Kremy uniwersalne

Tołpa
tołpa. nawilżanie. nawilżający krem łagodzący, 50 ml

• 20 grudnia 2023 o 23:28
    Jak dla mnie średnio..
    Krem nawilża i zatrzymuje wodę w naskórku, odbudowuje naturalną barierę ochronną a także łagodzi podrażnienia i wygładza skórę. Poprawia też elastyczność, zapobiega przedwczesnemu starzeniu i przywraca skórze naturalny blask. Pojemniczek w formie małego słoiczka jest bardzo wygodny w użyciu. Krem ma dość rzadką, wodnistą konsystencję, pachnie delikatnie i przyjemnie. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Niestety na mojej skórze nie sprawdził się dobrze Po jego nałożeniu czułam nieprzyjemne szczypanie i na twarzy pojawiały się zaczerwienienia. Jak dla mnie średnio..
  • 16 lutego 2022 o 20:04
    Przyjemnie nawilża, ale powoduje pieczenie chwilę po aplikacji
    Potrzebowałam po prostu kremu nawilżającego. Sprawdził się, ale nie w stu procentach. Opakowanie estetyczne, przyjemny zapach, odpowiednia konsystencja (ani zbyt lejąca się, ani zbyt gęsta), szybko się wchłania, pozostawiając skórę nawilżoną, ale na pewno nie koi! Bezpośrednio po każdej aplikacji kremu czułam delikatne pieczenie na twarzy, które szybko mijało i nie było dokuczliwe, choć jednak niepokoiło mnie. Może taki jego "urok", ale na pewno do niego nie wrócę.
  • 9 stycznia 2022 o 14:29
    Warto spróbować
    Kupiłam podczas zakupów spożywczych w jednym z marketów. Cena niska, marka mi już znana więc spróbować warto. Krem jest w standardowej pojemności 50 ml w plastikowym opakowaniu pod nakrętką dodatkowo zabezpieczone sreberkiem i kartonikiem z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu. Sam krem jest bardzo wydajny, o delikatnym zapachu przypomina produkty dla dzieci. Stosuje solo jak i z boosterem, w pierwszej chwili odczuwam lekki szczypanie w policzki, trwa to jednak krótko. Krem sprawdza się na noc jak i dzień. Szybko się wchłania, wystarczy niewielka ilość. Dla mocno przesuszonej cery może być zbyt mało nawilżający. Dobrze dogaduje się z każdym podkładem, nie powoduje świecenia skóry, nie zapycha. Znana Polska firma, łatwo dostępny, wydajny i tani produkt.
    Zalety:
    • delikatnie nawilżający
    • delikatny zapach
    • Polska firma
    • wydajny
    • poręczne lekkie opakowanie zabezpieczone sreberkiem i kartonikiem
    • nie zapycha
    • dobrze trzyma się makijaż, nic się nie roluje
    Wady:
    • lekkie szczypanie w policzki podczas aplikacji, trwa to krótko
    • nawilża ale może okazać się za słabo w przypadku mocno przesuszonej cery
  • 13 maja 2021 o 15:43
    Dobry, ale bez wow
    Krem do stosowania zarówno na dzień jak i na noc. Ma przyjemną, lekką konsystencję, która łatwo się wchłania. Faktycznie nawilża i nie podrażnia skóry (skóra mieszana, ze skłonnością do przesuszeń, wrażliwa), ale raczej nie sprawdzi się przy większych problemach . Nie zauważyłam efektu wygładzenia. Kosmetyk jest w poręcznym opakowaniu, przez co można go wykorzystać do ostatniej kropli. Przy stosowaniu tylko na noc wydajny mimo lekkiej konsystencji. Wyraźnie czuć zapach torfu, co może drażnić delikatne nosy.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • łatwa dostepność
    Wady:
    • brak efektu wygładzenia skóry
    Medea05
    20 kwietnia 2021 o 21:03
    Uwaga, może zapychać pory
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Krem tołpy przetestowałam dzięki kilku próbkom otrzymanym w aptece. Próbek wystarczyło mi łącznie na ok 1,5 tyg aplikacji kremu rano i wieczorem. Niestety, zawiodłam się i bardzo się ciesze, ze nie kupiłam pełnowymiarowego kosmetyku, bo mnie zapchał. Po tygodniu stosowania pojawiły sie na mojej cerze grudki (a dawno nicmnie nie zapchało). Co niestety nie było przyjemne i zawazyło na ocenie kremu. #MOJA SKORA Mieszana, sucha na policzkach, ze skłonnościa do przetłuszczania się w strefie T. Jak to skora chwile przed 30tka - niestety borykam sie ze utrata ujedrnienia oraz pierwszymi zmarszczkami a skóra wydaje sie byc szara i bez blasku. #KREM PLUSY: + nawilża + jest delikatny, nie piecze, nie podrażnia + przyjemna konsystencja + sprawdził się pod makijażem MINUSY: -moja cere zapchał (a naprawde o nia dbam). Mam wrazenie ze jest troche "cięzki" przez co nie pozwalał jej oddychac. Niestety daje 2 przez zapychanie.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta