Wody perfumowane damskie

Rihanna Rogue Love by Rihanna EDP

thequre
    24 lutego 2023 o 12:37
    Mnie rozczarowały
    Zapach zakupiłam tylko dlatego, że w bardzo wielu opiniach miał przypominać Bottega Venetta, no cóż dla mnie... NIE PRZYPOMINA! Kompozycję w teorii otwierają owocowe nuty, w których możemy znaleźć brzoskwinię, czerwone jagody i mandarynkę. Tymczasem moje skojarzenie, to mocny i duszący syrop na kaszel... bleee Nie są to moim zdaniem typowo skórzane perfumy. Skórę przykrywa wyrazista śliwka, słodycz i kwiaty, dlatego to porównanie do Bottegi, jak dla mnie wypada słabo... Całą kompozycję uzupełniają słodkie nuty karmelu, wanilii i bursztynu, którym głębi dodają nuty drzew. Po krótkim czasie zapach traci swą moc, a na mojej skórze robi się mydełkowo, mdło, aż całkowicie zanika. Spryskana ok. 7.00 rano, czułam je do 11.00, więc trwałość słaba. Na ubraniach czuć nieco dłużej. Zapach bliskoskórny, zatem projekcja żadna. Jestem rozczarowana, bo bardzo lubię Bottegę i miałam nadzieję, na zapach równie intrygujący, mocny, ale tez głęboki i elegancki.
    xomaria
    28 lutego 2022 o 12:28
    Ciekawy, niestety niezbyt trwały
    Baaaaaaardzo lubię ten zapach, początkowo owocowy, trochę mandarynkowy cytrusowy, później czuć kwiaty a na koniec coś na kształt zamszu, drewna. Kobiecy zapach idealny na randkę, ale niestety trzeba liczyć się z tym, że w trakcie trzeba będzie się nimi dopsikać. Mimo słabej trwałości pachną pięknie i z pewnością jeszcze kupię.
  • 20 marca 2020 o 18:30
    delikatna
    Bardzo długo chorowałam na te perfumy. Odkąd powąchałam je w drogerii biłam się z myślami czy dokonać zakupu. Zapach jest piękny, delikatny, kobiecy - dokładnie taki jak lubię. Podjęłam decyzję, że wypróbuję Rogue Love z okazji mojego ślubu. Byłam zachwycona i do dzisiaj uwielbiam ten zapach - jednak muszę przyznać, że nie jest on szczególnie jakoś bardzo trwały. Butelka jest bardzo ładna, ale dla mnie ciut za szeroka. Po prostu mogłaby być nieco zgrabniejsza, poręczniejsza do trzymania. Do tej pory to jedyny zapach od Rihanny, który lubię i uważam, że jest subtelny.
    Zalety:
    • delikatność
    Wady:
    • szeroka butelka
  • 25 grudnia 2019 o 11:39
    Cukierki mleczne posypane pudrem.
    Przyjemny... Właściwie niewiele więcej można o nim napisać. Kremowo-pudrowy. Mleczno-cukierkowy. Slodki, ale nie jest to słodycz hardcore'owa,bo przełamana delikatną nutą owoców pobrzmiewającą gdzieś w jego tle... Czuję łagodną wanilię, jakiś karmel, ledwo wyczuwalny kokos i jeszcze mniej dającą po nozdrzach nutę brzoskwini. Generalnie jak dla mego zmysłu powonienia to jedna bardzo kremowa, przypruszona pudrem, słodka całość, której największą wadą są mega słabe parametry. Jest to woń (bardzo) bliskoskórna i mega nietrwala. Co zatem z tego, że w miarę przyjemna, skóra ulotna jak wiatr...
    Zalety:
    • Przyjemny, słodki, kremowy, otulający zapach.
    Wady:
    • Mimo iż to woń przyjemna, raczej nudna jednocześnie, gdyż nie rozwija się na skórze. Powodem tego są jej słabe parametry. Jest to zapach bliskoskórny i krótkotrwały.
  • 20 września 2019 o 14:08
    Niestety zawiodłam się. :(
    Perfumy te kupiłam gdyż skusił mnie ich piękny zapach gdy powąchałam je w rossmannie. Myślałam, ze za taka cenę perfumy będą trwałe. Nic bardziej mylnego. :/ perfumy mimo pięknego zapachu nie trzymają się ani trochę. Niestety nie polecam. Za taka cenę taka trwałość to jakiś żart.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie