Kremy uniwersalne

Nivea Krem Creme 50ml
Nivea Creme 50 ml

• 4 marca 2025 o 19:35
    Polecam
    Krem Nivea to świetna baza pod makijaż – dobrze nawilża, szybko się wchłania i sprawia, że makijaż trzyma się dłużej bez efektu przesuszenia. Zdecydowanie polecam!
  • 3 marca 2025 o 0:20
    Czy ktoś jeszcze nie zna tego produktu?
    Jest to zdecydowanie ulubiony kosmetyk sprzed lat mojej mamy jak i babci, krem nivea zawsze musiał być pod ręką i był bardzo uniwersalny. Zapamiętałam go bardzo pozytywnie jak i ten charakterystyczny zapach. Pamiętam, że kiedyś używało się tylko tego kremu w pielęgnacji a teraz jednak to poszło bardzo do przodu.. Jednakże! Też mam zastosowania do tego kremu, a mianowicie mam bardzo suchy łokieć i czasem kolana i często moje najbardziej nawilżające kremy nie dają sobie rady i wtedy wchodzi właśnie ten mocny zawodnik- czyli krem Nivea. Konsystencja jest bardzo treściwa, niestety ten krem zostawia tłusty film więc ja w pielęgnacji twarzy nie znajduje dla niego zastosowań ale właśnie w tych moich przesuszonych miejscach na skórze to czasem jest to jedyne co mi pomaga! Myślę, że mimo upływu czasu jest to kosmetyk, po który dalej będziemy sięgać bo ma coś w sobie, jest wielozadaniowy jak i ma w sobie taką historię.. Polecam!
  • 1 marca 2025 o 12:35
    Dogłębne nawilżenie
    Polecam, Skóra po tym produkcie jest dogłębnie nawilżona. Zapach piękny. Pozostawia na skórze tłustą warstwę, więc nie nadaje się do użycia pod makijaż.
    Zalety:
    Wady:
    • Pozostawia tłustą powłokę
  • 25 lutego 2025 o 20:14
    Uniwersalny
    Nivea Creme to klasyk, który większość osób zna od dzieciństwa. Jego zapach budzi wspomnienia, ale czy poza nostalgią faktycznie warto go używać? Postanowiłam to sprawdzić. Krem jest bardzo gęsty i treściwy, co sprawia, że świetnie nawilża i chroni skórę. Dobrze sprawdza się na suchych partiach ciała, jak łokcie, kolana czy dłonie. Na twarzy? To zależy. Jeśli masz suchą cerę, może być świetnym regenerującym produktem na noc. Przy skórze mieszanej lub tłustej może być zbyt ciężki i zapychający. Krem jest zamknięty w metalowej puszce – wygląda stylowo, ale nie jest zbyt higieniczne, bo trzeba nabierać go palcami. Zapach to klasyka – jedni go uwielbiają, inni mogą uznać go za zbyt intensywny.
    Zalety:
    • Mocno nawilża i regeneruje skórę
    • Uniwersalny
    • Kultowy zapach
    • Przystępna cena
    Wady:
    • Może zapychać pory
    Haftung
    25 lutego 2025 o 19:22
    No niestety, ale nie...
    Ten krem zna chyba każdy. I kiedyś, kiedy go wynaleziono (a są to lata 30 bodajże) musiał robić wrażenie. Mnie mama nim smarowała zimą. Przed wyjściem na sanki, na mróz. Dobrze chronił. Krem ma specyficzny zapach, bardzo ładny zresztą i to chyba jego jedyna zaleta. Starsze osoby często go używają i mówią, że " kiedyś był tylko ten krem i tym się ludzie smarowali". Na szczęście to było kiedyś. Dla mnie ten krem to relikt przeszłości. Kocham lata 20 i 30, uwielbiam no 5, ale ten krem jednak słabo się zestarzał. Owszem zapach ma przepiękny, ale skład... Ta parafina nieszczęsna... No jestem na nie. Po posmarowaniu się tym, gwarancja pryszczy i zapchanych porów. Co ciekawe, odkryłam za to wersję soft, ma zmieniony skład i brak parafiny. Zapach podobny, konsystencja lekka, więc wersja soft przystoi do dzisiejszych czasów. A Nivea Creme może już iść na emeryturę :)
    Zalety:
    Wady:
    • Skład - parafina :(
    • Niesamowicie tłuści