Pomadki i szminki

Zoeva Luxe Cream Lipstick Kremowa szminka do ust

• 29 listopada 2018 o 14:30
    meh...
    Tak jak uwielbiam palety Zoevy tak ta pomadka mi nie przypasowała. Rozumiem że jest kremowa wiec nie ma co liczyć ja to ze bedzie się trzymać cały dzień, i też nie o to chodzi ale jednak jest aż zbyt kremowa. Bardzo przyjemnie się ją nosi ale niestety nadaje się tylko do mówienia, i to w niewielkich ilościach :D przy jedzeniu, piciu czy ugryzieniu słonego paluszka już znika bezpowrotnie. będzie świetna na krótkie spotkania.
    Zalety:
    • bardzo kremowa
    • nie wysusza
    • nie podkreśla suchych skórek
    Wady:
    • krótko się utrzymuje
  • 14 sierpnia 2018 o 19:15
    Rozpływający się pocałunek ...
    Osobiście jestem zwolenniczką matowych pomadek lecz po dłuższym czasie stosowania ich moje usta stały się przesuszone więc zaczęłam szukać czegoś innego, bardziej nawilżającego i myślę że nie mogłam trafić lepiej . Zoeva LUXE CREAM LIPSTICK w kolorze Melting Kisses . Kolor mnie po prostu oczarował choć ciężki do opisania . Lekko różowy, ciepły odcień o niesamowitej pigmentacji- idealny na lato . A sama pomadka świetnie nawilża moje usta a w konsystencji jest idealnie maślana. Długo się utrzymuje i przede wszystkim "zjada" się równomiernie ( jeśli już się tak robi). Trzeba też wspomniecć o opakowaniu- klasyczne, proste i magnetyczne co uniemożliwia samoczynne otwarcie się pomadki. To decydowanie mój faworyt jeśli chodzi o niematowe produkty do ust
  • 27 marca 2018 o 20:00
    Nie najgorzej
    Mam odcień Pop Stitch. Samo opakowanie - cudowne. Piękne wykonanie, trwałe i bardzo estetyczne. Szminka przyjemnie kremowa, bardzo mocno napigmentowana. Nie wysusza ust, pozostawia je mięciutkie. Nie zostaje na zębach. Niestety kolor jak dla mnie zbyt intensywny, więc ten kolorek mi nie podszedł. Sama formuła ok, tylko nieco rozjeżdża się poza kontur ust. Jak wyjedziemy sobie szminką za daleko to nie ma co próbować jej zmywać - jest nieśmiertelna :) Bardzo długo się trzyma na ustach, nawet jak ją zjemy to pozostawia kolor jak tint. Plus za trwałość!
    Zalety:
    • napigmentowanie
    • przyjemnie kremowa
    • nie wysusza ust
    • trwałość
    Wady:
    • wyjeżdża poza kontur ust
  • 8 października 2016 o 1:29
    Bardzo mocno kremowa
    Raczej stawiam na maty, ale bardzo mi się spodobał kolor Faith&love. Niestety okazało się, że jest dla mnie zupełnie nietwarzowy. Sam odcień jednak jest bardzo unikalny, choć powoli inni mają podobne. Kremowa konsystencja nie zastyga, więc produkt jest dość ruchomy. Mi nie do końca to odpowiada, bo to oznacza niekończące się ślady na kubku itp. Nosi się wygodnie, jeśli się nie je i nie pije, natomiast przy mówienu jest ok, nie ściera się. Mocno nawilża, pigmentacja też jest super. Polecam tym, którym powyższe rzeczy odpowiadają, a nie lubią matów.
    nat_919
    27 września 2016 o 10:32
    Niezwykła pigmentacja i jakość, choć lekko wysusza
    Posiadam kolor polecany przez Katosu - Faith&Love. Rzeczywiscie jest to niezwykly i piekny kolor. Nie widziałam podobnego na polskim rynku. Na początku, gdy pomadka dotarła do mnie nie byłam przekonana do niej. Jednakże z każdą kolejną aplikacją zakochiwałam się coraz bardziej. Jest niesamowicie kremowa, napigmentowana. Większość produktów tego typu wymaga, aby kilka razy przeciągnąć po ustach. Tu wystarczy jeden raz. Pomadka jest dzięki temu bardzo wydajna. W tej cenie jest bezkonkurencyjna! Fakt, lekko wysusza usta. Po 4 godzinach od aplikacji czuć lekkie ściągnięcie, ale wklepuję wtedy w środek ust ciut balsamu i jest ok. Pomadka nie roluje się, nie zjeżdża z ust podczas jedzenia. Jestem z niej bardzo zadowolona. Chętnie zakupię kolejny kolor, ale niestety nie ma możliwości wypróbowania kolorów przed zakupem. Duży plus za śliczne, magnetyczne opakowanie. Zdarzyło mi się, że pomadka otworzyła się w torebce i wszystko było brudne. Tu nie ma o tym mowy. :-)