Kremy na dzień

Eau Thermale Avène XeraCalm A.D, Lipid - Replenishing Cream Krem uzupełniający lipidy

Avène Xera Calm A.D. Krem do ciała uzupełniający lipidy, 200 ml 200 ml
Avène Xeracalm
e-ZikoApteka.pl
Avene XeraCalm A.D krem uzupełniający lipidy 200ml

• 21 lutego 2025 o 13:34
    Krem uzupełniający lipidy
    Przyjemna konsystencja. Nakładam razem z olejkiem oczyszczającym Xeracalm A.D. od Avène. Świetnie współgra z moja skórą. Od tygodnia, kiedy zaczęłam używać go, moja skóra jie ma podrażnień czy stanów zapalnych. Na długo zapewnia ochronę dla mojej skóry. Dobry krem.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie, delikatna warstwa kremu, miłe uczucie wchłaniania kremu
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 13 maja 2024 o 8:02
    ratunek dla suchej skóry
    Lubię markę Avene i chętnie sięgam po ich produkty, a z racji tego, że jestem posiadaczką skóry skłonnej do przesuszania to trwam w nieustannym poszukiwaniu idealnego kosmetyku, który zadba o moją skórę dając długotrwałe efekty nawilżenia i ukojenia. Stosowałam już balsam z tej samej linii, który bardzo lubię, a ten krem trafił w moje ręce trochę przez nieuwagę - szata graficzna tych dwóch produktów, jest niemal identyczna - i dobrze się stało, bo krem jest rewelacyjny i moja skóra go pokochała! Używam go głównie do ciała, gdzie zmagam się ze sporym przesuszeniem, ale sporadycznie też do twarzy. Mam cerę mieszaną, skłonną do niedoskonałości, która od pewnego czasu też lubi się mocno przesuszać. Mam wersję 200ml, zamkniętą w tubie z higienicznym dozownikiem uniemożliwiającym dostanie się powietrza do środka, dodatkowo zabezpieczonej przeźroczystą nakładką. Bardzo dobre rozwiązanie, ale trochę uciążliwe kiedy pozostaje nam już niewiele kosmetyku w tubce, bo wtedy ciężko już go wydobyć i aby zużyć produkt do końca to trzeba niestety rozciąć opakowanie, bo innej opcji nie ma. Krem ma białą barwę, nie ma zapachu (duży plus), ma dość zwartą, aksamitną konsystencję. Bardzo przyjemnie się rozprowadza po skórze, dość długo wchłania i pozostawia po sobie cienką warstwę, która dość długo utrzymuje się na skórze. Mimo, że jest to produkt bezzapachowy to w kontakcie z moją skórą ma wyczuwalny, dziwny zapach, trochę jak mokry ręcznik - dokładnie taki sam efekt zauważyłam przy używaniu jego "brata" czyli balsamu Xera Calm A.D. Produkt bardzo wydajny. Efekty - w moim przypadku natychmiastowe ukojenie skóry, zmniejszenie świądu i ściągnięcia skóry. Doskonale koi i nawilża, przywraca komfort. Przy regularnym stosowaniu skóra jest w dużo lepszej kondycji, przesuszenia są zredukowane, a efekty utrzymują się długi czas. Na skórę ciała sprawdza się doskonale, ale na twarz stosuję go z umiarem ze względu na to, że moja cera ma skłonności do niedoskonałości i ten krem jest dla niej trochę za ciężki. Cienka warstwa nie robi krzywdy w strefie T, ale nie jest to wystarczające dla moich suchych policzków, natomiast nałożenie grubszej warstwy kończy się u mnie niestety nieprzyjemnymi "niespodziankami", więc w pielęgnacji twarzy ten krem służy mi sporadycznie. Podsumowując - świetny krem do ciała, który koi suchą i podrażnioną skórę. Może być trochę uciążliwy dla osób, którym zależy na szybkim bezproblemowym wchłanianiu, czy do stosowania na twarz dla osób borykających się z cerą skłonną do niedoskonałości. Mimo wszystko jest to doskonały produkt, który jest bardzo pomocy w walce o nawilżenie i przywrócenie równowagi skóry suchej.
  • 17 października 2023 o 18:07
    Krem idelany na problemy skórne i AZS
    Zacznę od tego że ja i moi członkowie mają problemy z AZS – ja póki co wyciszone, ale moje dzieci znów mają wznowę. Podczas nawrotu zawsze używamy tego kremu. Krem ma treściwa konsystencję jest bezzapachowy, a co najważniejsze przynosi natychmiastową ulgę spierzchniętej, suchej skórze również skórze z AZS. Krem sprawia, że uczucie swędzenia znika i moje dzieci przestają się drapać. Krem mega nawilża i odbudowuje barierę lipidową skóry. Dzięki niemu moje dzieci szybciej dochodzą do siebie, a dolegliwości związane z AZS są prawie nieodczuwalne. Krem jest również bardzo wydajny, bo my kupujemy opakowanie o pojemności 400 ml – co przy dwójce dzieci starcza na 1,5 miesiąca. Opakowanie ma również zamontowana pompkę, przez co aplikacja jest wygodna i higieniczna. Polecamy rodzina z AZS.
    Zalety:
    • Higieniczne opakowanie
    • Aplikator typu pompka
    • Konsystencjia
    • Bezzapachowy
    • Nawilża
    • Koi
    • Odbudowuje barierę lipidową skóry
  • 15 września 2023 o 10:28
    lek w tubce:)
    Dla osób, które mają problemy z przesuszoną, atopową skórą, a dodatkowo towarzyszy im swiąd - absolutnie polecam to lekarstwo w tubce. Świetnie sobie radzi z przesuszoną i wrażliwą skóra. Likwiduje zaczerwienienia i działa łagodząco na wszelkie podrażnienia. Ma wygodny dozownik i jest dość wydajny. Jednak w przypadku tego kremu, polecam używać go przede wszystkim na noc - ponieważ wchłania się dość długo i jest tłusty i taką też warstwę pozostawia. Natomiast kiedy wstaniemy, skóra jest pięknie nawilżona i gładka. Cena wysoka, ale dla osób z problemami z AZS - zbawienny produkt.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
  • 12 czerwca 2023 o 12:27
    Świetny krem na noc, doskonale współgra z retinoidami i kwasami
    Doskonały i uniwersalny krem na noc albo jako dodatkowe nawilżenie pod SPF na dzień. Posiadam cerę suchą, wrażliwą i zaczerwienioną. W swojej rutynie pielęgnacyjnej korzystam z retinoidów i kwasów, przy których staram się używać bardzo "podstawowych" kremów nastawionych na odbudowę bariery hydrolipidowej. Ten krem jest świetny właśnie pod taką pielęgnację - nie ma perfum w składzie, nie powoduje podrażnień, dobrze współgra z innymi produktami i się nie roluje. Krem ma dosyć gęstą konsystencję, szybko się wchłania i zostawia buzię przyjemnie miękką (ale bez takiego uczucia tłustej skóry). Już kupiłam nowe opakowanie, pewnie zostanie ze mną na zawsze.
    Zalety:
    • wydajność (korzystam z opakowania 400 ml, które wystarczyło na ok. 10 miesięcy ale nakładam naprawdę sporą ilość, często też na szyję i dekolt)
    • cena vs. jakość i pojemność - ja kupiłam swoje opakowanie 400ml za ok. 90 zł
    • dobry i podstawowy skład
    • nie podrażnia
    • nawilża
    • praktyczne opakowanie (pojemność 400 ml jest w butelce z pompką)
    Wady: