Kremy i maski do stóp

Acerin Lavendi Krem do stóp na pękające pięty 75ml

Miroku
    9 września 2024 o 22:51
    Skuteczny
    Tak jak przy jakimś kremie do stóp(chyba z Bielendy) pisałam, że to esencja lawendy w lawendzie to cofam te słowa. Acerin pod tym względem wygrywa, pachnie wypisz-wymaluj jak olejek eteryczny lawendowy wąchany prosto z buteleczki. Fanki zachwyci, osoby, które nie znoszą tego aromatu-polecam zatkać nos oraz wyłączyć zmysł węchu, aby móc kupić i wypróbować ten krem. Bo jest po prostu świetny. Mam trudne w pielęgnacji stopy-szybko narastają zrogowaciałym, twardym naskórkiem. Ten produkt przy codziennym używaniu(po wieczornej kąpieli gdy skóra jest rozpulchniona przez ciepłą wodę) sprawia, że moje stopy są naprawdę mięciutkie, gładkie oraz nawilżone, produkt genialnie je zmiękcza oraz odżywia. Wyraźnie czuć różnicę, są milsze w dotyku i nie narastają zrogowaceniami. Do tego czuję, że jest to efekt dogłębny oraz długotrwały, bo nawet jak czasami zapomnę posmarować stopy to nadal są całkiem miękkie. Czy ten produkt radzi sobie z pękającymi piętami-nie wiem, nie mam tego problemu. Ale zdecydowanie będzie świetny w prewencji tej problematycznej przypadłości. Także konsystencja jest fajna-niby treściwa, ale dosyć lekka, łatwo się smaruje i nie zostawia nieprzyjemnej ślisko-tłustej warstwy na skórze(chociaż ja i tak lubię nakremowane stopu oblec luźnymi skarpetami). Jeden malutki minusik-zaskakująco szybko się kończy.
  • 13 września 2022 o 16:47
    Fajny
    Krem dobrze nawilża i dba pięty ale jednak wrócę do kremu aptecznego. Miły zapach i konsystencja. Warto wypróbować przy nie aż tak problematycznych piętach :)
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • trudno dostępny
    pysiam
    15 kwietnia 2021 o 12:06
    miłe zaskoczenie
    Krem kupiłam w aptece internetowej. Niestety nie spotkałam tego kremu nigdzie stacjonarnie. Szkoda, bo jest świetny i bardzo dobrze nawilża moje stopy. Konsystencja kremu jest treściwa, ale dość szybko się wchłania i na skórze zostaje ledwo wyczuwalny filtr. Krem ma w składzie 10% mocznika. Moim zdaniem to trochę za mało przy bardzo zniszczonych pietach, ale do codziennej pielęgnacji wystarczy. Bardzo podoba mi się lawendowy zapach kremu. Jest miłą odmianą od cytrusowego zapachu poprzednio używanego przeze mnie kremu.
  • 15 lutego 2021 o 4:01
    Dba o pięty
    plusy: + przyjemny delikatny zapach + gęsta konsystencja + dobrze nawilża + zmiękcza skórę minusy: - nie zapobiega zrogowaceniom inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - niska dostępność - śliska tubka + wydajny
  • 6 stycznia 2019 o 19:13
    Super krem do stóp
    Co prawda nigdy nie miałam problemu z pękającymi piętami, ale borykałam się z przesuszoną skórą stóp i zrogowaceniami. Krem poleciła mi pani w aptece i już po pierwszym użyciu wiedziałam, że zostanie u mnie na dłużej. Zacznę od zapachu, który jest bardzo przyjemny, odświeżający. Krem zawiera 10% mocznika, dzięki czemu zmiękcza stwardniałą skórę oraz glicerynę, która nawilża naskórek i zapobiega rogowaceniu. Krem nie jest bardzo tłusty, co mi bardzo odpowiada. Dosyć szybko się wchłania. Przy regularnym stosowaniu stopy odzyskują miękkość i piękny wygląd.
    Zalety:
    • działanie