Maski do włosów

Kallos KJMN, Cherry, Maska do włosów z olejem z pestek czereśni

Kallos Cherry Conditioning Mask With Cherry Seed Oil, kondycjonująca maska z olejem z pestek czereśni do włosów zużytych, 275 ml
Kallos Cherry
notino.pl
Kallos Cherry Maseczka 1000ml

Nasi użytkownicy zostawili 144 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 29 grudnia 2024 o 15:14
    Nieużywalna
    Maskę kupiłam zachęcona marką, z którą miałam już kiedyś do czynienia (i byłam zadowolona) i ceną. Niestety... Maski użyłam kilka razy i stoi już bardzo długo nieużywana. Ma jeden z najgorszych zapachów pośród wszystkich używanych przeze mnie do tej pory kosmetyków. Duszący, przypominający tanią oranżadę o smaku wiśniowym. Nie do zniesienia. Trzymanie maski na włosach przez kilka minut jest dla mnie absolutnie niewykonalne. Użyłam jej tylko kilka razy, więc o działaniu się nie wypowiem. Konsystencja jest ok, jak innych masek Kallosa. Absolutnie jej więcej nie kupię, a z opakowaniem które mam zupełnie nie wiem co zrobić, żeby go nie wyrzucać...
    Zalety:
    • Konsystencja
    Wady:
    • Okropny, sztuczny zapach, który uniemożliwia używanie
  • 13 listopada 2023 o 13:40
    Wiśniowa pielęgnacja włosów
    plusy: + gęsta konsystencja + przyjemny wiśniowy zapach + ułatwia rozczesywanie włosów + dobrze wygładza + zmiękcza + nie obciąża minusy: ? inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: + niska cena - niska dostępność
  • 30 czerwca 2023 o 17:43
    Mmm taniutki
    Uwielbiam rzeczy, które są tanie i dobre, a to łączy ze sobą te dwie cechy. Nie dość, że dobrze wygładza włosy to jeszcze dobrze pachnie ( ja akurat lubię takie cukierkowe zapachy). Ja używam tego raczej jako odżywka niż maska, bo jest na opakowaniu napisane, żeby zmyć po 2 minutach, a ja nie lubię za długo stać z odżywkami na głowie, ale jestem pewna, że gdyby ktoś dodał do tego jakieś fajne składniki to mógłby mieć z tego dobrą maskę
  • 28 czerwca 2023 o 0:58
    Lizakowy zawrót głowy
    Jednym z niewielu plusów, które znalazłam w tej masce to zapach - cukierki wiśniowe albo lizaki. Dodatkowy plus za duża pojemność przy niskiej cenie oraz lepsze rozczesywanie włosów. Oprócz tych plusów, nie znalazłam nic, co zachęcałoby mnie do zakupu kolejny raz.
    Zalety:
    • pojemność
    • ułatwia rozczesywanie
    Miroku
    17 listopada 2022 o 19:18
    Kosmetyk praktyczny i ekonomiczny
    A do tego ładnie pachnie dosyć chemiczną wisienką, ale jednak przyjemną i włosy też późnej mają miły zapach, a lubię mieć pachnące oraz czyste włosy :) Kallosy lubię za dobrą jakość połączoną z ekonomią. Nie będę przepłacać za ekskluzywne maski z kosmosu gdy moim włosom w pełni pasuje tańsza oferta drogeryjna. Z tymi maskami jest tak, że trzeba je testować oraz sprawdzać na sobie, bo nie każdy wariant się sprawdza-zależy od włosów. Wiśniowego Kallosa dostałam w spadku od siostry, bo ta wersja za słabo dociąża jej grube i suche fale. Z kolei na moich gładkich oraz zdrowych włosach sprawdza się dobrze, chociaż mam wrażenie, że lubi obciążać. Dlatego zawsze nakładam jej mniejsze ilości(unikając skóry głowy) oraz dokładnie wypłukuję, wtedy włosy są lekkie oraz utrzymują świeżość standardowo. Ja używam jej na kilka sposobów, ostatnio wyjątkowo polubiłam za to Kallosy. Jako odżywka d/s(wmasowywana przez minutę w umyte włosy i spłukana) dobrze wygładza, ułatwia rozczesywanie oraz kondycjonuje zapobiegając elektryzowaniu. Jako maska(nałożona na 15-20 minut na włosy umyte i odciśnięte z wody) wyczuwalnie je zmiękcza oraz dociąża dodając blasku. Świetnie emulguje oleje-dzięki gęstej konsystencji nie spływa z głowy, można nią dłużej masować włosy, aby dobrze je pokryć kosmetykiem. Dzięki temu mam pewność, że maska dokładnie połączyła się z użytym wcześniej olejem ułatwiając jego zmycie szamponem.