety olbrzymi minus za zapach, który jest tak specyficzny dla samoopalaczy, że totalnie masakra! Mógłby być o wiele ładniejszy, to na pewno jeszcze bardziej utwierdziłoby mnie przy tym produkcie.
    Zalety:
    • Naturalna, brązowa opalenizna
    • Nie pozostawia śladów na dłoniach
    Wady:
    • Zapach straszny :(
    • Długi czas oczekiwania na efekt samoopalacza