Zawsze do niej wracam.. :) Totalny HIT !!!!!!!
Odżywka do włosów i skóry głowy Jantar (nowa wersja) to absolutny HIT w mojej pielęgnacji włosów! Daje fantastyczne efekty i stała się produktem, do którego zawsze wracam. Moja ocena to 5/5, ponieważ odżywka skutecznie poprawia kondycję moich włosów, regeneruje je i dba o zdrowie skóry głowy. Po jej zastosowaniu zauważyłam widoczną poprawę w ich wyglądzie – stały się silniejsze, bardziej lśniące i mniej wypadające. Produkt ten jest niezawodny i przystępny cenowo, co czyni go idealnym rozwiązaniem w codziennej pielęgnacji.
Skład i wpływ na włosy:
Skład odżywki Jantar jest pełen dobroczynnych ekstraktów roślinnych oraz substancji aktywnych, takich jak ekstrakt z bursztynu, pokrzywy, rumianku, rozmarynu, czy biotyna. Te składniki wspaniale regenerują włosy, poprawiają ich kondycję, a także zapobiegają ich wypadaniu. Dzięki tej odżywce zauważyłam, że moje włosy stały się znacznie silniejsze, zyskały objętość, a skóra głowy odzyskała równowagę.
Skład odżywki do włosów i skóry głowy Jantar zawiera szeroką gamę składników aktywnych, które wspomagają pielęgnację zarówno włosów, jak i skóry głowy. Poniżej znajdziesz szczegółową analizę tego, jak poszczególne składniki wpływają na różne rodzaje włosów i skórę głowy:
Główne składniki aktywne:
1. Aqua (Water) - Woda jest podstawą każdej odżywki i pełni rolę rozpuszczalnika dla pozostałych składników. Nawilża włosy i skórę głowy, wspomagając ich absorpcję.
2. Propylene Glycol - Jest humektantem, który przyciąga wodę do skóry i włosów, pomagając utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia. Działa także jako rozpuszczalnik dla innych składników aktywnych.
3. Glucose - Cukier roślinny, który działa nawilżająco, zapobiegając utracie wilgoci z włosów i skóry. Pomaga także w odżywieniu włosów.
4. Amber Extract (Ekstrakt z bursztynu) - Bursztyn jest bogaty w minerały, które pobudzają mikrokrążenie skóry głowy, co może przyspieszać wzrost włosów. Działa również regenerująco na skórę, poprawiając jej kondycję.
5. Hedera Helix (Ivy) Leaf Extract (Ekstrakt z bluszczu) - Bluszcz ma właściwości wzmacniające, stymulujące krążenie i odżywiające. Pomaga w leczeniu problemów ze skórą głowy, takich jak łupież czy swędzenie.
6. Lamium Album (White Nettle) Extract (Ekstrakt z pokrzywy białej) - Pokrzywa jest znana ze swoich właściwości wzmacniających włosy, a także przyczynia się do poprawy ich struktury. Zawiera witaminy, minerały i flawonoidy, które wspierają zdrowie skóry głowy.
7. Arnica Montana (Arnika górska) Flower Extract - Ekstrakt z arniki ma działanie przeciwzapalne i wspomaga regenerację skóry głowy. Przyspiesza gojenie mikrouszkodzeń oraz wspomaga ukrwienie, co może korzystnie wpływać na wzrost włosów.
8. Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract (Ekstrakt z rumianku) - Rumianek działa łagodząco na skórę głowy, redukuje podrażnienia i wspomaga nawilżenie włosów. Ma również właściwości rozjaśniające, co może być korzystne w przypadku jasnych włosów.
9. Arctium Majus (Burdock) Root Extract (Ekstrakt z korzenia łopianu) - Łopian jest często stosowany w produktach przeciwko wypadaniu włosów. Ma działanie wzmacniające i przeciwzapalne, poprawia kondycję skóry głowy i reguluje produkcję sebum.
10. Pinus Sylvestris (Pine) Bud Extract (Ekstrakt z pędów sosny) - Pędy sosny zawierają przeciwutleniacze, które pomagają w ochronie włosów przed działaniem wolnych rodników, opóźniając procesy starzenia się włosów.
11. Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract (Ekstrakt z rozmarynu) - Rozmaryn stymuluje krążenie skóry głowy, co sprzyja wzrostowi włosów. Ma także właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne, wspomagając zdrowie skóry głowy.
12. Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract (Ekstrakt z szałwii) - Szałwia ma działanie tonizujące, przeciwzapalne oraz przeciwbakteryjne, poprawia kondycję skóry głowy i reguluje produkcję sebum.
13. Nasturtium Officinale (Watercress) Extract (Ekstrakt z rzeżuchy) - Rzeżucha ma właściwości nawilżające i przeciwzapalne, wspomaga wzmocnienie włosów oraz działa korzystnie na skórę głowy.
14. Calendula Officinalis (Marigold) Flower Extract (Ekstrakt z nagietka) - Nagietek działa łagodząco, zmniejsza stany zapalne skóry i sprzyja jej regeneracji.
15. Tropaeolum Majus (Nasturtium) Flower Extract (Ekstrakt z nasturcji) - Nasturcja ma właściwości antybakteryjne i przeciwdziała infekcjom skóry głowy, wspomaga również procesy regeneracyjne.
16. Citrus Limon (Lemon) Peel Extract (Ekstrakt z skórki cytryny) - Cytryna ma właściwości oczyszczające, wspomaga redukcję nadmiaru sebum na skórze głowy, a także działa stymulująco na wzrost włosów.
Składniki wspomagające odbudowę i wzmocnienie włosów:
17. Arginine - Arginina to aminokwas, który wzmacnia włosy, poprawia ich strukturę i sprężystość, a także wspomaga wzrost nowych włosów.
18. Biotin (Biotyna) - Biotyna, znana również jako witamina B7, wspiera wzrost i zdrowie włosów, zapobiegając ich wypadaniu oraz poprawiając ich kondycję.
19. Zinc Gluconate (Glukonian cynku) - Cynk reguluje działanie gruczołów łojowych skóry głowy, co może zapobiegać przetłuszczaniu się skóry i powstawaniu łupieżu.
20. Niacinamide (Witamina B3) - Niacynamid wzmacnia barierę ochronną skóry, zmniejsza podrażnienia i poprawia mikrokrążenie, co korzystnie wpływa na zdrowie skóry głowy.
21. Panax Ginseng Root Extract (Ekstrakt z korzenia żeń-szenia) - Żeń-szeń stymuluje krążenie krwi w skórze głowy, poprawiając odżywienie cebulek włosów i wspomagając ich wzrost.
22. Hydrolyzed Soy Protein (Hydrolizowane białko soi) - Białko soi wnika w strukturę włosa, odbudowując go od wewnątrz i zwiększając jego odporność na uszkodzenia.
23. Calcium Pantothenate (Pantenian wapnia) - Wspomaga regenerację komórek skóry głowy, działa nawilżająco na włosy, a także przyczynia się do ich wzmocnienia.
Składniki pomocnicze:
24. Polyquaternium-11 - Działa antystatycznie, wygładzając włosy i zapobiegając ich puszeniu się.
25. PEG-12 Dimethicone - Silikon, który nadaje włosom gładkość i połysk, zmniejszając ich szorstkość.
26. Glycerin (Gliceryna) - Gliceryna jest nawilżaczem, który przyciąga wodę, poprawiając kondycję włosów i skóry głowy.
27. Panthenol (Pro-witamina B5) - Panthenol nawilża i regeneruje włosy, sprawiając, że stają się one gładkie i elastyczne.
28. Tocopheryl Acetate (Witamina E) - Witamina E jest silnym przeciwutleniaczem, który chroni włosy przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
29. Zinc PCA (Cynk PCA) - Pomaga w regulacji produkcji sebum na skórze głowy, zapobiegając jej przetłuszczaniu się.
Substancje konserwujące i stabilizujące:
30. Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin - Substancje konserwujące, które zapobiegają rozwojowi bakterii i grzybów, zapewniając bezpieczeństwo stosowania kosmetyku.
31. Sodium Benzoate, Potassium Sorbate - Kolejne substancje konserwujące, które stabilizują formułę odżywki.
Pozostałe składniki:
- Parfum (Fragrance) - Zapach odżywki, który nadaje jej przyjemny aromat.
- Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool - Składniki zapachowe, które mogą powodować reakcje alergiczne u osób wrażliwych.
Podsumowanie składu:
Skład odżywki Jantar jest pełen aktywnych składników roślinnych, które mają na celu wzmocnienie włosów, poprawę ich kondycji, a także działanie na skórę głowy. Dzięki ekstraktom roślinnym, witaminom i minerałom, odżywka regeneruje włosy, przyspiesza ich wzrost, zapobiega wypadaniu oraz dba o zdrowie skóry głowy. To kompleksowa pielęgnacja, która przynosi widoczne efekty już po kilku aplikacjach.
Działanie na różne typy włosów:
- Włosy suche i zniszczone: Odżywka skutecznie regeneruje i nawilża, nadając włosom miękkość oraz zdrowy wygląd.
- Włosy normalne: Daje im lekkość, naturalny połysk i elastyczność.
- Włosy rzadkie i wypadające: Dzięki ekstraktom roślinnym i biotynie, odżywka wspomaga wzrost włosów i zapobiega ich wypadaniu.
- Włosy matowe i słabe: Włosy stają się silniejsze, bardziej sprężyste i odzyskują naturalny blask.
- Włosy grube i z objętością: Produkt nie obciąża, nadając włosom elastyczność i pełnię życia.
Konsystencja i formuła:
Odżywka ma średnią konsystencję, co sprawia, że jest łatwa do aplikacji. Formuła jest lekka i nie obciąża włosów, dzięki czemu nadaje się do codziennego stosowania bez ryzyka przetłuszczania się włosów.
Zapach odżywki jest świeży, subtelny, ale trwały. To ziołowa nuta, która nie przytłacza, a włosy pozostają delikatnie pachnące przez cały dzień.
Aplikacja:
Odżywka łatwo się rozprowadza i nie spływa z włosów. Dzięki wygodnemu opakowaniu aplikacja jest szybka i przyjemna.
Opakowanie jest funkcjonalne, estetyczne i trwałe. Dzięki buteleczce z atomizerem/rozpylaczem łatwo się aplikuję w skórę głowy.
Co temu produktowi zawdzięczam
Dzięki odżywce Jantar moje włosy stały się mocniejsze, zdrowsze i pełne blasku. Skóra głowy odzyskała równowagę, a wypadanie włosów zostało znacznie zredukowane. To hit, który daje mi rewelacyjne efekty i jest nieodłącznym elementem mojej codziennej pielęgnacji skóry głowy.
Czy to mój must-have?
Zdecydowanie tak! To absolutny must-have, który zawsze mam w swojej łazience. Moja ocena to 5/5, bo nie znalazłam lepszego produktu, który działa tak kompleksowo na włosy i skórę głowy.
Czy polecam?
Z całego serca polecam! Odżywka Jantar to kosmetyk, który warto mieć w swojej pielęgnacji. Jeśli szukasz skutecznego sposobu na poprawę kondycji włosów, to jest to idealny wybór.
Gdzie kupić?
Odżywkę Jantar można znaleźć w drogeriach stacjonarnych (np. Rossmann, Hebe), aptekach oraz w sklepach internetowych. Można ją również zamówić na popularnych platformach takich jak Allegro czy Amazon.
Jaka jest obecnie cena?
Cena w stacjonarnych drogeriach wynosi od 20 do 30 zł za 150 ml. W Internecie można ją znaleźć w cenie od 18 do 25 zł, w zależności od sklepu. To produkt, który oferuje świetną jakość w przystępnej cenie.
Zalety:
- Skutecznie regeneruje włosy i skórę głowy.
- Zmniejsza wypadanie włosów i wspomaga ich wzrost.
- Naturalne ekstrakty roślinne i substancje aktywne.
- Daje włosom blask, objętość i elastyczność.
- Przystępna cena i dobra jakość.
- Lekkie nawilżenie, które nie obciąża włosów.
Wady:
- Może nie wystarczyć dla osób z bardzo suchymi, zniszczonymi włosami.
- Niedostępna w niektórych mniejszych drogeriach stacjonarnych.
Całościowe podsumowanie:
Odżywka Jantar do włosów i skóry głowy to jeden z tych produktów, które skutecznie łączą naturalne składniki z nowoczesną formułą, oferując doskonałe rezultaty w pielęgnacji. Jest to produkt, który wielokrotnie powraca do mojej pielęgnacji, ponieważ daje rewelacyjne efekty i spełnia moje wysokie oczekiwania.
Działanie: Odżywka Jantar doskonale wpływa na kondycję zarówno włosów, jak i skóry głowy. Dzięki bogatemu składowi w ekstrakty roślinne, takie jak ekstrakt z bursztynu, bluszczu, pokrzywy, rumianku czy łopianu, odżywka skutecznie wzmacnia włosy, poprawiając ich strukturę. Moje włosy stały się bardziej elastyczne, lśniące i odporne na uszkodzenia. Co więcej, składniki takie jak biotyna, witamina B3 (niacynamid), czy żeń-szeń stymulują wzrost włosów, co sprawia, że moje włosy zaczęły rosnąć szybciej i wyglądały na zdrowsze. Odżywka doskonale regeneruje i nawilża zarówno suche, jak i przetłuszczające się włosy, nie obciążając ich, a jednocześnie przywracając im naturalny blask.
Skład: Skład Jantar jest wyjątkowo bogaty w naturalne ekstrakty roślinne oraz substancje aktywne, które działają wielokierunkowo na włosy i skórę głowy. Wysokiej jakości ekstrakty z roślin, takich jak rozmaryn, pokrzywa, nagietek czy rzeżucha, wspomagają zdrowie skóry głowy, zmniejszają podrażnienia, przyspieszają wzrost włosów oraz zapobiegają ich wypadaniu. Dodatkowo, witaminy, takie jak biotyna i witamina E, oraz minerały, jak cynk, działają na włosy, poprawiając ich strukturę i kondycję. Dzięki temu produkt działa na poziomie cebulek włosów, odżywiając je od nasady.
Konsystencja i aplikacja: Odżywka ma średnią konsystencję, łatwo się rozprowadza na włosach i nie spływa. Aplikacja jest przyjemna i szybka, a formuła nie obciąża włosów, dzięki czemu odżywka nadaje się do codziennego stosowania. Produkt łatwo się spłukuje, pozostawiając włosy gładkie i nawilżone.
Zapach: Zapach odżywki jest świeży, subtelny i ziołowy. Utrzymuje się na włosach przez dłuższy czas, co sprawia, że czujemy się świeżo przez cały dzień.
Efekty: Po regularnym stosowaniu odżywki Jantar moje włosy stały się bardziej lśniące, mocniejsze i zdrowsze. Największą zaletą jest jednak przyspieszony wzrost włosów, co dostrzegłam już po kilku tygodniach stosowania. Włosy stały się bardziej elastyczne, mniej wypadające, a ich struktura znacznie się poprawiła. Skóra głowy odzyskała równowagę, dzięki czemu zniknęły problemy z nadmiernym przetłuszczaniem czy podrażnieniami.
Zalety:
Wzrost włosów: Odżywka wspomaga szybszy wzrost włosów i redukuje ich wypadanie.
Regeneracja i nawilżenie: Skutecznie nawilża, regeneruje i odbudowuje włosy.
Skóra głowy: Łagodzi podrażnienia, reguluje produkcję sebum i przyspiesza regenerację skóry głowy.
Skład: Naturalne ekstrakty roślinne oraz substancje aktywne, takie jak biotyna, witamina B3, żeń-szeń czy cynk, wspierają zdrowie włosów.
Konsystencja i aplikacja: Łatwa do stosowania, nie obciąża włosów.
Wady:
Produkt może nie być wystarczająco nawilżający dla bardzo suchych i zniszczonych włosów, które wymagają intensywniejszej regeneracji.
Niewielka możliwość wystąpienia reakcji alergicznych na niektóre składniki zapachowe, takie jak limonen czy linalool.
Podsumowanie:
Odżywka Jantar to zdecydowany hit, który w pełni spełnia swoje zadanie, regenerując i wzmacniając włosy, a także przyspieszając ich wzrost. Dzięki bogatemu składowi roślinnemu, witaminom i minerałom, odżywka poprawia kondycję zarówno włosów, jak i skóry głowy, minimalizując wypadanie i przyspieszając wzrost nowych włosów. To produkt, który warto mieć w swojej codziennej pielęgnacji.
Moja ocena to 5/5 i z pewnością będę do niego wracać. Cudeńko :)