Tusze do rzęs

Smashbox Super Fan Mascara Tusz do rzęs

millane
    1 marca 2024 o 18:58
    Taka sobie
    Tusz do rzęs w ładnym, minimalistycznym opakowaniu. Szczoteczka jest giętka, silikonowa. Nabiera odpowiednią ilość produktu. Tusz jest dosyć mokry, mocno obija się na powiece. Delikatnie podkreśla rzęsy, wygląda podobnie jak wiele innych tuszy, dlatego nie rozumiem dlaczego warto by było za niego płacić 100zł.
    nctw
    22 listopada 2023 o 13:50
    Wow! Pozytywne zaskoczenie
    W życiu kupiłam tylko jeden tusz droższy niż 50-60zl. Byłam nim rozczarowana i doszlam do wniosku, że nigdy więcej. Tą mascarę dostałam gratis do zakupu palety tej samej marki. Nie wiązałam z nim wielkich nadziei, bo ostatnio wszystkie wielce polecane tusze na mnie się nie sprawdzały i serio zaczęłam wierzyć, że coś z moimi rzęsami nie tak. Jakiez było moje zdziwienie po aplikacji tej mascary. Rzęsy wydłużone, rozdzielone, pięknie podkreślone. Na oczach dwa urocze wachlarze :o No szok. Wieczorem trochę się osypal, więc idealnie nie jest. Ale zmył się grzecznie, za co duży plus. Nie wiem, czy będzie mi się chciało wydać tyle kasy na tusz, ale przyznać mu muszę, że robi robotę.
    Zalety:
    • Efekt na rzęsach
    • Łatwy demakijaż
    Wady:
    • Troszkę się osypał pod koniec dnia
  • 11 marca 2023 o 12:52
    Niezły, ale nie dla krótkich rzęs bo efekt wydłużenia średni
    Przeglądając flaconi wpadł mi w oko ten tusz, nie miałam wcześniej nic od Smashboxa, dorzuciłam do zamówienia. Wraz z wtedy obowiązującym kodem zniżkowym zapłaciłam w okolicy 46zł, oczywiście za wersję podróżną. Tusz przyszedł w kartoniku, a samo opakowanie tuszu wizualnie ładne, ale bez szału. Pojemność tuszu w wersji podróżnej to 6ml, uważam że to spoko biorąc pod uwagę, że pojemność standardowa ma 10ml. Szczoteczka jest silikonowa, bardzo elastyczna i giętka, ale jednocześnie bez problemu mogłam zatopić w niej rzęsy i dobrze rozczesać ale bez szarpania. Chociaż szczoteczka całkowicie sprawdziła mi się podczas aplikacji, to fakt że tuszu przy każdym użyciu na szczoteczce były o wiele za dużo już mniej. I to dziwne, bo mam wrażenie, że im dłużej używałam tuszu tym ten problem nie znikał. Musiałam ocierać tusz w chusteczkę higieniczną, i choć próbowałam nie zbierać nadmiaru, to efekt był bardzo daleki od estetycznego jeśli tego nie zrobiłam bo tworzyły się grudki. Tusz fajnie przyciemniał rzęsy, ma dobrą pokrywającą matową czerń i mam wrażenie, że dzięki temu efekt podkreślenia oka i rzęs był bardziej efektowny. Jeśli chodzi o efekty, moje rzęsy są może i gęste ale krótkie. Lubię tusze, które robią wszystkiego po trochu od objętości po wydłużenie i pogrubienie. Zdecydowanie wole wyraźnie podkreślone rzęsy. Jeśli chodzi o ten tusz to efekt jest niezły, rzęsy w pierwszej warstwie nieźle się pogrubiają, objętościowo w pierwszej warstwie też wygląda to fajnie, w drugiej warstwie tusz podbija już wtedy wyłącznie objętość . Efekt mi się podoba, jest wyraziście rzęsy, są podkreślone i widocznie, ładnie wywinięte, ułożone i plus za fakt, że utrwalenie rzęs, ten efekt wywinięcia i wachlarza utrzymuje się do wieczornego demakijażu. Nie mniej minus, bo tusz u mnie nie działa jakoś szczególnie na wydłużenie, na czym również mi zależało. Pogrubia, działa objętościowo, lekko unosi, utrwala ale z wydłużeniem naprawdę średnio a szkoda. Nie sklejał rzęs, nie tworzył grudek pod warunkiem, że zebrałam nadmiar w chustkę. Co do trwałości byłoby okej, bo nie odbijał się na górnych powiekach, ale niestety wieczorem zaczyna się kruszyć. Czy polecam? Sprawa dyskusyjna, bo biorąc pod uwagę, że są miejsca gdzie można kupić go w cenie, w której ja go dostałam to całkiem fajny tusz na wypróbowanie, na rzęsach z natury dłuższych będzie robił efekt wow, ale na moich krótkich cóż, nie jest zły ale nie daje efektu wydłużenia a na tym też mi zależy. Jednak patrząc na ceny w popularnych drogeriach 179zł za ten tusz w wersji standardowej to zdecydowana przeginka.
    Zalety:
    • głęboka czerń, dobrze przyciemnia, podkreśla rzęsy
    • ładnie rozdziela, unosi, układa rzęsy w wachlarz, zdecydowanie pogrubia
    • spoko giętka i elastyczna szczoteczka, nie ciąga rzęs
    • szybko się demakijażował
    • ładnie trzymał utrwalenie rzęs aż do wieczora
    Wady:
    • kruszy się pod koniec dnia
    • niestety ale średnio wydłuża, a na tym też mi zależało
  • 24 sierpnia 2021 o 22:53
    Bardzo lubie!!
    Moje rzesy sa dosc dlugie, ale cienkie i rozrzedzone. Ten tusz rzeczywiscie wydluza rzesy, rozdziela je i nie robi 'pajeczych nozek'. Przy nakladaniu trzeba odrobine uwazac, poniewaz jesli za szybko nalozymy druga warte - moze sklejac rzesy. Minusem tez potrafi byc szczoteczka, ktora nabiera za duzo produktu i trzeba ja czasem oczyscic. Niemniej jednak jest to jeden z lepszych tuszow jakie uzywalam i gdyby nie fakt ,ze uwielbiam ciagle testowac cos innego, to pewnie kupilabym go ponownie od razu.
    Zalety:
    • rozdziela rzesy
    • nie osypuje sie
    • wytrzymuje caly dzien bez problemu
    • gleboka czern
    • wydluza i pogrubia rzesy
    Wady:
    • moze sklejac
    • szczoteczka nabiera czasem zbyt duzo produktu
  • 25 lipca 2021 o 20:13
    Średni- nie polecam
    Nigdy bym na niego nie spojrzała,gdyby pani ekspedientka mi go tak nie zachwalała. Poszłam do drogerii po inny tusz,znany mi bardzo dobrze a wyszłam z tym od Smashbox. Kupiłam zestaw z białym primerem. Stylistyka zestawu bardzo ładna: opakowanie tuszu jest eleganckie w kolorze pięknej czerwieni, primer jest w białym opakowaniu. Wszystko wygląda estetycznie. Zacznę od primera. Kilka pierwszych użyć: może trzy,cztery zrobiło na mnie wrażenie, gdyż w połączeniu z tuszem efekt był bardzo ładny. Rzęsy wydłużone,nie były sklejone. Niestety po tych kilku razach primer się skończył. Nic nie nabiera się już na szczoteczkę. Sam tusz nie robi efektu wow. Poza tym, że nie skleja rzęs i nie osypuje się w ciągu dnia nie robi nic.Nie wydłuża,nie pogrubia rzęs. Można kupić o wiele tańszy produkt z lepszym efektem.
    Zalety:
    • Stylistyka opakowania
    • Nie skleja rzęs
    Wady:
    • Nie wydłuża
    • Nie pogrubia