Balsamy do ciała

Nivea Mousse, Świeży Ogórek i Herbata Matcha, Lekki mus do pielęgnacji ciała do skóry suchej

• 15 czerwca 2024 o 17:06
    Całkiem przyjemne na lato
    Przyznam szczerze, że produkty do ciała w musie są bardzo ciekawe dla mnie, więc z chęcią go przetestowałam. Dozownik produktu już pod koniec użytkowania niestety przestawał działać, więc nie wiem czy wykorzystałam kosmetyk do końca. Wydajny, pięknie pachnie, świeżo i orzeźwiająco. Bardzo dobrze nawilża skórę, dość szybko się wchłania, jednak stosowałam go na noc. Polecam
    • działanie
  • 15 kwietnia 2022 o 9:42
    Lekki i świeży
    Pierwszy raz skusiłam się na mus do ciała. A jest to produkt dedykowany suchej skórze. Mus ma bardzo podobne opakowanie do antyprespirantów. Przed użyciem należy go wstrząsnąć. Jest on w formie lekkiej i puszystej pianki w białym kolorze ????????????. Bardzo łatwo rozprowadza się po skórze i błyskawicznie się wchłania, pozostawiając przyjemny chłód ❄ Więc jest to idealny produkt na lato ! Zapach jest świeży i bardzo przyjemny. Nie za bardzo lubię produkty kosmetyczne z ogródkiem, ponieważ niezbyt odpowiada mi jego zapach, ale tu zostałam bardzo pozytywnie zaskoczona ❤ . Zapach jest cudowny !!! I dość długo pozostaje na ciele. Jeśli nie znacie tego produktu to koniecznie go wypróbujcie, są też dostępne inne wersje zapachowe takie na przykład jak Dzika malina i Biała herbata
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • ładny i świeży zapach
    • przyjemnie chłodzi ciało
    • szybko się wchłania
  • 12 maja 2021 o 13:47
    Herbatka i ogóreczek
    Niestety najgorszy produkt od Nivea jaki używałam. Sam pomysł na piankę bardzo fajny. Opakowanie bez zarzutów. Wygodne i bardzo ładne. Zapach też dosyć ładny, lekki, przyjemny, orzeźwiający. Niestety sama pianka moim zdaniem jest kiepska. Ma dosyć sztuczną konsystencję, plastikową oraz jest bardzo wodnista. Bardzo długo się wchłania. Podczas wysiłku jak się człowiek spoci, bardzo mocno uwypukla się śliskość na ciele. Przy lekkich podrażnieniach skóry użycie pianki powoduje pieczenie i zaczerwienienia. U mnie przy AZS niestety pianka nasiliła świąd i pieczenie. A na ogolonej partii ciała czułam pieczenie i delikatne palenie skóry ...
  • 8 maja 2021 o 21:03
    Pianka o dziwnym zapachu
    Kupiłam ten mus Nivea z myślą o lecie. Niestety ani konsystencja ani zapach (dziwny wariant ogórkowy, niezbyt świeży), a tym bardziej działanie produktu mi nie podpasowały. Po dłuższym stosowaniu na nogi wyrzuciłam opakowanie. Nie spełnia swojej nawilżającej funkcji, skład jest słaby, miałam wrażenie że ciało było oblepione czymś parafinowym, a nie wygładzone czy wypielęgnowane. Nie polecam.
    Zalety:
    • atomizer
    Wady:
    • nie nawilża
    • nie wygładza
    • skład
  • 14 kwietnia 2021 o 17:59
    Słabe nawilżenie
    Uwielbiam pianki do mycia ciała, dlatego chciałam wypróbować ten mus. Konsystencja jest fajna, szybko się wchłania, ale mam wrażenie, że słabo nawilża. Nie mam suchej skóry, ale w trakcie używania tego musu ciało nie było tak gładkie jak przy używaniu tradycyjnego balsamu. Zapach ogórka jak dla mnie nieznośny, cały czas go czułam, bardzo lubię zieloną herbatę, ale ogórek mi przeszkadzał, a czuć go było długo... Jeśli ktoś lubi ogórkowe zapachy będzie zachwycony, niestety nie ja. Szybko zużyłam ten produkt i raczej do niego nie wrócę, a napewno nie w tej wersji zapachowej.
    • szybko się wchłania