Po niemalże roku używania tego kremu, stwierdzam, że jest to najlepszy kosmetyk do twarzy jaki posiadałam kiedykolwiek.
Krem ma idealną konsystencję, wydaje się być trochę lepki, jednak po nałożeniu ma bardzo ładne, naturalne wykończenie, nie jest ani matowe, ani rozświetlające. Jest bardzo lekki, nie czuć go na twarzy, zero efektu maski.
Kolor idealnie się dopasowuje, niezależnie od tego jak jestem opalona. Jest naturalny, doskonale się stapia z cerą, nie odcina się.
Krycie jak na tak lekki produkt, jest bardzo dobre, Można je budować. Kiedy miałam więcej przebarwień, dwie niepełne pompki wystarczały na dobre zatuszowanie. U osób mających większe niedoskonałości, ten krem bez korektora nie sprawdzi się, zresztą producent informuje, że jest on zalecany do cery dojrzałej (która na ogół jest pozbawiona większych niedoskonałości, więc przed wydaniem 120 zł na ten produkt, warto dokładnie się zastanowić, czy faktycznie będzie nam dobrze służył). Bardzo ładnie ujednolica koloryt, przy tym nie widać, że coś mam na twarzy. Buzia wygląda zdrowo.
Utrzymuje się całkiem dobrze, głównie jest to kwestia typu cery. Ja mam mieszaną, nie raz zdarza mi się w ogóle nie nakładać pudru na policzki, gdyż są tak suche, a nos mam wiecznie przetłuszczony... mimo wszystko, gdy się nie dotyka twarzy, krem trzyma się cały dzień.
Co do właściwości pielęgnacyjnych - nawilża, ale przede wszystkim faktycznie rozjaśnia przebarwienia. Zaczęłam używać już pod koniec kuracji trądziku, kiedy zostały mi przebarwienia i widać poprawę. Dodam, że używałam wówczas również dermokosmetyku, co w tym połączeniu dało szybkie rezultaty. Mam niewielkie zmarszczki mimiczne, jednak nie zauważyłam, żeby je spłycał. Czasem delikatnie się w nich zbierał,ale nie podkreślał.
Skład jest bardzo przyjazny, na ogół nie zapycha tragicznie, jednak ja mam zawsze problem z zatkanymi porami na nosie, niezależnie od tego jak bardzo o skórę w tym miejscu dbam. Krem nie podkreśla tego mankamentu.
Dodatkowym atutem jest przepiękny zapach i dobre opakowanie, z pompką, chociaż po przecięciu na dnie zostaje dużo produktu.
Cena jak najbardziej adekwatna do jakości, warto też zaznaczyć, że mamy tu 50 ml produktu za 120 zł, przy czym standardowa pojemność znacznej większości kremów i podkładów to 30 ml, zatem całość moim zdaniem jest bardzo opłacalna i wydajna.
Obecnie widziałam go w kilku drogeriach internetowych, a także stacjonarnie w Galerii Mokotów.
Podsumowując - jest to wart zakupu krem, nawet za taką cenę, o ile wymagamy od kremu ujednolicenia kolorytu w połączeniu z dobrą pielęgnacją, a nie pełnego krycia niedoskonałości takich jak trądzik.
- Trwałość