Pasty do zębów

Colgate Whitening Toothpaste Wybielająca pasta do zębów

Colgate Whitening Wybielająca Pasta do Zębów 75ml
notino.pl
Colgate COLGATE 75ML PASTA D/ZĘB. WHITENING /61032516

• 16 września 2024 o 21:18
    Standardowa formuła
    Na wybór tej pasty zdecydowałam się dlatego, że planowałam zakup asortymentu tego rodzaju, a tej propozycji nie miałam okazji jeszcze stosować. Lubię poznawać i testować produkty, które stanowią nowość dla mnie, ponieważ zawsze daje mi to szanse na trafienie hitu kosmetycznego. Po zużyciu jednego egzemplarza mogę stwierdzić, że jestem zadowolona z tego środka, który służy do higieny jamy ustnej. Colgate skutecznie oczyszcza zęby z resztek pokarmu i powstałego osadu gwarantując efekt świeżości. Jest to jednak typowo standardowa pielęgnacja, która nie wyróżnia się niczym szczególnym na tle konkurencji. Formuła to szablonowa konsystencja o najpopularniejszej zwartej gęstości. Zapach jest rześki, bardzo popularny i często wykorzystywany przy tego rodzaju produkcji. Marka jako flagowe hasło umieściła moc wybielania, ale to nie jest prawdą, ponieważ kolor zębów nie uległ zmianie w moim przypadku. Nie wierzę też w to, że zwykła pasta mogłaby dokonać takich cudów. Rześki posmak jest umiarkowanie wyczuwalny, ale w stopniu wystarczającym jak na moje preferencje. Nie jest to jakieś ekstra odświeżenie, ale określiłabym jej intensywność jako średnią. Trwałość tych wrażeń utrzymuje się przez pewien czas, ale w porównaniu do innych ofert tej firmy, nie jest to szczyt ich możliwości. Opis jest bardzo krótki, ale nad tego typu kosmetykiem chyba nie trzeba się długo rozwodzić. Zapach jest klasyczny, osobiście uważam, że chociaż w tym aspekcie można było dodać chociaż odrobinę unikatowości. Aplikacja na akcesorium i samo szczotkowanie przebiega płynnie, pasta dobrze się transferuje i łatwo się pieni. Pojemność także nie odbiega od normy i wynosi 75 ml, co wypełnia tubkę po brzegi. Wydajność oceniam dostatecznie, a okres posiadania jednej sztuki nie różni się mocno od poprzedników. Półka cenowa, na której uplasował się produkt nie jest wysoka, więc myślę, że większość osób byłaby skłonna do zakupu. Podanie w postaci wyciskanej rurki to kolejne potwierdzenie klasycznej wizji na ten asortyment. Pod nakrętką znajduje się dość precyzyjny dozownik, który ułatwia wydobycie zawartości. Szata graficzna w odcieniach czerwieni i bieli mocno kojarzy mi się z tym producentem. Nie mam większych zastrzeżeń, ale też nie znalazłam cech, które zasługiwałyby na wyróżnienie.
    Inne
  • 6 września 2024 o 16:21
    Niedoceniany, a doskonały zamiennik past Elmex
    Porównuję tą pastę do past Elmex, bo używałam ich przez wiele lat i są dla mnie wyznacznikiem jakości. PODOBIEŃSTWA Ta pasta zawiera 1450 ppmF, czyli dokładnie tyle samo fluoru, ile pasty do zębów Elmex. Wiem, że wiele osób unika tego składnika w produktach do higieny jamy ustnej. Ale dla mnie to najistotniejsza rzecz w pastach do zębów. Przez wiele lat męczyłam się z chorobami zębów, przesiedziałam w gabinetach dentystów całą młodość. Na szczęście to już za mną, ale od tamtego czasu wysoka jakość produktów do ust to dla mnie podstawa. Muszę mieć pasty z maksymalną dostępną ilością fluoru, bo realnie zapobiegają rozwijaniu się chorób zębów i dziąseł. Pod tym względem pasta Colgate Whitening spełnia moje standardy :) Poza tym jest tak samo biała, ma identyczną konsystencję, równie przyjemnie się pieni i ma tak samo średnio intensywny, miętowy smak jak pasty Elmex. RÓŻNICE Od past Elmex odróżnia ją to, że ma delikatne właściwości wybielające (chociaż w Elmexach też są wersje Whitening, które wybielają na zbliżonym poziomie). Poza tym pasta Colgate Whitening ma ciut ładniejsze opakowanie. I kosztuje tylko kilka złotych, więc o połowę mniej od najtańszych past Elmex. Ponieważ obecnie nie pracuję i liczę dosłownie każdą wydaną złotówkę, taka oszczędność w domowym budżecie to dla mnie spora różnica. Natomiast jeżeli dla Was pieniądze nie są problemem, to dopiszę, że moim zdaniem wśród miętowych past do zębów lepsze są tylko najdroższe wersje past Elmex (te za 30-40 zł) i Oral-B (za ok. 20-25 zł). PODSUMOWANIE Serdecznie polecam :) To naprawdę bardzo dobra jakość za przystępną cenę.
    Zalety:
    • przyjemny, miętowy smak
    • odświeża oddech
    • wysoka zawartość fluoru (1450 ppmF) identyczna jak w pastach typu Elmex, Sensodyne itp.
    • dobrze się pieni
    • ładny, biały kolor
    • naprawdę przyjemna, kremowa konsystencja
    • ładne opakowanie
    • niska cena
    Wady:
    • moim zdaniem nie ma wad
  • 2 lipca 2024 o 14:57
    Gęsta, biała pasta o miętowym zapachu, niewysokiej cenie oraz skutecznym działaniu
    Opakowanie: Typowa dla pasty do zębów tubka, tym razem w białej odsłonie, odkręcana nakrętka, bez problemu można wydobyć całość produktu z opakowania Konsystencja: Gęsta i wydajna biała pasta bez żadnych drobinek Zapach i smak: Świeży i miętowy, pozostawia przyjemny posmak, utrzymuje świeży oddech przez długi czas Działanie: Skutecznie oczyszcza zęby oraz zapobiega próchnicy, wybielanie jest raczej symboliczne, ale do codziennej pielęgnacji jamy ustnej pasta sprawdza się perfekcyjnie Podsumowanie: Colgate to moja ulubiona marka past do zębów i ta wersja również mnie nie zawiodła. Pasta jest skuteczna, tania, ma przyjemny smak, oraz zapewnia czystość i świeżość przez długi czas,
    Zalety:
    • Działanie
    • Smak
  • 13 maja 2024 o 20:38
    Jest tanio. Jest dobrze? Jest tanio
    Pastę wybrał mój chłop. Poszłam mu na rękę, bo to akurat on był głową zakupów, wrzucił ją do koszyka, sprawdziłam jedynie na szybko opis na kartoniku "whitening" uznałam, że to Colgate, więc na pewno będzie dobrze, coś tam wybieli, odświeży, umyje. Co mogło pójść nie tak? Cena nie była wysoka. Ja nieświadoma opinii... no dobra, wyszliśmy z dyskontu i przeszliśmy do jej użycia. Niebawem idę po jakąś bardziej sprawdzoną pastę do drogerii, bo nie wyrobię. Opakowanie Pasta ma klasyczne opakowanie jak na Colgate przystało. Znajdziemy ją w małym kartoniku, raczej przejrzystym, z zapewnieniem producenta o efektach wybielenia. Na działaniu skupię się później. Pasta ma pojemność 75 ml, co jest dziwne, zapewne producent idzie w pomniejszanie pojemności zostając przy tej samej cenie, jaką zapłacilibyśmy za 100 ml, spotkałam się już z tym zjawiskiem w dobie dzisiejszej inflacji. Sama tubka pasty jest miękka, bardzo łatwo wydobywa się produkt. Wystarczy lekko ścisnąć plastik i sam bezproblemowo się wysuwa. Zamyka się ją na odkręcanie - nie jestem fanem tego typu nakrętek w produktach do mycia zębów. Wolę te na klik. Mimo wszystko nie ma tragedii. Konsystencja / ostrość pasty Pasta jest w kolorze białym, bez żadnych drobinek. Pachnie delikatnie i też tak lekko miętowo smakuje (w mojej ocenie bardzo bez wyrazu). Nie jestem fanką ostrych i wypalających do granic możliwości past do zębów, ale ten produkt jest tak bardzo delikatny pod tym kątem, aż za bardzo. Nie daje mi takiego odświeżenia jamy ustnej, jakiego bym oczekiwała. Rozpuszcza się szybko, ale bardzo słabo pieni. Mimo nałożenia jej całkiem sporą ilość na końcówkę szczoteczki sonicznej rozpuszcza się w mgnieniu oka, miesza ze śliną, czuję, jakby jej nie było w buzi. Oj nie, nie lubię tego efektu. Działanie Pastę używamy już jakiś czas, a efektu wybielenia brak. Nie spodziewałam się tutaj spektakularnych efektów w tym zakresie po ogólnym całokształcie pasty. a) Czy oczyszcza zęby? Tak, sprawdza się do tego celu. Ale czasem mam wrażenie, że moja szczoteczka soniczna robi tutaj większą robotę niż ta pasta Colgate. b) Efekty wybielenia i usunięcia przebarwień na zębach? Brak. Zęby dalej mają taki sam odcień jak przed rozpoczęciem stosowania. c) Odświeżenie? Słabiutkie. 15 minut pod umyciu zębów mam wrażenie, jakbym w ogóle ich nie odświeżyła, zapach mięty jest bardzo ulotny i słaby. d) Sam proces mycia zębów? Średnio przyjemny przez bardzo kiepskie pienienie się pasty. e) Podrażnienia? Na szczęście żadnych brak. Ale czego się spodziewać po produkcie, który w sumie jest, ale też nie byłoby znaczącej różnicy, gdyby go nie było... d) Wzmocnienie zębów i ochrona przed próchnicą? Nie odczułam. Zęby jakie były, takie są dalej. Może to oznacza, że skoro nic złego się nie dzieje, to działa? Aj, sama nie wiem. Zakończę to jednym zdaniem - następnym razem moja kolej do wybierania pasty albo chociaż będę pamiętać, żeby sprawdzić opinie przed zakupem. Niska ocena pasty nie wzięła się znikąd. Podpinam się pod recenzjami ręcami i nogami! ;-)
    Zalety:
    • tania i raczej dostępna od strzału w dyskontach/ drogeriach
    • ładna szata graficzna kartoniku i tubki (minimalistyczna, przejrzysta)
    • tubka wykonana z miękkiego plastiku, z której łatwo wyciska się produkt
    • pasta nie jest bardzo ostra, nie ma efektu "palenia" buzi
    • nie podrażnia jamy ustnej, dziąseł
    Wady:
    • bardzo słabo odświeża jamę ustną
    • nie wybiela i nie rozjaśnia przebarwień na zębach
    • produkt, który w trakcie używania znika - nie pieni się w ogóle. Mam wrażenie, że największą pracę mycia wykonuje moja szczoteczka niż pasta
    • zbyt słabo miętowa. Smak idzie w stronę mdłego, bez wyrazu
    • tubka odkręcana, wolę takie na "klik"
  • 14 listopada 2023 o 6:40
    Nie tym razem!
    Pasta kupiona w popularnej drogerii za niespełna 6 zł . Niedroga i niezadowalająca w działaniu , tak w skrócie mogę ją ocenić . Działanie - powierzchownie oczyszczające , bez dobrego efektu odświeżenia i braku działania wybielającego . To najsłabsza z past Colgate jaką miałam okazję używać .!
    Zalety:
    • właściwa konsystencja nie spływająca ze szczoteczki
    • delikatny , świeży zapach
    • nie podrażnia
    • nie szczypie
    Wady:
    • opakowanie zakręcane na korek
    • słabe działanie oczyszczające i odświeżające
    • niezauważalne działanie wybielające

Zobacz także inne Pasty do zębów