Palmer`s, Cocoa Butter Formula, krem przeciwzmarszczkowy pod oczy wchłania się bardzo szybko, nie pozostawiając filmu na skórze. Produkt można stosować zarówno rano jak i wieczorem. Utrzymuje makijaż oczu, cienie i korektor nie rolują się, nie zbierają.
≡ ROZWIŃ MENU
09:08
KREM PRZECIWZMARSZCZKOWY POD OCZY PALMER`S, COCOA BUTTER FORMULA
Jak już wiecie zwracam dużą uwagę na pielęgnację okolic oczu. Dlaczego przykładam tak wielką uwagę do tego? Powodem mojej "małej obsesji" jest obawa przed zmarszczkami właśnie w tych okolicach. Zmęczone spojrzenie, do tego kurze łapki, popękane naczynka i już wyglądamy kilka lat starzej. Mówię nie zmarszczkom, suchej, spękanej skórze. Zadbana skóra, zadbane cera stanowią naszą wizytówkę i warto o tym pamiętać.
Moja "mała obsesja" powoduje, iż kupuję, testuję później ponownie kupuję i testuję nowe produkty do pielęgnacji okolic oczu. Szukam, sprawdzam opinie, odkrywam...
Dziś kilka słów o małym cudeńku do pielęgnacji skóry wokół oczu, mowa będzie o Palmer`s, Cocoa Butter Formula, Line Smoothing Eye Cream.
Kilka słów od producenta o Palmer`s, Cocoa Butter Formula, Line Smoothing Eye Cream - Krem przeciwzmarszczkowy pod oczy
"Bogata, nawilżająca formuła zawierająca specjalistyczną kombinację składników aktywnych anti - aging takich jak retinol, kompleks peptydowy, witamina E oraz połączenie unikalnej formuły masła kakaowego oraz masła shea działających przeciwzmarszczkowo w okolicach oczu. Krem nadaje skórze wygładzenie widocznych zmarszczek nie powodując podrażnień."
Palmer`s, Cocoa Butter Formula, krem przeciwzmarszczkowy pod oczy posiada gęstą,treściwą konsystencję mimo tego nie obciąża skóry, nie pozostawia na niej filmu. Produkt posiada białą konsystencję, o przyjemnym kakaowym zapachu. Krem Line Smoothing Eye Cream szybko się wchłania. Nie uczula, nie podrażnia, nie powoduje pieczenia skóry ani łzawienia oczu. Opakowanie jest wykonane z dość solidnego materiału, zakończone "dzióbkiem" który ułatwia aplikację.
Sadzę, że
Palmer`s, Cocoa Butter Formula, krem przeciwzmarszczkowy pod oczy jest bardzo dobrym produktem dla osób borykających się z przesuszoną skórą wokół oczu, dla osób używających ciężkich, korektorów pod oczami. Czy działa przeciwzmarszczkowo? Tak! Przeciwzmarszczkowo i wyglądająco! Jest wart swojej ceny, dlatego nie rozumiem tyłu negatywnych recenzji...
Mój hit!
Zalety:
- skład z konsystencją,
- szybkie wchłanianie,
- idealna baza pod korektor,
- maksymalne nawilżenie,
- działanie przeciwzmarszczkowe i redukujące cienie oraz opuchliznę.