Podkłady

Sephora Fond de Teint Minéral Compact [Mineral Compact Foundation] Podkład mineralny w kompakcie

Nasi użytkownicy zostawili 33 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 25 września 2022 o 18:01
    Moje makijażowe odkrycie tego roku
    Przetestowałam masę podkładów mineralnych. Efekt z reguły był średni. A to krycie słabe, kolor nie taki, wysuszenie skóry, wybłyszczenie cery, nawet wysyp się zdarzył. Zawsze coś było nie tak. No i jak już miałam się poddać i wrócić do tradycyjnych podkładów, natrafiłam na to cudeńko. Zdobycie go graniczyło z cudem, ale udało się :) Podkład dla mojej mieszanej cery, nielubiącej przesuszenia (grozi wysypem) jest prawie idealny. Jestem bardzo zadowolona z efektu. Genialnie współgra z korektorem i można bardzo fajnie stopniować krycie. U mnie jedna warstwa (delikatne muśnięcie skóry) wystarcza by uzyskać to na czym mi zależy. Nie ma efektu maski, nie ma ważenia się w ciągu dnia, nie oksyduje, nie wybłyszcza cery. Bez problemu można zrobić poprawkę. Nie zapycha!
  • 4 sierpnia 2020 o 14:30
    Ciekawy, polecam
    Cieszę się, że przeczytałam opinie na wizażu zanim zakupiłam swój pierwszy podkład mineralny. Wcześniej pod uwagę brałam podkłady w przedziale 150 zł i więcej, aż jakimś cudem trafiłam na opinie o tym produkcie. Posiadam odcień D25 czyli najjaśniejszy (z innych firm Revlon colorstay oily skin 150, Loreal Infallible 005 Pearl, Estee Lauder 1w0 - po jakimś czasie od otworzenia zdarzał się być już dla mnie za ciemny), niestety kolor może wydawać się dziwnie żółty jeżeli testujemy go w drogerii, tak było i w moim przypadku, ale postanowiłam zaryzykować. Nie powiem, że odcień jest idealny, ale mam wrażenie, że po nałożeniu lekko się dopasowuje do naszego odcienia skóry. Na pewno zimą nie będzie opcji, żebym go używała bo będzie za ciemny, ale latem po dwóch wizytach na solarium pasuje idealnie. Co do trwałości - moja skóra aktualnie przechodzi najcięższy okres, trądzik plus terapie wysuszające skórę. Żałuję, że nie odkryłam tego podkładu, kiedy na mojej twarzy nie było żadnych zmian. Po ok dwóch godzinach moje czoło strasznie się świeci (ale myślę, że to właśnie może nie być wina tego podkładu tylko moich obecnych problemów), podkład potrafi powchodzić w zmarszczki, nawet te o których wcześniej nie miałam pojęcia, że są na mojej twarzy. Dlaczego jestem z niego zadowolona? Przede wszystkim nie umiem sobie nim zrobić krzywdy, nie da się go nałożyć za dużo, nakładam dwie solidne warstwy i wygląda to dobrze, krycie średnie w kierunku mocnego. Ale wiecie za co go pokochałam? Za to, że bez problemu można go poprawić, dołożyć w ciągu dnia... nigdy wcześniej nie miałam takiej możliwości, więc jak podkład wyglądał źle po kilku godzinach to tak już chodziłam cały dzień, a w tym przypadku - małe zręczne opakowanie z lusterkiem, które mieści się nawet w malutkiej torebce, no i ta gąbeczka, cudo, nie polecam nakładać go czymkolwiek innym. Przeżył już jeden upadek z wysokości, zobaczymy co będzie dalej ;)
  • 5 lipca 2020 o 14:21
    Najlepszy
    Nie przepadam za kosmetykami Sephory ale ten puder jest genialny. Świetnie kryje, nie zapycha, dla osób, które nie cierpią na problemy skórne w zupełności wystarczy jako podkład i puder w jednym.
    Zalety:
    • Bardzo ładne krycie
    • Nie zapycha
    • Można stosować samodzielnie, lub jako puder
    Wady:
    • Nie matuje- jak to mineralny produkt
  • 12 kwietnia 2020 o 15:21
    Lubię
    Fajny podkład mineralny, nie daje efektu maski, nie zapycha. Wygląda dobrze na skórze, wyrównuje koloryt i utrzymuje się cały dzień. Ładny kolor, opakowanie w sam raz do torebki, wydajny - starcza na długo mimo codziennego makijażu.
    Zalety:
    • Ładnie wygląda na skórze
    • Wydajny
  • 2 sierpnia 2019 o 14:17
    Zawsze do niego wracam
    Ja większość z was gonię za nowościami kupuje , testuje i kolejne rozczarowanie .Ten puder was nigdy nie zawiedzie zawsze do niego wracam z podkulonym ogonem. Moja skóra go kocha .
    Zalety:
    • Nie zbiera się w zmarszczkach
    • trwały
    • wybór kolorów
    • dopasowuje się do cery
    • nie ciemnieje
    Wady:
    • dostępność trzeba się wybrać do większego miasta na zakupy
    • cena mógł by być tańszy

Zobacz także inne Podkłady