Podkłady

Misslyn Ultimate Stay Make Up Trwały podkład do twarzy

• 19 stycznia 2018 o 19:09
    Wspaniały podkład.
    Poleciła mi go kiedyś pani w Hebe, gdy pytałam o podkład, który sprawi, że ja, studentka, która siedzi od 8 do 20 na uczelni, posiadaczką cery mieszanej będę mogła oszczędzić czas i nie pudrować podkładu. I już po pierwszym użyciu stwierdziłam, że zdecydowanie miała rację. Jest bardzo matowy, ma idealne dla mnie krycie, średnie w kierunku mocnego, matowe wykończenie, długo się utrzymuje, nie utlenia. Niestety wycofali go w Hebe i nie mam pojęcia gdzie go kupić, ale jak znajdę będę przeszczęśliwa. Wspaniały podkład, idealny na co dzień. :)
    agcia92
    7 stycznia 2017 o 11:23
    Bomba! Wielki pozytyw :)
    Kupiłam podkład z polecenia przez Panią w hebe. Po powrocie do domu weszłam na kwc i się załamałam, że kupiłam podkład który ma ocenę 2,4 i oczywiście już negatywnie nastawiona miałam ochotę w ogólne nie wypróbować podkładu. Ale byłby to chyba największy błąd. Wiele osób pisze tu o efekcie ciastka widocznym pokładzie itp wiec w odpowiedzi na prawdę nie wiem jak i ile trzeba nakładać podkładu żeby wyszedł jakiś efekt ciastka, może po prostu macie problem z cera? Albo nieodpowiednia cerę do tego podkładu? Albo być może jest to wasz jeden z pierwszych podkładów i nir macie wprawy w nakładaniu, nie wiem. Dla mnie to podkład idealny a mam cerę mieszaną. Nakładam gąbeczką na mokro, krycie średnie przy jednej warstwie przy dwóch na prawdę dobre :) przeważnie nakładam dwie warstwy i nie mam żadnego efektu ciastka wręcz przeciwnie podkład wygląda bardzo naturalnie. Świetny kolor 110 pasuje idealnie do mojej skóry wgl nie oksyduje co jest dla mnie mega plusem. Gdy już mogę powiedzieć wyschnie na twarzy to nawet nie trzeba pudru bo w dotyku jak sobie palcem przyjedziecie juz czuć jakby był przypudrowany, co nie świadczy o tym ze buzia wygląda jakoś mega matowo nie nie nie. Ja przypudrowuje jedynie strefę T. Jestem też pozytywnie zaskoczona bo nawet healthy mix z bourjois wchodzii e zmarszczki mimiczne nad ustami, a ten co wydawałoby się nieco cięższy bo i kryjący i matowy a tu nic. Jest też fajnie trwały bo zazwyczaj maluje się o godzinie 6;30 rano a czasem zaglądam sobie w lusterko kolo 19 to jedynie troszkę pod ustami mi się żałuję albo przy nosie ale tak mam przy każdym podkładzie, także ja polecam jak najbardziej :) daje tylko 3 gwiazdki w kategorii opakowanie bo niestety nie ma pompki.
    xcqv
    11 lipca 2016 o 0:59
    Beznadziejny
    Podkład ściera sie i powoduje efekt ciastka w zanadrzu podkreśla każda niedoskonałość kolejnym minusem jest opakowanie bez a na dodatek bardzo szybko ciemnieje
  • 17 lutego 2016 o 18:37
    Beznadziejny
    Niezależnie od tego czy jest nakładany pędzlem czy palcami tworzy na twarzy okropny efekt ciastka. Podkreśla załamania skóry i pory. Ma słabe krycie. Szybko ciemnieje. Powoduje uczucie ściągnięcia skóry. Ściera się. Bardzo szybko zaczyna się błyszczeć. Nie ma pompki. Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 4 lutego 2016 o 15:46
    Nie dla początkujących
    To jest bardzo specyficzny podkład. Przede wszystkim jest bardzo lejący, więc trzeba go nakładać pędzlem typu duo fibre albo kabuki. Nakładanie go palcami czy pędzlami języczkowymi skończy się smugami. Pierwszą warstwę trzeba wetrzeć w skórę, a drugą warstwę przystemplować dla większego krycia. Trochę jest z nim roboty, ale efekt jest bardzo ładny. Cera wydaje się świetlista, gładka, wyrównana. Dawno drogeryjny podkład mnie nie zachwycił, a po pierwszej aplikacji pobiegłam do sklepu po drugą butelkę, bo akurat na promocji był. Nie jestem w stanie porównać go do żadnego innego podkładu, najbliżej do Laura Mercier Smooth Finish Flawless Fluide przez tę lejącą konsystencję (chociaż LM jest bardziej wodnista) i wykończenie, bo LM też daje efekt airbrusha bez płaskiego matu. Właśnie brak tego matu i to, że nie zastyga, trochę kłoci się z tym, że jest dla cer tłustych. Raczej dla normalnych z lekkimi odchyleniami, suchą może zbyt wysuszyć, a tłustą nie zmatowi. Pół gwiazdki odejmuję za wydajność. Brak pompki mi nie przeszkadza. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1x30ml