Balsamy do ciała

Vaseline Spray Moisturiser 'Essential Healing' Balsam do ciała w sprayu

Vaseline Intensive Care Essential Healing Balsam do Ciała w Sprayu 180ml

mm2991
    13 czerwca 2021 o 21:41
    Oj lubimy się kiedy potrzeba jest na szybko
    Lubię ten balsam ze względu na aplikacje, często w okresie letnim używam. Wieczorem po kąpieli zdecydowanie wolę balsam czy Masło do ciała standardowe natomiast w dzień szczególnie w lecie kiedy częściej używam tego typu produktów wybieram spray. Przede wszystkim duża zaletą szybkości aplikacji. Produkt charakteryzuje się pięknym zapachem. Bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia smug i nie brudzi ubrań. Skóra po zastosowaniu jest nawilżoną i gładka. Jest bardzo wydajny. Na pewno pojedzie ze mną na wakacje.
    domkep
    28 sierpnia 2020 o 5:25
    Delikatnie nawilża
    Sprawdziłam wszystkie balsamy z serii. Ten również mi odpowiada, choć wydaje mi się, że odrobinę słabiej wygładza skórę. Balsam wygodnie się rozprowadza, nie pozostawia na skórze tłustego filtru. Nawilża. Lekko odżywia. Nie brudzi ubrań. Nie uczula. Jest wydajny. Ładnie pachnie.
    Drogeria Super-Pharm
  • 28 kwietnia 2019 o 10:44
    Lubię!
    Gdy za oknem robi się cieplej lubię mieć pod ręką jakiś balsam w sprayu, aby móc w każdej chwili szybko nawilżyć moja skórę. W tym roku padło właśnie na ten kosmetyk. Ogólnie bardzo mi się podoba idea balsamu w sprayu. To bardzo fajne rozwiązanie dla każdego kto nie ma czasu na zastosowanie kosmetyków do ciała o cięższej formule i czekanie aż się wchłoną. Dla mnie jako mamy, która ma mało czasu dla siebie takie rozwiązanie jest bardzo rozsądne, ponieważ każda sekunda ma znaczenie. Ten kosmetyk jak najbardziej spełnia moje oczekiwania w tym zakresie. Balsam ma dość wyraźny zapach, ale nie jest on zbyt nachalny. Ma formę rzadkiego mleczka. Bardzo podoba mi się atomizer, który psika dość wąskim strumieniem, dzięki czemu mogę aplikować balsam bezpośrednio na skórę i od razu go rozcierać. W przypadku innych kosmetyków tego typu musiałam psikać najpierw na rękę,bo inaczej całą podłoga była w balsamie. Kosmetyk bardzo szybko się wchłania i bez najmniejszych problemów rozprowadza na skórze, która od razu staje się nawilżona i gładsza. Delikatny zapach balsamu utrzymuje się jeszcze przez pewien czas. Balsam nie pozostawia na skórze tłustej warstwy, dzięki czemu od razu po aplikacji można się ubrać. Balsam może nie oferuje jakiegoś bardzo długofalowego nawilżenia, szczególnie w przesuszonych partiach skóry, mimo wszystko uważam, że jest to dobry kosmetyk, z pomocą którego można szybko i bezproblemowo nawilżyć skórę na kilka godzin i nadać jej ładny, zdrowy wygląd. Na tle innych kosmetyków tego typu wypada naprawdę dobrze. Niewątpliwą zaletą balsamu jest bardzo szybkie wchłanianie i aplikacja. Balsam jest łagodny dla skóry. Stosowałam go nawet bezpośrednio po depilacji i nic nie szczypało, czego nie mogę powiedzieć o niektórych innych balsamach w sprayu. Balsam na wygodne opakowanie, które otwieramy przekręcając nakrętkę - kolejny wygodny patent. Wydajność tego kosmetyku jest podobna jak w przypadku innych z tego rodzaju, czyli taka sobie. Z pewnością jeszcze wrócę do niego.
  • 25 kwietnia 2019 o 13:50
    Duży zawód...
    Bardzo liczyłam na ten kosmetyk. Miałam nadzieję, że będzie super alternatywą dla tradycyjnych balsamów, szczególnie jeśli chodzi o formę aplikacji. Nigdy nie chce mi się rozsmarowywać dokładnie balsamów po całym ciele, więc szukam takich produktów, dzięki którym można zrobić to szybko i łatwo. Sama forma - spray, rzeczywiście trochę przyspiesza aplikację, ale balsam, jako kosmetyk pielęgnacyjny jest bardzo słaby. Niezbyt dobrze nawilża i nie ujędrnia skóry, a po nałożeniu lekko się klei. Skóra ponownie szybko robi się sucha i matowa. A już najbardziej tragiczną kwestią dotyczącą tego balsamu jest jego wydajność. Kończy się w mgnieniu oka! Nie polecam.
  • 31 grudnia 2018 o 0:01
    Wygodny w użyciu, ale za słaby
    Forma balsamu w sprayu to coś rewelacyjnego, zwłaszcza dla osób takich jak ja, które po prostu nie lubią się balsamować. Jestem jednak do tego zmuszona, gdyż moja skóra jest bardzo sucha. Oprócz formy zachęciła mnie obietnica producenta o intensywnej pielęgnacji. O ile sposób aplikacji kosmetyku bardzo mi się podoba i kremowy, delikatny zapach, o tyle jego działanie już zdecydowanie mniej. W moim odczuciu absolutnie nie jest to balsam do suchej skóry. Nie nawilża, a jedynie delikatnie wygładza skórę, a na dodatek nie na długo. Cena jak na drogeryjny balsam też dość wysoka. Niestety produkt nie spełnił moich oczekiwań.