Olejki do twarzy

Nacomi Olej kokosowy rafinowany 100ml
Nacomi Olej kokosowy Rafinowany 100 ml

• 8 stycznia 2021 o 15:03
    Nie przekonał mnie
    Kupiłam ten olej pod wpływem chwili, jeszcze wtedy nie miałam zbyt szerokiej wiedzy na temat olei, dlatego nie zwróciłam uwagi wtedy, że jest to olej rafinowany. OPAKOWANIE Zwykłe,plastikowe okrągłe opakowanie, odkręcane od góry. Bardzo ładna, kolorowa szata graficzna KONSYSTENCJA I ZAPACH Konsystencja tak jak w każdym oleju kokosowym jest podobna do konssytencji świecy, twarda, gęsta i zbita. Pod wplywem temperatury rozpuszcza się w przezroczystą i bardzo płynno-oleistą formułę Zapach jest niestety mało kokosowy, ale można się było tego spodziewać. Jest to olej rafinowany, a więc może różnić się pod względem zapachu oraz składników odżywczych od oleju w pełni naturalnego, nierafinowanego. Jego zapach przypomina mi bardziej zapach wosku z nutą kokosa DZIAŁANIE Spodziewałam się efektu mocnego nawilżenia, dogłębnego odżywienia itp. Natomiast olejek jedynie natłuścił moją suchą skórę ciała. Owszem to również jest potrzebne, ale bardziej liczyłam na jakiś nawilżający efekt. Do tego bardzo przyspiesza odrastanie włosków na skórze co skutecznie zniechęca mnie do sięgnięcia po niego ponownie.
    Wady:
    • działanie, a właściwie jego brak
  • 24 marca 2020 o 9:51
    Nacomi, Olej kokosowy rafinowany
    Nacomi przedstawia nam olej kokosowy rafinowany 100% naturalny. Co mogę o nim powiedzieć? Na pewno to, że fajnie nawilża i pielęgnuje skórę oraz włosy. W opakowaniu wydaję się mega gęsty i zbity, jednak gdy rozetrzesz go w dłoniach momentalnie staję się gładki i rzadki. Osobiście używam go do olejowania skóry twarzy i na końcówki włosów. Polecam!
    Zalety:
    • Pięknie pachnie
    • Dobrze nawilża, natłuszcza
    • Wydajny
    • Dobra cena
  • 18 marca 2020 o 18:54
    Nie kupię ponownie
    Nakładam wieczorem na dłonie i stopy dla ich lepszego nawilżenia, albo na całe ciało po kąpieli. Olej ma konsystencję świecy, ale pod wpływem ciepła dłoni topi się, także można go rozsmarować. Niestety w przypadku mojego oleju Nacomi, trafiałam na grudki, które nie chciały się rozpuścić. W ten sposób udało mi się zużyć niewielkie opakowanie 100ml ale na pewno nie kupię go ponownie. Przede wszystkim nie zauważyłam aby nawilżał skórę. Natłuszczał owszem i fakt, że tego mojej skórze również potrzeba. Ale nawilżenie? Nie zauważyłam. Przyjemność stosowania oleju Nacomi też jest niestety mała. Dla mnie ma zapach wosku do świecy. Nie tego oczekuję od kosmetyku do pielęgnacji ciała. Fakt, że olej kokosowy rafinowany Nacomi był tani, ale mnie kompletnie nie przekonał i nie kupię go ponownie.
  • 15 marca 2020 o 16:41
    Fajnie usuwa makijaż
    Używam tego oleju od 2 tygodni i jak dla mnie to jest on trochę za tłusty. Przechowuje go w chłodnym miejscu ponieważ trzymany w łazience straszenie topnieje i ciężko go potem wydobyć z pudełka. Używam go do demakijażu i nawilżam nim ciało. Nie stosuję na twarz bo raczej może zapychać pory. Dość długo się wchłania i pozostawia na ciele tłustą warstwę . Być może kiedyś do niego wrócę ale jak dla mnie to szału nie ma.
    Zalety:
    • Dobrze usuwa makijaż
    Wady:
    • Za tłusty
  • 14 stycznia 2020 o 8:23
    Nareszcie udało mi się go wykończyć!
    Kupiłam ten olej bo podobno miał zastępować wiele kosmetyków, być nieocenionym źródłem kwasów tłuszczowych i dobroczynnych składników, dodatkowo całkowicie naturalny! Niestety jak dla mnie produkt stanowczo przeceniany! Męczyłam się z nim długo i co rusz szukałam dla niego nowych zastosowań i po wielokroć dawałam mu kolejne szanse. Do ciała się nie sprawdzić, pozostawiał tłustą niewchłaniającą się warstwę i kompletnie nie nawilżał. Smarowałam nim też stopy na noc, często jako maskę i zakładałam skarpetki dla wzmocnienia efektu - tak przesuszonych stóp dawno nie miałam jak po kuracji olejem kokosowym. Do włosów również się nie nadawał! Mam włosy wysokoporowate i stosując go do olejowania tylko pogarszał ich stan, stawały się matowe, szorstkie i jeszcze bardziej niesforne. Ostatecznie zużyłam go do oczyszczania twarzy, jako krok olejowy. Dobrze radził sobie z usuwaniem nawet wodoodpornego makijażu oka i zastygającymi podkładami. Zmywałam go ściereczką z Resibo (swoją drogą najlepsza ściereczka do zmywania oleju z jaką się spotkałam) potem myłam twarz żelem do mycia twarzy. Skóra była oczyszczona ale mam poczucie że jest on winny tym zaskórniakom które w tamtym czasie pojawiły mi się na żuchwie. Zużyłam i więcej nie kupię! Rozumiem że komuś może się sprawdzać ale ja sie z nim nie polubiłam. Dobrze że to już koniec naszej wspólnej przygody.

Zobacz także inne Olejki do twarzy