Samoopalacze do twarzy

St.Tropez Instant Tan, Wash Off Face & Body Lotion Balsam do twarzy i ciała nadający zmywalną opaleniznę

• 26 czerwca 2019 o 11:29
    To był hit
    Szkoda, że już nie ma tego produktu w sprzedaży. To był hit. Produkt posiada dwa odcienie light/medium oraz dark. Pierwszy ma cudowny odcień opalenizny. I to jest bardzo naturalna opalenizna, lekko brudnawa czyli taka, jaką uzyskuję na słońcu (a raczej uzyskiwałam, bo od dawna się nie opalam). Lekko połyskuje, ale minimalnie. Nie jest to produkt rozświetlający. Dla mnie to plus. Chcę się opalić, chcę ukryć niedoskonałości, ale nie zawsze wypada świecić perłowymi nogami :) Drugi jest dla mnie hardcorowy, nadaje się tylko dla bardzo ciemnej karnacji :) Sam produkt jest super. Przyciemnia, kryje i zastyga. Nie przemieszcza się. Oczywiście nie nadaje się pod białą odzież. Raczej też wytrze się od pasków przy butach podczas tarcia. Natomiast nie brudzi krzeseł, foteli, generalnie trzyma się skóry. Zmywa się wodą z mydłem. Niezmyty zostanje do następnego dnia. Na deszczu lepiej uważać :) drobny deszczyk nie uszkodzi opalenizny, ale rzęsisty deszcz może nas zdradzić :) Cena znośna. Polecam, mam nadzieję, że wróci do sprzedaży.
  • 18 października 2018 o 16:31
    Genialny kolor, świetna trwałość
    Mam odcień medium/dark, który jest zimnym brązem bardzo zbliżonym do koloru naturalnej opalenizny. Używałam już samoopalacza St.Tropez, którego kolor bardzo mi się podobał, a ponieważ zmywalny balsam jest znacznie tańszy, postanowiłam też go przetestować. Działanie: W zasadzie najłatwiej streścić je stwierdzeniem ,,opalenizna w tubce na jeden dzień". Nie mam porównania z rajstopami w spreju ani innym produktem tego typu, ale mimo tego, myślę, że balsam (czy właściwie żel) śmiało mogę określić jako idealny. Kolor na dłoni wygląda przerażająco (naprawdę ciemny brąz), za to na skórze rozprowadza się lekko i potrafi zgrać się z bladziutką, ale też z lekko opaloną skóra. Nie ma tendencji do zostawiania smug czy plam, wystarczy po prostu dobrze go rozetrzeć. Ale najważniejsze jest to, że genialnie trzyma się skóry. Używam go głównie do nóg i całe szczęście nie przemieszcza się, nie zostawia śladu na spódnicach, nie lepi się i jest praktycznie odporny na deszcz. Trzyma się do wieczora i to już naprawdę wszystko, czego mogłabym oczekiwać. Kwestie techniczne: Opakowanie ma jedynie 100ml, ale starcza na całkiem długo (obie nogi można właściwie całkiem zabarwić porcją wielkości orzecha włoskiego). Nakłada się, jak już wspominałam, niebywale lekko i przyjemnie, zastyga w odpowiednim momencie, ładnie pachnie. choćbym chciała, nie mogę się przyczepić ;) Tym bardziej, że cena w sieci bywa naprawdę świetna. Podsumowując: Warto, zdecydowanie warto!
    Iwona_C
    21 września 2018 o 13:13
    Idealna i natychmiastowa opalenizna
    Swój Instant Tan zakupiłam na portalu aukcyjnym za jedyne 8.99 zł za sztukę. Oczywiście wcześniej zapoznałam się z opiniami krążącymi na internecie na temat tego produktu. I muszę stwierdzić że dołączam się do grona zadowolonych użytkowniczek tego kosmetyku. Balsam dostępny w dwóch odcieniach Light / Medium oraz Medium / Dark, ja do swojej karnacji wybrałam odcień ciemniejszy. Opakowanie w formie 100ml tuby koloru srebrnego z zamykaniem "klik" i możliwością postawienia na zakrętce. W zależności od wersji szata graficzna i zakrętka są w kolorze różowym ( Light / Medium ) i w kolorze fioletowym( Medium / Dark) Konsystencja lekka , delikatnie żelowa o niezwykle przyjemnym zapachu, który z zapachem samoopalacza absolutnie nie ma nic wspólnego. Zapach jest przepiękny kwiatowy i bardzo świeży. Przy odcieniu Dark kolor balsamu jest bardzo ciemno brązowy , ale przy rozsmarowaniu traci na intensywności i stapia się ze skórą , dopasowując do karnacji .Wchłania się niemal natychmiastowo , nie pozostawia żadnej tłustej ani lepkiej warstwy. Skóra jest delikatna i przyjemna w dotyku, Dobrze nawilżona z delikatnym satynowym połyskiem. Nadaje skórze piękną złotą opaleniznę, efekt muśnięcia słońcem , bez smug czy plam. Ja stosuje go zarówno do twarzy i ciała , ale również do nóg jako „rajstopy” Przed zastosowaniem staram się zawsze wykonać peeling, ale zdarzyło mi się nakładać go na szybko bez peelingu i efekt był równie dobry jak po. Najwygodniejszy do rozprowadzania za pomocą rękawicy, ale samymi dłońmi tez nie ma tragedii. Nie ściera się , nie brudzi ubrań. Utrzymuje się cały dzień a, a nawet dłużej , u mnie znikał dopiero podczas kąpieli z użyciem kosmetyku do mycia ciała. Przy zastosowaniu samej wody pozostaje na skórze w niezmienionym stanie. Mimo niewielkiej pojemności bo tylko 100ml jest bardzo wydajny . Na ogromny plus skład produktu, zawiera 100 % naturalnych składników, nie zawiera parabenów, sztucznych barwników, siarczanów ani aromatów . Rewelacyjny produkt , idealny na ostatnią chwilę , dzięki któremu w mgnieniu oka możemy naszą skórę ozdobić naturalną i piękną opalenizną.
    Zalety:
    • daje efekt naturalnej opalenizny
    • działa natychmiastowo
    • piękny kolor bez pomarańczowych tonów
    • nawilża
    • nie pozostawia smug
    • pięknie pachnie
    • dopasowuje się do karnacji
    • nie pozostawia klejącej warstwy
    • prosta i szybka aplikacja
    • 100 % naturalny skład
    • wydajny
  • 6 stycznia 2018 o 22:09
    Bardzo naturalny efekt, bez grama pomarańczowych tonów.
    Dotychczas w czasie lata używałam rajstop w sprayu Sally Hansen, które dają znakomity efekt, jednak ich aplikacja jest żmudna, a ja nie zawsze mam czas i chęć na zabawy z nimi. Zainteresowałam się produktami zmywalnymi, nadającymi opaleniznę tymczasową i bardziej uniwiersalnymi, niż wspomniane rajstopy, bo z przeznaczeniem do stosowania na całe ciało. Pierwszym produktem tego typu był balsam BB z Lirene, niestety brudził ubrania jak diabli i był...czerwony. Szukałam dalej, aż trafiłam na St.Tropez - przeszukałam szybko internet, na Wizażu opinie miał pozytywne, więc kupiłam. Opakowanie to zwyczajna, miękka tubka z klapką. Kosmetyk przyjemnie pachnie, konsystencję ma dosyć gęstą, ale bardzo łatwo go rozsmarować, bez smug czy plam - nie zrobimy sobie nim krzywdy. Tuż po wyciśnięciu na skórę ma kolor czekoladowy, ale momentalnie stapia się on z naszym naturalnym odcieniem karnacji i 'udaje' naszą naturalną opaleniznę - super, że nie jest pomarańczowy, dyniowy, a'la Indianin, jest lekko 'brudny', ale właśnie taka jest moja własna opalenizna! Uzyskany odcień jest więc niesamowicie naturalny, a przy tym efektowny, a przecież o to chodzi. Kryje dość lekko, aczkolwiek w razie potrzeby możemy położyć drugą warstwę w miejscach newralgicznych -blizny, pajączki, przebarwienia. Delikatnie rozświetla skórę, nadając jej satynowy efekt. Bardzo ucieszył mnie fakt, iż balsam nawilża- i to bardzo dobrze nawilża! Nie zapycha przy tym porów ani nie uczula. Stosowałam go na nogi, ramiona oraz plecy, do odkrytej sukienki, prezentował się naprawdę świetnie, a przy tym bardzo naturalnie: koleżanki nie chciały mi uwierzyć, że to zasługa kosmetyku, sądziły, że potajemnie się opalam ;) Nie zauważyłam, by brudził ubrania, a to duży plus - BB z Lirene odciskał się na wszystkim, co napotkał na swej drodze, a przy tym ciężko było go sprać. Jest trwały, trzymał się przez cały dzień, schodził dopiero podczas wieczornego prysznica. Co do obiecanego 'water resistant' - kiedyś złapał mnie deszcz, zmokłam cała, a on był nadal na swoim miejscu, trzymał się jak przyspawany -być może dlatego, że mam bardzo suchą skórę? Nie mam pojęcia, ale nie spłynął, czym bardzo mnie ucieszył. Jest wydajny, pomimo niewielkiej tubki, kupiłam go pod koniec lipca, stosowałam regularnie a jeszcze zostało go trochę w opakowaniu. Koszt jest nieco wyższy, niż innych tego typu preparatów, ale warto-zapłaciłam 55 zł, ale otrzymałam porządny kosmetyk, który spełnił moje oczekiwania. Jestem z niego zadowolona i na pewno będę kupować. Polecam!
    emma-e4
    11 lipca 2017 o 11:06
    idealny na szybkie przyciemnienie nóg
    Ten kosmetyk znienił moje pojęcie o balsamach brązujących. Miałam kiedyś tego typu produkt z amre solaire, był to brązowo-pomarańczowy balsam, który trudno było rozporowadzić równo, robił smugi, osadzał się na kolanach i kostkach i rolował przy zbyt dużej ilości, wtedy trzeba było zmyć całość... Nie uzywałam nigdy niczego typu rajstopy w sprayu, więc nie wiem, czy nie istnieją lepsze rozwiązania. Latem w pracy zazwyczaj noszę rajstopy/pończochy więc bladość nóg mi nie przeszkadza. Ale w wyjątkowe upały z nich rezygnuję i wtedy moje białe nogi wyglądają źle. Ten balsam zapewnia mi, że odnóża nie straszą bielą, a efekt jest naturalny. Po prostu trochę przyciemnia i jest trwały (choć wodoodporności nie miałam okazji sprawdzić). Po wyciśnięciu widzimy maź koloru rozpuszczonej gorzkiej czekolady, rozsmarowany na skórze (co wcale nie jest trudne) daje efekt naturalnego przyciemnienia bez grama pomarańczu. Nie roluje się, nie osadza w niektórzych miejscach, nie zasycha zbyt szybko i daje czas na poprawki. Ideał, tylko drogi. Jest jednak wydajny. Choć uzywam go sporadycznie to już nasz drugi sezon z tą samą tubką 100ml. Ma tę przewagę nad samoopalaczem że nie śmierdzi. Nie używam z jasnymi ubraniami, nie ryzykuję, ale pamiętam że jasnej podszewki w spódnicy nie zabrudził.
    Zalety:
    • kolor, brąz bez pomarańczu, wydajność, naturalny efekt, łatwość używania
    Wady: