Balsamy do ust

Sephora Kiss Me Balm Balsam do ust

• 13 grudnia 2020 o 15:44
    Bez szału
    Posiadam kilka wersji kolorystycznych i muszę przyznać, że zdecydowanie nie są to moje ulubione balsamy. Pierwszą rzeczą, która mnie negatywnie zaskoczyła, to zaskakująco nieprzyjemne chemiczne zapachy. Są one po prostu zbyt sztuczne i wręcz duszące. Balsamy są też bardzo nieprzyjemne w smaku, są bardzo słodkie i na tyle intensywne, że jest to przeszkadzające. Same kolory mi osobiście bardzo się podobają, ponieważ dają mniej intensywny efekt niż normalne pomadki, są błyszczące i wyglądają zwyczajnie nieco bardziej subtelnie, co mi osobiście bardzo odpowiada. Problemem jest jednak ich nawilżenie, które jest na co najwyżej średnim poziomie i to w zależności od koloru. Najbardziej nawilża wersja "Pink bubblegum", która delikatnie podkreśla też naturalny kolor ust. Nawilżenie nie utrzymuje się jednak długo i często trzeba aplikować produkt. Cienka warstewka jaką pozostawia na ustach jest bardzo "rozwodniona" i w cieplejsze dni ma tendencję do lekkiego topienia się i wtedy aplikacja staje się raczej nieprzyjemna. Opakowanie jest jednak dosyć porządne i nigdy nie miałam sytuacji, w której samo otworzyłoby mi się w torbie. Zajmuje jednak stosunkowo dużo miejsca i jest nieco nieporęczne z uwagi na jajowaty kształt i dosyć duże rozmiary. Pomadka jest wydajna i wystarcza na długi czas.
    Zalety:
    • balsam jest wydajny
    • ciekawy design
    • ładnie wygląda na ustach
    • porządne opakowanie
    Wady:
    • pozostawiają bardzo "wodnistą" warstwę na ustach
    • nawilżenie jest raczej średnie, choć przy niewymagających ustach będzie ok
    • w ciepłe dni ma tendencję do lekkiego topienia
    • nieprzyjemnie intensywny słodki smak
    • chemiczny, duszący zapach
    • krótko utrzymuje się na ustach
    • zajmuje dużo miejsca, jest nieporęczna
  • 26 marca 2019 o 17:41
    Błyszczyko-balsam do postawienia w miejscu pracy i miziania swoich ust :)
    Jest to produkt o magicznej zdolności ciągłego powrotu w moje rączki :) Ani razu nie kupiłam, a jestem w trakcie trzeciego opakowania i jak tak dalej pójdzie, to pewnie nie ostatniego, Sephora uwielbia rozdawać te jajeczka na swoich eventach ;) Jajeczko od razu nasuwa skojarzenie ze słynnym balsamem EOS, również ma formę jajka, jest szerokie i odkręcane w połowie. Całkiem fajnie wygląda na służbowym biurku, ale nie wyobrażam nosić go w torebce czy w kieszeni przez te olbrzymie kształty. Miałam czerwone, które lekko barwiły usta. Teraz mam jasny róż, który nadaje jedynie jasnego połysku, ale nie trwa to długo, bardzo szybko znika i przestaje być widoczny. Nakłada się łatwo, przyjemnie sunie po ustach, nie jest twardy czy masełkowaty. Szybka przyjemność i to bez użycia lusterka! Pielęgnacja? Przez wzgląd na kształt stoi u mnie na biurku w pracy i jedynie tutaj się smaruję, ale robię to nałogowo, przez 12h co chwila i o ile nie mogę nic powiedzieć na temat jej właściwości ochronnych, o tyle z pewnością nie działa źle na usta. Nie wysusza, a lekko nawilża i sprawia, że są mięciutkie i bez nieestetycznych skórek. Całkiem przyjemny, nieszkodliwy, balsamik do postawienia w pracy czy przy komputerze, ale cena jest moim zdaniem kompletnie nieadekwatna do otrzymanego produktu.
    Zalety:
    • wiele kolorów
    • jedne barwią inne tylko nadają połysk
    • łatwo się nakłada, ma przyjemną konsystencje
    • lekko nawilża i pielęgnuje
    Wady:
    • niepraktyczne opakowanie
    • szybko się zjada
    • cena z kosmosu
  • 10 lutego 2019 o 10:58
    KOMFORTOWY, PIĘKNIE PACHNIE, NIEKLEJĄCY
    Kupiłam w promocji, zachęcona kolorami i obietnicą delikatnej koloryzacji/tintu. Spodobała mi się lekka formuła balsamu. Po lekkim oblizaniu ust, nie dusi w gardle i nawet po noszeniu go przez pół dnia, nie czuje się pod koniec jakby zjełczałego masła, jak przy niektórych balsamach. Mam "Candy Apple", który pachnie jak lizak jabłkowy, przynajmniej dla mnie, ale ta słodycz wydaje się bardzo orzeźwiająca. Jest super gładki i bardzo poręczny (bo malutki). Ze spokojem można go wsunąć do absurdalnie małej kieszeni, jaką przeważnie mają damskie jeansy, w torebce jest praktycznie nie widoczny. Dostałam również miniaturkę produktu jako gratis, kolor 07 Pink Bubblegum, jest równie cudowny jak Candy Apple, ma piękny zapach i kolor, a smak jeszcze lepszy;) Po skończeniu tego, rozważam ponowne kupienie. Ale tym razem może inny kolor. :)
    AnulaQa
    30 grudnia 2018 o 17:22
    Jajecznica.
    Kiedy zobaczyłam regularną cenę tego produktu, pomyślałam, że to jakieś jaja! A w zasadzie jedno- jajeczko. Ale, jak to bywa w S. przy okazji sezonowych wyprzedaży, na hasło z Góry, mózgi specjalistów zaczynają wrzeć, sale wypełniają się echolalią dźwięków. W końcu po wielogodzinnych debatach cena jajców spada na łeb na szyję i oscyluje w granicach 7-15 zł, w zależności od koloru i... pory roku. Pink Bubblegum. Nic dodać, nic ująć. Wygląda, pachnie i smakuje tak jak się nazywa. Balsam na ustach prezentuje się ładnie, nadaje delikatną poświatę koloru i konkretny błysk. Zjada się szybko, ale to nic, jest smaczny. Nakłada się dobrze, ma lekką konsystencję, z łatwością sunie po ustach. Pomimo kształtu, nie wyjeżdża za kontur, trzeba tylko znaleźć odpowiednią technikę. Ja, wybitna humanistka (wybitna z innego powodu) szybko temat ogarnęłam, także... bez obaw, da się ograć. Pamiętajcie o odpowiednim kącie nachylenia , wprost proporcjonalnym do wielkości ust. I pójdzie jak po maśle! Odżywienie jest na dość niskim poziomie, nie spodziewajcie się fajerwerków, ale usta zyskują na atrakcyjności i wodzą na pokuszenie. Wydajność słaba. Ogólnie rzecz biorąc można kupić, ale tylko w promocji. Fajny gadżecik. W cenie regularnej odradzam. Są lepsze tego typu balsamy na rynku.
    Zalety:
    • smak, zapach, kolor
    • zabawna forma jajeczka
    • porządne i trwałe opakowanie
    • nadaje ustom kuszący wygląd, półprzezroczysty kolor w odcieniach pudrowego różu
    Wady:
    • nie nawilża
    • szybko się zjada i znika z ust, ale smakuje dobrze
    • niska wydajność
    • wygórowana cena regularna
    a ga ta
    16 lipca 2018 o 10:01
    fajny gadżet
    Miałam miniaturkę wersji "Pink Bubblegum" . Kosmetyk dobrze nawilżał usta. Miał ładny delikatny kolor. Niestety, szybko znikał z ust i lubił się rozmazywać.

Zobacz także inne Balsamy do ust