Oliwki do skórek i paznokci

Laura Conti Odżywczy olejek arganowy do paznokci

• 28 lipca 2021 o 15:21
    Tanie i skuteczne nawilżenie
    Olejek ma przyjemny zapach, jest bardzo wydajny i z łatwością nakłada się na płytkę paznokcia. Dzięki niemu jest gładka, mocna i odżywiona. Muszę dodać, że moje paznokcie nie są wymagające. Nie rozdwajają się ani nie łamią. Opakowanie jest poręczne. Pędzelek jest bardzo wygodny w użyciu i nie robi smug. Stosuję ją na co dzień i sprawdza się idealnie! Z łatwością zastąpi bezbarwny lakier i nada piękny połysk płytce. Niestety długo schnie... również jako top coat - dla mnie to spora wada. Jeśli ktoś szuka taniego produktu, który rzeczywiście odżywi paznokcie ale nie zależy mu na czasie to może będzie zadowolony.
    Zalety:
    • wygodny pędzelek
    • połysk
    • odżywienie płytki paznokcia
    Wady:
    • czas wysychania
    Drogeria Natura
    Medea05
    8 lutego 2021 o 23:30
    U mnie sie nie sprawdzil ;(
    Zacznijmy od tego, ze moje paznokcie sa hiper super ultra słabe. I przez wiekszosc czasu stosuje odzywki + zwykly lakier, dosc czesto robie manicure japonski a rzadko pozwalam sobie na hybryde. Olejek kupiłam z nadzieją na odbudowe cieniutkich, łamiących się i rozdwajajaych paznokci, które zawsze sa spilowane do "zera" bo tak sie lamia. I tak, z zalet: +wydajna +ciekawie pachnie +nawilza skorki - u mnie szybciej zaczely rosnac Co do paznokci, nie zauwazylam zadnego wzmocnienia, nawilzenia, nablyszczenia, czegkolwiek. a naprawde staralam sie i sumiennie wcieram regularnie. Wiec ok, ale u mnie tylko do porost skórek ;(
  • 13 lutego 2018 o 18:03
    Świetna!
    Oliwek do skórek używałam rzadko i nawet nie pamiętam konkretnie których, dla mnie w pewnym momencie stał się to produkt zbędny i niewiele pomocny, jednak postanowiłam spróbować. Manicure klasyczny wykonuje bardzo często, hybrydowy zaczęłam niedawno. Moje skórki i paznokcie należą do wrażliwych, suchych i łamliwych, co przekłada się na ich stan. Potrzebują intensywnego nawilżenia, odżywienia i pielęgnacji. Ta oliwka mi to ułatwia. OPAKOWANIE Oliwkę otrzymujemy w kartonowym opakowaniu o bardzo ładnej szacie graficznej przedstawiającej dłonie i argan oraz logo marki. Kolorystyka jest prosta, ale odbieram ją bardzo dobrze. Przez kwadracik na środkowej części opakowania widzimy szklaną buteleczkę z oliwką. Oliwka zamknięta jest właśnie w buteleczce przypominającej lakier do paznokci. Buteleczka wykonana jest z półprzezroczystego szkła, z białą zakrętką. Pędzelek do jej nakładania umieszczono na rączce, jest on dość długi i ma zbite włókna. Idealnie nadaje się do rozprowadzania oliwki i umożliwia dotarcie do skórek. OLIWKA Ma kolor lekko żółtawy, charakterystyczny zapach, jakby nieco ziołowy z domieszką lawendy,ale mi on nie przeszkadza, jest dośc intensywny i świeży. Wystarczy nałożyć ją w minimalnej ilości, nie trzeba dużo na 1 paznokieć i skórki. Po wmasowaniu w skórki i paznokcie zyskują one blask, warstewkę ochronną oraz są widocznie nawilżone, co jest jeszcze bardziej zauważalne przy regularnym stosowaniu. Na uwagę zasłygje wyjątkowo przyjazny skład tego produktu: olej rycynowy, olej arganowy, olej ze słodkich migdałów, olej jojoba, olejek eteryczny z liści drzewa herbacianego, olejek lawendowy i witamina E – to cały skład, bez dodatku żadnej chemii, same przyjazne składniki. Jak na tak tani produkt skład jest wspaniały. Producent poleca również używania oliwki dla szybszego wysychania lakieru – bałam się spróbować, ale to faktycznie działa, choć lakier musi być praktycznie wyschnięty, aby nie narobić sobie smug. Produkt godny uwagi. PLUSY + wspaniały skład + łatwość aplikacji + precyzyjny pędzelek + niska cena + bardzo dobra wydajność + ciekawy zapach
  • 8 czerwca 2016 o 0:49
    Ulubieniec
    Jestem maniaczką olejków, na włosy, na ciało po kąpieli, na twarz zamiast kremu na noc. Wszysto ładnie pięknie, ale skórki przy paznokciach nie tolerują olejków :( Więc troche się obawiałam, ale o dziwo to cudeńko w matowym szkiełku podpasowało moim paznokciom :D Jeżdżę na wózku i co chwilę stukanie w metalową obręcz zniszczyło mi paznokcie. Co lekko urosły to już wszystkie się łamały, skórki też były w okropnym stanie, mimo ciągłego smarowania kremami. Odżywki używam od dwóch tygodni. Co wieczór nakładam odżywkę i ja wmasowuje. Teraz mam ładnie zapuszczone, nie łamią się (!). Mogę próbować w końcu nadać im jednakowego kształtu, bo przez te łamanie każdy był "z innej parafii" ;) W skrócie plusy: - zapach leśny, mi bardzo się podoba, choć nie każdemu pewnie przypasuje. Utrzymuje się dłuższą chwilę - cena i dostępność, w Rossmanie znalazłam i to na promocji za 8 zł :) - nie brudzi, fakt nie wchłania się od razu, ale przeszkadza to wcale - wydajność, używam codziennie na noc i w ciągu dnia czasami, a ze szkiełka jakby nic nie ubyło - pędzelek jest fajny, sztywny. Bardzo sprawnie i szybko się maluje :) - skład, kocham olejki wiec jestem w nim zakochana Wady? Choćbym chciała to do niczego nie mogę się przyczepić ;)
  • 10 sierpnia 2015 o 19:22
    Dobry olejek, ale tylko do stosowania z umiarem. ;)
    Jak zobaczyłam skład tego produktu to wiedziałam, że muszę go wypróbować na swoich paznokciach-jestem maniaczką olejowania moich paznokci, które bardzo lubią rycynę, bazowy olej tego kosmetyku. Nie oszukujmy się, w takim olejku do paznokci za 8 zł z Rossmanna nie uświadczy się ogromnej zawartości cennych olejków(a już zwłaszcza arganowego, który jest drogi, żeby nie powiedzieć bardzo drogi), jednak ich dodatek, nawet niewielki to zawsze coś. Szczególnie zainteresowały mnie olejki z drzewa herbacianego i lawendy, które mają działanie przeciwbakteryjne, przyspieszają gojenie i miałam nadzieję, że pobudzą mój przyrost(czyli przyrastanie różowej części paznokcia do opuszka ;)). Nie można z nim przesadzać-jego bazą jest olejek rycynowy, który używany zbyt często i w nadmiarze wysusza, wysuszające właściwości ma też olejek z drzewa herbacianego. Oczywiście się o tym boleśnie przekonałam-używając go 2-3 razy dziennie doprowadziłam do tego, że paznokcie stały się suche i łamliwe. Ażeby nie zrobić sobie kuku drugi raz, stosuję olejek tylko na noc, co 2-3 dni, zaś na co dzień olejuję mieszankami bez rycyny albo z jej niewielką zawartością. Olejek stosowany z rozwagą, umiarem oraz głową jest miłym dodatkiem do codziennej pielęgnacji paznokci i skórek. Płytka stała się ciut mocniejsza, twardsza, nieco rzadziej się łamie i jest nawilżona(ale od razu mówię, że używam też innych olejków oraz kremów do rąk). Czy pobudza do szybszego wzrostu-tego nie mogę za bardzo stwierdzić, bo moje paznokcie rosną bardzo szybko same z siebie. Skórki po jego użyciu są ładnie nawilżone i miękkie. Podobają mi się właściwości antyseptyczne tego olejku-pomaga w szybszym gojeniu się ranek przy paznokciach. Olejek bardzo się przydaje przy zastrzałach-przez przeterminowany produkt do skórek doprowadziłam do tego, że przy trzech paznokciach miałam ropiejące, spuchnięte, bolesne zastrzały. Kilka nocy z Laurą Conti i są złagodzone oraz zagojone, opuchlizna i zaczerwienienie schodzi szybciej. Według mnie jest to zasługa dwóch przedostatnich składników tegoż produktu, może wiele ich nie ma, ale jednak są i działają. ;) Przyrost po włączeniu tegoż olejku do mojego olejowania nieco przyspieszył, także tutaj plusik dla Laury. :ehem: Używanie tego olejku jest przyjemne-ma on gęstą konsystencję(bardzo podobną do olejku rycynowego, więc śmiem twierdzić, że rycyny tu jest naprawdę znaczna ilość), nie spływa z paznokci, nie tłuści wszystkiego, więc można nim pomiziać paznokcie podczas pracy przy komputerze. :rolleyes: Zapach mi się podoba-mocny, leśny z nutą drzewa herbacianego. Opakowanie także na plus-wygodna lakierowa buteleczka z pędzelkiem, który choć wąski i twardy, to jednak nie sprawia jakiś większych problemów przy aplikacji. Resztki olejku dosyć ciężko się wydobywa, bo pędzelek nie sięga do dna. Buteleczka nie dokręca się do końca(jak to często przy oliwkach do paznokci bywa), więc jak się przewróci i nie zostanie prędko przywrócona do pionu to się olejek rozleje. Buteleczka dosyć wydajna, używana niemal codziennie wystarcza na kilka miesięcy, w moim przypadku trzy. Gdybym nie popełniła tego błędu ze zbyt częstym aplikowaniem olejku na moje paznokcie, to by mi starczyła na jeszcze dłużej. ;) Bardzo fajny olejek do paznokci, dobre uzupełnienie kompleksowej pielęgnacji. Ja traktuję go jako olejek rycynowy w wersji lux. I tak jak z olejkiem rycynowym bywa-trzeba uważać, aby nie przesadzać. A umiar poskutkuje ładniejszymi oraz zdrowszymi paznokciami. Oraz skórkami. :) Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno