Wody toaletowe męskie

Bvlgari Aqva Amara EDT

• 14 czerwca 2017 o 19:32
    Luksusowy i dostojny
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Piękny zapach ;) Uważam, że nazwa idealnie pasuje do tej kompozycji. Ja określiłabym ją przede wszystkim jako gorzką mandarynkę. Zapach mocny i zdecydowany, ale jednocześnie powabny i lekki. Kompozycja niezwykle elegancka i luksusowa. Dla szykownego, dojrzałego faceta (wiekiem lub charakterem). Kompozycja bardzo męska i pociągająca, ale też trochę wyniosła, zimna i zdystansowana. Nie dla każdego. Zdecydowanie zapach na chłodniejsze dni, bardziej na wieczór i większe okazje. Trwałość i intensywność zaskakująco mocna jak na EDT.
    Zalety:
    • Kompozycja, trwałość i intensywność.
    W perfumerii
  • 13 września 2014 o 20:53
    Mroczna strona Bvlgari Aqva
    Bvlgari Aqva Amara to jedna z najbardziej wyczekiwanych przeze mnie premier tego roku. Nie zawiodłem się. Koncepcja jest inna aniżeli w przypadku dwóch innych przeze mnie poznanych perfum tej linii - Aqva i Aqva Marine. Nie czuję tu glonów, z których obydwa powyższe słynęły, dla mnie Amara jest bardzo "mineralna", że się tak wyrażę. Jest niezwykła, ponieważ czuję tu nie ambrę odzwierzęcą, ale bursztyn (w języku angielskim nazwa obydwu jest taka sama). Otwarcie to kwiatowo-aldehydowe neroli, które nie trwa długo oraz gorzka pomarańcza (w oficjalnym składzie jest mandarynka, ale ja jej nie czuję). W środkowej fazie teoretycznie powinno być neroli z nutami wodnymi - cóż, nie czuję ani jednego ani drugiego. Baza to najbardziej wyrazisty i najjaśniejszy punkt tego zapachu - paczula łączy się z żywicą olibanową. Nie jest to olibanum kadzidlane, jakie znamy, według mnie tutaj są jego grudki, ale w postaci czystej, przed spaleniem. Dodaje ono jeszcze więcej "mineralności". Trwałość jest świetna i wynosi ok. 10 h, projekcja jest dobra przez 4-5 h. Uważam, że Amara to perfumy na chłodniejsze dni. Jesień i wczesna wiosna to jego żywioł, wtedy rozwija się najlepiej. Nie wiem, jak będzie sobie radził w mroźne dni, muszę to koniecznie sprawdzić. Najnowszy flanker stał się chyba także moim ulubionym z linii Aqva (nie znam wszakże jeszcze wersji Toniq), można powiedzieć, że była to miłość od pierwszego powąchania. Miłość kwitnie i zapewne skończy się zakupem dużej butelki tych perfum... Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: W trakcie odlewki, flakon w planach