Wody toaletowe damskie

Guerlain La Petite Robe Noire Eau Fraiche EDT

• 9 sierpnia 2018 o 10:53
    Ulubiony!
    Produkt, który zakupiłam podczas dłuższego pobytu w Szkocji i który całkowicie skradł moje serce. Cudowne połączenie zapachów, dość mocne po aplikacji, ale przyjemne. Troszkę zanika z czasem, sam zapach jest dalej wyczuwalny. Z racji tego, polecam bardziej na dzień niż na noc. Lekkie cytrusowo-kwiatowe nuty były czymś, czego poszukiwałam od pewnego czasu i w końcu namierzyłam. Mój ulubieniec!
    • Flakon
    W strefie wolnocłowej
  • 4 czerwca 2017 o 22:32
    Zwiewna i to jak!
    otwarcie tego zapachu: ostre, kwaskowe z typową cytrusową nutą, która potrafi wywołać na samym początku lekkie skrzywienie.. Po ostrym otwarciu zapachu można spodziewać się wielu rzeczy ale nie tego, że płynnie przejdzie w kwiatowe nuty!. Nuty, które są niespodzianką, które wywołują konsternację ale wprawiają w wir miłych doznań. Są dni gdzie jest zwyczajnie dla mnie ostry, nie usłany kwiatami czy słodyczą. Są też takie momenty gdzie pozwala mi się rozkoszować słodkim , piankowym uniesiem bez obaw, że zaszkodzi mojemu zdrowiu - taki właśnie jest zapach Guerlain. I właśnie tak działa zapach Guerlain: po całej kwaskowatości czy ostrości przechodząc płynnie na kwiatowe nuty daje mi chwile radości, otulenia i osiada na migdałowym wzgórzu. Nie ma pistacji, jest dużo słodko - gorzekiego migdała, który niczym wata pociąga mnie do siebie i chwyta za serce. Gdzieś w tle pobrzmiewa paczula kołysząc ten migdał no aleee... Porywa, nęci, kusi czasem drażni, irytuje ale i tak pałam do niego wielką miłością ♥ trwałość 5 h
    Zalety:
    • Idealna na cieplejsze dni, delikatnie otula i nadaje lekkości, ma ostre otwarcie, które zbija z tropu ale im dalej ty zapach robi się łagodniejszy, piękny flakon linii
    Wady:
    • cena !
    • Flakon
    W perfumerii
  • 1 listopada 2015 o 20:34
    Mydlane nic
    Czekałam na ten zapach bardzo długo- byłam ciekawa, czy uda mi się znaleźć w tym zapachu obiecane pistacje i migdały. No i guzik. Ani pistacji, ani migdałów, ani cytrusów. Jest tylko mydło i to tak mdlące i walące po nozdrzach, że nie da się tego nosić. Zapach na szczęście szybko się ulatnia, ja nie czuję go po godzinie. Szkoda na niego pieniędzy. Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 5 ml
  • 14 kwietnia 2015 o 18:22
    gdzie ta pistacja?
    Całe szczęście, że najpierw kupiłam próbki. bo wywaliłabym prawie 200zł w błoto. No może nie do końca w błoto, ale od zawsze sobie powtarzam, że lepsze jest wrogiem dobrego i raczej omijam zapachowe "wariacje na temat", zwłaszcza, że do klasyka się dość długo przekonywałam. Skusiłam się na testy tylko dlatego, że producent kusił pistacją, którą kocham, a która jest tu ledwo wyczuwalna, w zasadzie tylko lekko majaczy gdzieś na szarym końcu, a pistacja miała być tu nutą bazową. Ogólnie jest to bardzo bezpieczny, kwiatowy zapach, mocno popularny, pod różnymi nazwami. EDP jest mocno charakterystyczna, wyczuję ją zawsze i wszędzie, tutaj jest tak mydlanie i nietrwale, że trudno cokolwiek wyczuć. Gdybym miała jednak pokusić się o opis tego, co czuję, to początkowo jest to zdecydowanie jaśmin, którego nie lubię, ale w tym zapachu nie drażni mnie aż tak dotkliwie. Potem jaśmin ustępuje miejsca bergamotce i cytrynie, jest lekko i niezobowiązująco. Gdzieś tam w tle pobrzmiewa i pulsuje lekko piżmo, jak się mocno wwąchać, to może i odrobina poszukiwanej przeze mnie pistacji. I to wszystko. Potem nic się już u mnie nie rozwija, a po dwóch, trzech godzinach, nie ma już po nim śladu. Ogólnie nie przepadam za wersjami eau fraiche, bo zwykle trwałością nie grzeszą. Tak, wiem, że EF ma być lekka. ale tutaj zapach ulatnia się zaskakująco szybko. Spodziewałam się wielkiego wow, a dostałam zwyklaka z naprawdę słabą trwałością. Buteleczka piękna, jak zwykle. Poza tym nic odkrywczego. Używam tego produktu od: tydzień Ilość zużytych opakowań: 3ml
    Elasch
    10 kwietnia 2015 o 8:02
    Dla fanow zapachow bezpiecznych
    No dobrze bede pierwsza.Flakon dostalam jako nagrode w konkursie. Wiec nie kierowalam sie moimi preferencjami przy wyborze. Zapach jest kwestia gustu, moja ocena jest w takim razie subiektywna. Jak dla mnie moze byc, ale bez zachwytow. W kategorii- ale to juz bylo. Pobrzmiewaja tu nutki Coco Mademoiselle, Chance, Lolity, i jakby meskiej wody kolonskiej, troche kadzidlane, w sumie przyjemne, niezbyt mocne ,nienachalne, bez ogona, na codzien. Moze z lekkim pazurkiem- to chyba ta woda kolonska. Chyba raczej nie do malej czarnej , a predzej do biura , na zakupy, przyjemne dla otoczenia. Kiedys 5-7 lat temu lubilam te zapachy, ale teraz wydaja mi sie zbyt banalne i popularne. Nie chyba raczej nie, mysle ze sprezentuje je komus komu sie one podobaja. Trwalosc . slaba 3-4 godziny , bez ogonka. Ale to eau de fraiche wiec moze byc, trzeba dopsikac w ciagu dnia. Cena- bardzo wygorowana , nieadekwatna do jakosci Dostepnosc- mozna trafic w Internecie , i w drogeriach. Flakon - nie to przeciez nie jest wazne, ale dobrze napisze. nawet ladny ciekawy, jak to sie pisze- jest ozdoba mojej lazienki. Moj malzonek byl zdziwiony ze to dla mnie, a myslal po psiknieciu ze ta woda jest dla niego, no wiec mozna by rzec zapach unisex. Używam tego produktu od: 2 miesiecy ale rzadko Ilość zużytych opakowań: 1 niecale