Tusze do rzęs

Eau Thermale Avène Couvrance, Mascara Haute Tolerance Tusz do rzęs

Avène Couvrance Tusz do rzęs Czarny 7 ml

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Fado198
    26 lutego 2021 o 12:14
    Tusz do rzęs
    Tusz jest drogi, ale ogólnie byłam zadowolona. Pogrubia i rozdziela rzęsy. Efekt naturalny. Tusz przeznaczony jest dla wrażliwych osób - dla mnie jako alergika sprawdził się dobrze. Co ważne, nie zawiera parabenów.
    Zalety:
    • rozdzielenie
    • pogrubienie
    • brak parabenów
    Wady:
    • cena!
    Drogeria Super-Pharm
  • 20 kwietnia 2020 o 13:37
    Polecam alergikom!
    Jestem alergikiem i ostatnio zauważyłam, że większość tuszy "przerzedza" mi rzęsy...postawiłam więc na zakup tuszu, który posiada wysoką tolerancję-faktycznie tak jest. Nie powoduje on podrażnień oczu , nie wypadają rzęsy, nie powoduje sklejenia rzęs, posiada super szczoteczkę, która ładnie rozczesuje rzęsy, co daje piękny i zmysłowy wygląd, ale... to pół gwiazdki za lekkie 'rozmazywanie się'. w przypadku jakiegokolwiek majstrowania przy oczach się slicznie rozmażemy. Tak samo zakończy się drzemka (piękna panda), spacer w deszczu (też panda), pospieszne ubieranie swetra (sklejanie, zmierzwienie). Sytuację ratuje jedynie fakt, że po wytarciu pandy, makijaż wygląda ok. więc mozna się poratować :) ogólnie- warto!
    Zalety:
    • Wymieniłam wyżej
    Wady:
    • Dostępność
  • 18 marca 2020 o 14:06
    dla mnie najlepszy
    Nigdy nie miałam bardziej wydajnego tuszu! Nie zasycha, wystarcza na baaardzo długo, nie kruszy się i nie rozmazuje, daje bardzo dobry efekt naturalnych, rozdzielonych rzęs. Wydaje mi się, że nawet lekko je podkręca, a co najważniejsze nie szczypie i nie podrażnia. Ideał!
    • jakość
    • brak alergii i podrażnień
  • 9 października 2019 o 15:33
    Tusz który mnie uratował.
    Po kilkunastu latach używania wszelkiego rodzaju mascar do rzęs nagle dostałam uczulenia. I to nie byle jakiego ale dość spektakularnego. Skóra płonęła, oczy łzawiły, wszystko było opuchnięte. Dość szybko dało się ustalić że jest to wina jakiegoś składnika obecnego w tuszach do rzęs. Kiedy już uporałam się z leczeniem postanowiłam spróbować tego tuszu, jest świetny. Nie uczula a niestety testując inne hipoalergiczne okazało się ze i takie mnie uczulają. Rzęsy stają się po nim ładniejsze, lepiej nawilżone i dłuższe. Szybko wysycha, łatwo się rozmazuje i raczej nie da się nim osiągnąć jakiegoś spektakularnego efektu.
    Zalety:
    • Bezpieczny dla alergicznych oczu. Poprawia kondycje rzęs.
    Wady:
    • Szybko zasycha jak na tę cenę.
  • 7 marca 2018 o 22:32
    Super efekt, tylko długo się nim nie nacieszysz
    Tusz dostałam w prezencie. Początkowo oczarował mnie efektem. Drobna, precyzyjna szczoteczka, z jednej strony prosta, z drugiej strony tzw. łódeczka, wygięty łuk, który rewelacyjnie docierania do nasady rzęs przy malowaniu ruchem obracającym szczoteczkę. To lubię, to sprawdza się zazwyczaj idealnie przy moich długich, skłonnych do sklejania rzęsach. Efekt bardzo mi się podoba. Rzęsy są podkreślone w sposób naturalny, wydłużone, perfekcyjnie rozdzielone. Nie ma efektu mocnego pogrubienia, ale dzięki rozdzieleniu rzęs wydaje się naprawdę sporo w przeciwieństwie do tuszy sklejających rzęsy - a mam szczęście do takiego efektu. Trwałość również bez zarzutu, nic w ciągu dnia nie osypuje się, nie rozmazuje. Niestety tusz ma jedną, ale jakże istotną wadę - bardzo szybko wysycha. U mnie wysychanie dało się odczuć po miesiącu użytkowania. Tusz nie malował już tak szybko i ładnie jak dotychczas. Po półtorej miesiąca tusz poszedł do kosza bo aplikacja stała się niemożliwa. Jak na tusz w tej cenie, to trochę przegięcie. Chyba, że kogoś stać, mi na szczęście pasują też tańsze tusze.
    Drogeria Super-Pharm