Na początku zainteresował mnie bogaty skład tego kosmetyku, dlatego zdecydowałam się na zakup. Preparat nazwano w Polsce kremem, jednakże ze względu na półpłynną konsystencję i nazwę oryginalną powiedzieć można o nim: emulsja, w oryg. Daily facial lotion.
Wspomniany skład, który bardzo mi się spodobał, to m.in.:
* masło kakaowe i Shea- głęboko nawilżają i odżywiają skórę,
* kompleks peptydowy- wzmacnia strukturę i teksturę skóry,
* witamina E- silny antyutleniacz, jeden z tzw. strażników młodości,
* UVA i UVB,
* aloes- wygładza i łagodzi,
* proteiny mleczne- pomagają w poprawie tekstury i kondycji skóry oraz jej kolorytu,
* wiesiołek dwuletni- koi zestresowaną skórę.
Tak mniej więcej producent opisał skład i działanie kremu/emulsji. Dla mnie jest to kosmetyk przydatny, używam go na co dzień na serum i pod make-up. W początkowej fazie nakładania kosmetyku wydaje się on bardzo tłusty, ale jest to chwilowe uczucie, po chwili warstwa wchłania się bez śladu.
Dla mnie kosmetyk w sam raz, ale w trakcie kilkudniowych mrozów odczułam chłody na skórze, więc wzmacniałam działanie tego kosmetyku jeszcze emulsją Jose Eisenberg, i tu Palmer\'s właściwie dał za wygraną, poległ, jak to się popularnie mówi.
Dla wielu osób Palmer\'s nie sprawdzi się, ma dosyć niski filtr, 15. Ktoś dbający naprawdę o cerę nie schodzi poniżej spf 50, więc Palmer jako ochrona przeciwsłoneczna w ogóle się nie sprawdzi.
Ale zauważyć można, że kosmetyk ma świetny zapach masła kakaoweo, jak niemal wszystko w Palmer\'s.
Jak działanie? Tak sobie, ja nie zauważyłam, żeby moja skóra uzyskała jakieś super efekty i odczuła jakieś wspaniałe działanie, ot, zwykły kosmetyk pod makijaż. Cerę mam normalną, dodam dla informacji.
Pojemność duża, aż 100 ml, jestem ciekawa kiedy to wszystko zużyję. Opakowanie ładne, wygodne, tuba jest estetyczna, zaprojektowana w kolorach takich jak cała linia cacao butter w Palmer\'s.
Cena jest niska, w promocji około 27 zł, co za taką megaobjętość jest naprawdę sumą niewielką.
Mimo wszystkich zapewnień producenta, podanych w czytelnej i funkcjonalnej tabeli, kosmetyk zaliczam do grupy preparatów dla niewymagających;)
Używam tego produktu od: 2 mies.
Ilość zużytych opakowań: około 30% z 100 ml