Pierwszy raz mam styczność z tą marką, jednak kiedy zapoznałam się z opisem i składem tego kremu, a później zobaczyłam jego konsystencję, byłam pewna, że będzie z tego miłość. Tak też się stało. A najbardziej cieszę się z tego, że trafił do mnie kiedy moja mieszana skóra była przesuszona i odwodniona, bo jego działanie okazało się dla niej zbawienne :)
Ale zacznijmy od początku. Krem ma bardzo bogatą, gęstą i nieco tłustawą konsystencję, która jest niesamowicie przyjemna w używaniu. Osobiście uwielbiam takie właśnie treściwe konsystencje w kosmetykach na noc, więc za to ma u mnie ogromnego plusa ;)
Krem cudownie otula moją skórę, a ona wchłania go praktycznie całkowicie. Na jej powierzchni pozostaje jedynie delikatny, lekko błyszczący film, który jest zauważalny, ale praktycznie niewyczuwalny. Myślę więc, że posiadaczki cer suchych i odwodnionych, będą z niego zadowolone :)
W dodatku ma naprawdę piękny zapach, który dodatkowo umila jego stosowanie.
Po aplikacji tego kremu, skóra natychmiast odzyskuje komfort. Natomiast rano, jest pięknie odżywiona, nawilżona, zauważalnie wypoczęta, wygładzona, elastyczna i miękka w dotyku. Dzięki temu, drobne zmarszczki są mniej widoczne, a twarz wygląda zdrowo i promiennie :)
Co ważne, krem nie zapycha, ani nie podrażnia moje skóry, ani też nie wywołuje u mnie żadnych reakcji alergicznych.
Duży plus przyznaję również za ładny, szklany, solidny słoiczek i dodatkowe zabezpieczenie kremu, w postaci plastikowej nakładki.
Muszę przyznać, że uwielbiam w nim wszystko – od konsystencji, przez działanie, po cudowny zapach. Jego stosowanie to czysta przyjemność, a efekty zauważalne są praktycznie od pierwszego użycia :)
Zalety:
- świetny skład
- cudna, bogata i treściwa konsystencja
- solidna dawka odżywienia
- wygładzenie, ujędrnienie i rozświetlenie skóry
- wydajność
- cudny zapach
- ładne, szklane, solidne opakowanie
Wady:
- jedyną wadą może być dość wysoka cena kremu, ale wydajność i działanie zdecydowanie to rekompensuje :)
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl