Wody toaletowe damskie

Jean Paul Gaultier Classique EDT

Jean Paul Gaultier Classique Woman Woda Perfumowana 100 ml

Nasi użytkownicy zostawili 16 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

BarSzc
    5 listopada 2024 o 12:21
    Wilgoć w starej szafie
    Jak tylko zapach otrzymałam nie byłam do oonca do niego przekonana przez anyż który jest wyczuwalny na pierwszym planie. Dałam temu zapachowi jednak szanse i noszę go już od kilku tygodni. Dzisiaj postanowiłam się z nim rozstać kiedy jedna ze znajomych zapytała się mnie czy nie mam czasem wilgoci w domu bo mój płaszcz pachnie wilgocia. A to właśnie ten perfum.. jak tylko mi o tym powiedziała to sama zaczęłam czuć o co chodzi. Zapach jest bardzo długo wyczuwalny i faktycznie sprawia że czuję się w nim jakbym ubrala się w ubrania z dawno nie otwieranej szafy babci, ktora w środku miala saszetke na mole. Rozumiem że zapach może mieć swoich zwolenników ale zdecydowanie nie jest dla mnie....
    Zalety:
    • Zapach długotrwały
    • Piękne opakowanie
    Wady:
    • Przypomina zapach starej szafy
    W perfumerii
    Pola40
    19 maja 2022 o 22:45
    zapomniałam jakie piękne
    Używałam dawno, w okolicy 1995r. Tata przywiózł je z rejsu i podbierałam mamie. Po kilku latach kupiłam własny flakonik i byłam bardzo zadowolona. Zapach jest ciepły, zmysłowy, sensualny, na pewno kwiatowy. Trwały i wyczualny, nie można z nim przesadzać, bo zamorduje otoczenie. Kupiłam ponownie, a w tym czasie ogromną miłoscią obdarzyłam Poeme...i wiecie co...Classique jest bardziej noszalną, ocieploną wersją Poeme. Jak najbardziej retro, ale to dla mnie nie ujma, tylko przejaw jakości i klasy ;-) Jest tyle pięknch zapachów, że nie mogłabym mieć signature scent. Już przez chwilę myślałam, że to Dolce Vita, później, że Allure edt, Poison, a teraz poddaje się, Nie jestem w stanie pozostać na dłużej przy jednym zapachu.
    • Butelka
  • 21 marca 2021 o 19:09
    Nie polecam
    Jedyne co mogę w tych perfumach pochwalić to duża trwałość i projekcja. Sporo osób porównuje je do lat 90. Powiem wam, że jak te lata tak pachniały, to ja się cieszę, że wtedy dopiero uczyłam się chodzić i nie myślałam jeszcze o perfumowaniu się :D. Dla mnie głównie kwiaty i nic poza tym. Może z czasem delikatna słodycz, pewnie wanilii, ale to im nie pomaga. Okropnie na mnie pachną, ale wiadomo, na każdym zapach będzie inny.
    W perfumerii
    w3nus
    5 stycznia 2021 o 19:13
    Ylang ylang w natarciu
    Rok powstania to lata 90-te i taki też jest zachowany klimat woni: kwiatowo-pudrowy. Zapach jest mocny, stanowczy i ciepły. Od samego początku czuć aurę perfum dawnych lat. Co prawda nie jest to typowy styl vintage, lecz taki charakterystyczny ton mieszanki białych i żółtych kwiatów. O ile w pierwszej, ostrej fazie jest sporo anyżu, tak późniejsze etapy rozwoju należą do ylang-ylangu. Classique przez kolejne parę godzin to dla mnie połączenie ylang-ylangu z kwiatem pomarańczy i uwaga… jaśminem! Owszem, nie ma go wymienionego w piramidzie, ale ja wyraźnie czuję tutaj jego syntetyczne wydanie rodem z Aliena. Całość ociepla laska wanilii i przypudrowuje irys. Dodatkowo nie mogę też nie wspomnieć o solidnym podobieństwie do Poeme Lancome (ten sam styl lat 90-tych). Z czasem zapach osiada na skórze, coraz bardziej się ociepla i wysładza, lecz nie w sposób gourmandowy, ale bardziej żywiczny. Im bliżej końca, tym coraz częściej wybijają się nuty drzewne i bursztyn, ale nadal w szczególnej, kwiatowo-pudrowej atmosferze. Przyznam, że zakończenie bywa nieco nostalgiczne… . Osobiście odbieram JPG Classique go jako zapach ciepły, słodkawy, pudrowy i jednak nieco staroświecki. Z pewnością takie zabarwienie woni nie każdemu przypadnie do gustu, a jej dodatkowa moc może co niektórych przytłoczyć i zniechęcić. Jest to ta kategoria perfum, którym trzeba dać czas i szansę bez pośpiechu. Zapach jest ciężki, mega ogoniasty i obłędnie trwały! Słodki, ale nie przesłodzony, konkretny w każdym calu, dla konkretnej osoby.
    Zalety:
    • piękny, pudrowy ylang-ylang połączony z kwiatem pomarańczy i jaśminem
    • parametry wręcz kosmiczne: trwałość i projekcja niezniszczalne
    • nietypowy flakon
    Wady:
    • w nadmiarze zapach jest migrenogenny
    • woń ma charakterystyczny ton mieszanki białych i żółtych kwiatów z lat 90-tych
    • nie dla miłośników gourmandu
  • 13 lutego 2019 o 14:18
    Nie mój klimat
    Używa od:próbka
    Doceniam kompozycję, z pewnością znajdzie wielu zwolenników. Dla mnie są jednak za bardzo retro. Jest to typ orientu, za którym nie przepadam. Są słodkie, mocne, kwiatowe, pudrowe i wyraziste. Dobrze wyczuwalne wanilia i anyż. Na pewno sprawdzą się zimą i jesienią. Trwałość i projekcja na wysokim poziomie. Cena- 50 ml za niecałe 230 PLN.
    Zalety:
    • wysoka jakość zapachu
    • flakon
    • projekcja