Mydła

Organique Savon Noir Naturalne mydło z czarnych oliwek i oleju oliwnego

• 29 sierpnia 2023 o 14:05
    Przyjemny śmierdziuszek
    Mydełko jest zapakowane w fajnym plastikowym słoiczku. Konsystencja jest klejąca ale wystarczy niewielka ilość w dłoni aby się pięknie pieniło. Kupowałam to mydło z myślą o dogłębnym oczyszczeniu twarzy. Jest super. Przyjemnie oczyszcza. Z rękawicą można używać do całego ciała. Trzeba nakładać balsam lub krem jeśli oczyszczamy twarz. Mydło tak oczyszcza, że skóra po zmyciu jest tępa w dotyku. Ma nieprzyjemny zapach. Jednak mi on osobiście nie przeszkadza.
    • działanie
  • 31 marca 2019 o 23:30
    Świetne mydło do całego ciała!
    Używam mydła Savon Noire od dwóch miesięcy i muszę przyznać, że sprawdza się świetnie! Mimo że używam 2-3 razy w tygodniu do mycia całego ciała nie wykorzystałam jeszcze nawet połowy. Jest mega wydajne. Dzięki niemu zaskórniki i drobne wypryski na plecach praktycznie zniknęły. Używam także jako peelingu do twarzy i widzę ogromną różnicę. Wspaniale oczyszcza, jednak trzeba pamiętać by natychmiast po zmyciu nałożyć krem lub balsam. Na pewno zostanie ze mną jako stały element pielęgnacji.
    • wyczuwalny efekt odświeżenia
    • bardzo wydajny
    • uniwersalny
    • pomaga w walce z zaskórnikami
    • pomaga redukować wydzielanie sebum
    Aguti89
    24 marca 2019 o 9:42
    Skuteczny produkt
    Mydło kupiłam skuszona jego prostym, naturalnym składem i jestem zachwycona. Używam go zarówno do mycia twarzy jak i ciała. Przy czym twarz myję dość rzadko, zazwyczaj raz lub dwa razy w tygodniu. Częstsze stosowanie powoduje przesuszenie. Do ciała idealnie sprawdza się z rękawicą peelingującą. Skóra jest po takim zabiegu idealnie gładka. Jedyne co mi przeszkadza to zapach. Intensywny, drażniący. Przypomina chwilami zapach benzyny. Jednak ze względu na jego właściwości po pewnym czasie człowiek się do niego przyzwyczaja:)
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza skórę
    • wydajny
    • w 100% naturalny skład
    Wady:
    • nieprzyjemny, intensywny zapach
  • 8 stycznia 2018 o 21:58
    Śmierdziuszek
    Produkt specyficzny o konsystencji gęstej śmietany. Zapach intensywny i bardzo specyficzny. Z czasem się z nim oswoiłam, ale pierwsze chwilę były trudne. Produkt bardzo mocno oczyszcza, sprawdza się jako tradycyjny żel do mycia twarzy a także peeling enzymatyczny. Ze względu na intensywne oczyszczanie nie stosuje go codziennie, jest raczej jako produkt do zadań specjalnych, jak skóra buntuje się przed okresem lub gdy pokonuje mnie stres i skóra zaczyna się zapychać. Przy codziennym stosowaniu może przesuszyć i podrażnić skórę. Trzeba uważać podczas użytkowania aby nie dostał się do oczu, bo niemiłosiernie pali.
    Zalety:
    • mocne oczyszczenie
    • sprawdza się jako peeling enzymatyczny
    • podrażnia oczy
    peszy
    9 listopada 2017 o 16:06
    Świetne
    Po raz pierwszy próbowałam czarnego mydła jak jeszcze nie było znane i dostępne dobrze w Polsce. Nie pamiętam jaka to była marka. Później już świadomie kupiłam słoiczek marki Organique. Uważam, że jest świetny produkt, mimo koloru i konsystencji przypominającej smar do silnika. Stosuję go 1-2 razy w tygodniu. W razie potrzeby zostawiam na skórze kilka minut jak maseczkę i dopiero spłukuję. Ma świetne działanie enzymatyczne, mocno oczyszcza skórę (mogą się pojawić wypryski, jest to wynik oczyszczania się skóry), sprawia że jest ona czysta. Mojej buzi nie wysusza, ale zawsze po umycia nakładam krem nawilżający, ponieważ czuje lekkie napięcie. Nie używam go do zmywania makijażu, przede wszystkim dlatego że nie należy go stosować do oczu. Jak się dostanie to szczypie okropnie. Najpierw robię demakijaż a czarne mydło to następny krok. Jest to produkt bardzo wydajny, odrobina wystarczy do umycia twarzy. Stosuję także razem z połączeniu z rękawicą Kessa do mycia ciała. Bardzo ładnie peelinguje, napina skórę i odświeża. Wymaga jednak użycia balsamu do ciała. Z mydłem trzeba jednak uważać, aby do słoiczka nie dostała się woda. Powoduje to zmianę konsystencji i właściwości mydła. Jest to trochę uciążliwe, szczególnie w przypadku mycia ciała, ale kwestia wprawy. Próbowałam mydeł innych firm ale jednak wracam do marki Organique. W przypadku innych marek różnie bywało z konsystencją.
    Zalety:
    • bardzo dobre działanie oczyszczające oraz enzymatyczne
    • oczyszcza i odświeża
    • nadaje się do twarzy i ciała
    • bardzo wydajne
    Wady:
    • trzeba uważać aby nie dostała się do środka woda nawet w minimalnej ilość działa niekorzystnie na produkt