Peelingi do ciała

Nacomi peeling do ciała Truskawkowy Pudding 200 g
Nacomi Body Scrub

• 8 listopada 2023 o 16:30
    Pojemność 50 ml to śmiech na sali
    Peeling otrzymałam w prezencie w zestawie wraz z żelem pod prysznic i masłem do ciała. Peeling na pierwszy rzut oka wydawał mi się suchy, jednak na wilgotnym ciele nabrał lepkości, jak dla mnie aż za bardzo. Pozostawia tłustą warstwę, czego nie lubię, ale wiem, że niektórzy uwielbiają taki efekt. Drobiny są spore, dobrze ścierają naskórek, zapach też bardzo ładny. Jednak jakimś żartem jest pojemność 50 ml. To wystarczyło mi zaledwie na dwa użycia i to nie na całe ciało. Bardzo mnie ten fakt rozczarował.
    • Dobrze ściera
    Wady:
    • Tłusty
  • 22 kwietnia 2023 o 17:20
    Sunny Orange Sorbet to żyćko
    Skusiłam się na wersję pomarańczową z polecenia Intermanki i absolutnie nie żałuję - totalnie zakochałam się w tym scrubie, to zresztą kolejna propozycja od Nacomi, która chwyciła mnie za moje wymagające, konsumenckie serducho :P. Ten peeling nie ma żadnych wad - naprawdę ŻADNYCH, wszystko tutaj jest doskonale dopracowane, począwszy od opakowania (plastikowe, ale solidne i praktyczne, w dodatku z przeuroczą szatą graficzną), poprzez konsystencję (zbitą i gęstą, ale nieco łatwiejszą w aplikacji, niż kokosowy peeling tej samej marki), dobry, naturalny skład oparty na olejach, obłędny zapach pomarańczy, na świetnym działaniu skończywszy, Używałam go raz w tygodniu i naprawdę byłam zadowolona. Dzięki sporej ilości drobinek mogłam swobodnie wykonać masaż, a po spłukaniu peelingu skóra prezentowała się naprawdę dobrze - była idealnie gładka, jędrniejsza, miękka i nawilżona, za sprawą olejków. Doceniam również to, że produkt nie podrażnił mnie i nie uczulił, choć przecież zdzierak z niego mocny - to naprawdę ostry zawodnik w kwestii wygładzania i usuwania martwego naskórka! Niska cena, dobra wydajność (miesiąc, przy stosowaniu raz na tydzień) i łatwa dostępność to kolejne zalety tego peelingu. Podsumowując - nie mam mu nic do zarzucenia i z przyjemnością dorzucam go do grona moich ulubieńców. Uwielbiam jego skuteczne działanie przy jednoczesnej dbałości o potrzeby skóry wrażliwej, uwielbiam piękny zapach i naturalny skład - prysznic z Sunny Orange Sorbet to prawdziwy relaks i pielęgnacja w jednym. Bardzo polecam przetestować ten wariant, jeśli jeszcze go nie znacie - naprawdę jest fajny :).
  • 14 stycznia 2023 o 21:50
    Efekt natłuszczenia po zmyciu! Jeeej!
    Używam Sunny Orange Sorbet i zapach jest zniewalający. Poza walorami zapachowymi działanie mnie zaskoczyło. Dobrze wygładza i natłuszcza skórę. To natłuszczenie skóry po zmyciu kosmetyku jest doskonale, nigdy nie spotkałam się z takim efektem po peelingu. Skóra zostaje natłuszczona, nawilżona i gładka na długie godziny. Trochę drogi, ale do wyłapania na promocji w Hebe. Kupię jeszcze nie jedno opakowanie.
    Zalety:
    • Działanie
    • Skuteczność
    • Efekt natłuszczenie
    • Konsystencja
    • Ładne opakowanie
    • Dostępność
    olia14
    3 stycznia 2023 o 12:44
    Olejkowy peeling do ciała
    Peeling Nacomi jest zamknięty w ładnym oraz wygodnym opakowaniu. Mnie urzekł zapach "sunny orange sorbet". Zapach jest bardzo ładny i intensywny, ale zauważyłam, że wietrzeje z każdym kolejnym użyciem. Produkt ma grube cukrowe drobinki, które dobrze peelingują skórę. Peeling pozostawia na skórze tłustą powłokę, która mi osobiście odpowiada ale dla przeciwników takiego efektu będzie to duża wada. Kosmetyk niestety jest dosyć mało wydajny, bo używając go na całe ciało starczy jedynie na kilka użyć. Zużyłam już dwa opakowania i myślę, że jeszcze kiedyś do niego wrócę i spróbuję innego zapachu ;)
    Zalety:
    • tłusta powłoka na skórze
    millane
    28 grudnia 2022 o 13:14
    Pozostawia tłustą warstwę na skórze
    Peeling mam w wersji sunny orange sorbet. Mega podobał mi się ten zapach świeżo po otwarciu produktu, ale szybko zwietrzał. Już na drugim razem był mniej wyczuwalny, za trzecim i czwartym prawie wcale. Peeling ma dosyć duże, ostre drobinki, które dobrze złuszczają skórę. Peeling pozostawia na ciele tłustą, nieprzyjemną, jakby parafinową warstwę, która jest ciężko do zmycia. Nie lubię tego uczucia, tej tłustości i plam na ręczniku.
    • Dobrze złuszcza naskórek
    Wady:
    • Pozostawia tłustą warstwę na skórze
    • Zapach szybko wietrzej po otwarciu