Podkłady

bareMinerals Original Pure Serum, Radiant Natural Liquid Foundation SPF 20 Rozświetlający podkład do twarzy

wrola1
    31 marca 2019 o 20:04
    przestrzegam przed kupnem!
    Kupiłam ten podkład w promocji, jasny odcień i obiecany efekt rozświetlenia wydawały się odpowiednie do moich preferencji. Miałam już kilka razy podkład dwufazowy i byłam zadowolona, ale w tym przypadku totalnie wtopiłam pieniądze... Nie zliczę kombinacji w jakich go próbowałam rozgryźć - solo, bez kremu przed, z kremem, zmieszany z kremem/ z olejkiem, pędzlem - flat topem, płaskim, do konturowania... gąbką- mokrą/ suchą, palcami, z innym podkładem... Zawsze wałkował się na twarzy. Szkoda mi na niego nerwów, bo to marka premium i swoje kosztuje. Odcień, choć jasny, ma mnóstwo żółtego pigmnetu i wygląda sztucznie na twarzy. Nie umiem nawet ocenić jego trwałości, bo po prostu złazi z twarzy już przy aplikacji. I choć staram się być rozsądna, i zużywać wszystko co kupuję, nie znajduję dla niego zastosowania. Przestrzegam przed kupnem.
    nordika
    7 kwietnia 2017 o 22:05
    Efekt pięknej cery
    Jakkolwiek mam skórę przetłuszczającą się, ten podkład był dla mnie świetny, ponieważ zależało mi, aby moja cera wyglądała na jasną i promienną. Używałam najjaśniejszego odcienia - polecam wszystkim, którym zależy na bardzo jasnym odcieniu. Trzeba nauczyć się używać tego podkładu: 1. dobre nawilżenie, 2. nakładać płaskim pędzlem, najlepiej cienkimi warstwami (jest bardzo płynny, ale przy umiejętnym stosowaniu - bardzo wydajny), 3. trzeba go utrwalić sypkim pudrem (transparentnym). Te kroki sprawdziły się u mnie. Nałożony w zbyt dużej ilości tworzy nieestetyczne smugi, może się warzyć. Pomimo iż mam cerę tłustą, po kilku godzinach wyglądałam raczej na rozświetloną niż "świecącą się". Zależy kto, czego oczekuje od podkładu. Ten zdecydowanie nie matowi. Jedyna wada - cena.
  • 16 września 2015 o 16:35
    Doskonały, lekki, idealny!
    Używałam znanych minerałów polskiej firmy, ale kiedy zaczęło robić się chłodniej sypka formuła przestała mnie przekonywać, ponadto czasami sypka formuła się u mnie nie sprawdza (kiedy muszę wykonać szybki makijaż w samochodzie np. po nurkowaniu) Pani w Sephorze namówiła mnie na podkład bare. Nauczona słabym doświadczeniem poprosilam o nałożenie podkładu na miejscu. Już podczas aplikacji czułam że jest to coś niezwykłego. Lejąca się formula, która błyskawicznie wtapiała się w skórę nie pozostawiając śladu sztucznej maski zyskała moje uznanie natychmiast. Podkład ewidentnie pielęgnuje cerę (mam skórę suchą z ogromną skłonnością do trądziku). Po kilku dniach codziennego stosowania zmiany skórne się zmniejszyły, przesuszenia zniknęły (podkład może podkreślać suche skórki, ale po około godzinie od nałożenie nie ma po nich śladu) Mam trochę przebarwień i nieestetycznych gródek- podkład niweluje wszystkie, mimo, że krycie określane jest jako lekkie do średniego. Trwałość pozostawia nieco do życznia, ale dobry puder utrzyma go na miejscu cały dzień. Wybór odcieni jest na tyle duży, że chyba każdy znajdzie coś dla siebie. Teraz zastanawiam się nad zakupem dedykowanego pędzla... Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    ungore
    30 kwietnia 2015 o 15:26
    M-A-S-A-K-R-A nie wiem do jakiej cery on się nadaje
    Od dawna używałam sypkich minerałów BM, zdradziłam je z podkładem "Ready" i jak na zbawienie czekałam na podkład płynny. Pierwszy raz testowałam go na wakacjach w NYC, było strasznie gorąco i z twarzy spływało wszystko. Fluid wchodził w pory, podkreślał skórki. Miałam wtedy skórę tłustą i myslałam,że produkt nadaje się do suchej. Dlatego po roku wróciłam do niego gdyż jestem w czasie kuracji izotekiem i skórę mam bardzo suchą. Niestety znowu spotkało mnie wielkie rozczarowanie. Powłaził w pory, nic nie zakrywał, rozmazywał się, podkreślał skórki. Dramat. Nie wiem jaki typ cery może używać tego produktu. Nie polecam! Używam tego produktu od: kilka próbek w różnym odstepie czasu Ilość zużytych opakowań: 1 małe
  • 14 marca 2015 o 20:31
    wielki zawód... :(
    Zacznę z grubej rury...podkład absolutnie nie spełnił moich oczekiwań. Podkładów poszukuję głównie wśród produktów z górnej półki lub wśród marek aptecznych. Od podkładu oczekuję średniego krycia, ujednolicenia, rozświetlenia, nawilżenia i uczucia komfortu dla mojej bardzo suchej 40letniej cery. Z wiekiem moje oczekiwania i wymagania niestety rosną, widzę, że co raz trudniej jest mnie zadowolić i poszukiwania tego idealnego podkładu trwają bez końca... Produkt ten poleciła mi przemiła konsultantka z S jako odpowiedź na wszystkie moje wymagania. Miał nawilżać i odżywiać, rozświetlać, dawać możliwość stopniowania krycia odejmować lat i nawet wpływać pozytywnie na stan cery. Istne czary mary zostały odprawione ;) Kupiłam podkład i specjalny dedykowany temu produktowi pędzelek do aplikacji bez mrugnięcia okiem. Niestety mam kilka istotnych zastrzeżeń pomijając niezbyt dobrze dobrany kolor (to nigdy nie jest łatwe): 1. podkład ma znikome krycie. 1-2 krople wedle zaleceń nie robią dosłownie nic... Produktu trzeba użyć znacznie więcej ok 6-7 kropel żeby zobaczyć różnicę. O mocnym kryciu można zapomnieć... 2. podkład jest bardzo tłusty, skomponowany jest chyba na bazie olejków (chodź w opisie powyżej podane zostało, że olejów nie zawiera...), nakładając kolejne warstwy w celu uzyskania lepszego krycia zyskujemy kolejną warstwę tłustego mazidła. Nie ma mowy o rozświetleniu, jest tłusty i niezdrowy "dewy look"... Trzeba się dobrze obsypać pudrem żeby zabić to błyszczenie. Pudrów nie znoszę bo mam wrażenie, że zatynkowałam się na amen i doprowadzają one do jeszcze większego wysuszenia mojej cery i związanego z tym dyskomfortu... 3. podkład nie rozkłada się równomiernie, marze się i robi smugi. Umalowanie nosa i okolic jest niewykonalne zarówno pędzlem jak i palcami... 4. podkład nie wtapia się w cerę, nie wiąże się z nią. Tłusta warstwa trwa, podkład znika z twarzy podczas dotykania jej dłonią. Jedyne co mnie nadal urzeka to patent z kulką wewnątrz opakowania, która ma pomóc wymieszać dokładnie produkt (jak w moim ukochanym ostatnio Chanel Vitalumiere Aqua !!!) i dobry pędzel, który dobrze spisuje się przy nakładaniu innych podkładów !!! Jednym słowem bardzo KIEPSKO... Cena w opisie nieaktualna. Obecna cena to 139 zł za podkład i 119 za pędzel. Używam tego produktu od: 1 mc Ilość zużytych opakowań: 1szt