Kremy na noc

Lirene Dermoprogram Jestem Eco, Nawilżający krem na dzień i na noc `Kiełki owsa`

• 22 listopada 2022 o 14:37
    Bardzo dobry, drogeryjny krem na dzień
    Krem jest dedykowany do używania zarówno na dzień jak i na noc, ale dla mnie zdecydowanie lepiej spisywał się jako krem na dzień. Krem ma lekką konsystencję, która łatwo rozprowadza się na skórze. Szybko się wchłania do matu - idealnie sprawdza się pod makijaż. Dodatkowo wyczuwalne jest uczucie wygładzenia skóry. Dodatkowo krem miał przyjemny, delikatny zapach. Świetna jest również forma opakowania kremu, która działa na zasadzie wymiennych wkładów.
    Zalety:
    • bardzo dobry krem na dzień, w szczególności pod makijaż
    • szybko się wchłania, do matu
    • wyczuwalne wygładzenie skóry
    • nie zapychał
    • bardzo wydajny
    • lekka konsystencja
    • świetna forma wymiennych wkładów
    • dostępny w drogerii
    Summer
    4 kwietnia 2022 o 19:55
    Tępy
    Krem całkiem nieźle nawilża, akurat teraz mam problem z suchością, więc mogę to przetestować. Mam też wrażenie, jakby matował, a w każdym razie sam wchłania się do matu. Nie odpowiada mi natomiast jego konsystencja: jest tępy, trochę ciężko go rozsmarować, uciąga się przy tym skórę. Na szczęście pomimo tego podkład nie roluje się na nim. Ma delikatny i ciekawy zapach, skądś go znam, ale nie mogę skojarzyć skąd... Generalnie nie jest nim jakoś zachwycona; dobrze, że kupiłam go na wyprzedaży.
  • 10 grudnia 2021 o 16:57
    Dobry krem pod makijaż
    Używałam wszystkich trzech kremów z tej serii, ale do tego wracam najczęściej. Krem idealnie nawilża, nadaje się pod makijaż i jest bardzo wydajny.Jedno opakowanie wystarcza na ok. 3-4 miesiące. Za niewielką cenę mamy świetną bazę pod makijaż i krem nawilżający. Duży plus za wymienne wkłady. Kupuję po ok. 12 zł na promocji w Rossmanie. Polecam!
    • nawilżenie
    • wymienny wkład
    • skład
  • 17 listopada 2021 o 17:34
    Lirene krem nawilżający
    Podoba mi się to, że słoiczek jest wielokrotnego użytku i tylko dokupuje się wkłady. Świetne rozwiązanie które od razu przykuło moją uwagę. Krem posiada gęstą konsystencję. krem jest bardzo wydajny i wystarczy go niewielka ilość . Dobrze się rozprowadza i świetnie się wchłania. Jest przeznaczony do stosowania na dzień i na noc. Po zastosowaniu na noc, rano moja skóra wyglądała na wypoczętą i zrelaksowaną. Stosując rano, świetnie sprawdzi się jako baza pod makijaż. Nie podrażnia ani nie uczula. 99% składników jest pochodzenia naturalnego . Polecam !
    Drogeria Natura
  • 9 sierpnia 2021 o 11:07
    Bez szału
    Krem z Lirene, jak dla mnie, szału nie robi. Opakowanie jest plastikowym wkładem bez wieczka, które można włożyć - o ile dobrze mi się wydaje, bo ja mam sam wkład - do dedykowanego opakowania z Lirene. Szczerze mówiąc średnio mi się podoba taka praktyka. Niby ma być ekologicznie, ale sam w sobie wkład jest na tyle solidnym opakowaniem, że - jak dla mnie - jest to tylko niepotrzebne mnożenie opakowań. Skład ma całkiem w porządku. Zawiera standardową, emolientową "bazę" (Cetearyl Alcohol), dużo innych emolientów (undekan, C13-15 Alkane, tridekan, Methyl Glucose Sesquistearate, Tripelargonin), w tym także oleje (arganowy, z konopi, "roślinny", masło shea, słonecznikowy), nawilżającą glicerynę i inne humektanty (propanediol, Pentylene Glycol), ekstrakt z miechunki, ekstrakt z kiełków owsa, wit. E, różne substancje konsystencjotwórcze, konserwujące, barwnik, substancję zapachową. Generalnie, w moim odczuciu, co ma także odzwierciedlenie w składzie, krem nieco za bardzo dodaje skórze emolientów, natłuszcza, a za mało nawilża. Skóra jest po nim przyjemnie gładka, ale ja osobiście nie odczuwam specjalnego nawilżenia. Mam cerę mieszaną, ale w swojej pielęgnacji kładę duży nacisk na nawilżanie właśnie. Na plus jest także fakt, że konsystencja kremu jest dość lekka, choć pozostawia na skórze pewną warstwę ochronną. Podsumowując - nie jest to krem dla mnie, ale nie ma też tragedii. Nie robi nic złego, ale też nie jest dla mnie fenomenem. Zużyję do na skórę szyi i dekoltu :).
    Zalety:
    • Lekka konsystencja, nie tworzy ciężkiej warstwy na skórze
    • Wygładza
    Wady:
    • Za mało nawilża, minimalnie za bardzo natłuszcza